Nejste přihlášen/a.
Na jaře jsem měla také angínu, jak Vy říkáte, bílo v krku polykat nešlo, teploty vysoké a antibiotika nějak nezabíraly. Vezměte si při antibiotikách ještě Acylpyrin na snížení teploty a vypotíte se. Kloktejte solí, já ještě kloktala namíchaný kysličník na rány /3%/ s vodou. Stejně jsem po týdnu dostala další antibiotika, a rozhodila jsem si biofloru ve střevech a měla průjem několik měsíců. Doufejme, že vy se z toho dostanete bez následků, ale vidím na to na dvě dávky antibiotik a na 14 dní v posteli. Ať jste brzy zdráv. - stařenka
Antibiotika v žádném případě nesnižují horečku. Takže opravdu je nutné brát Paralen. ˇUčinek antibiotik nastává zhruba ten třetí den. Mokrý prdík - může to být následek lečbou antibiotiky. Na horečku zkuste prisnitzův zábal. Trošku nepřijemné, ale účinné (mokré prostěradlo , zabalit celé tělo, zůstat v tom cca 10 minut). Pak sundat a šup pod peřinu.
Do krku stříkat - JOX, Stopangin. Heřmánek jen jako doplňující prostředek .
V případě, že se stav nelepší, je třeba nasadit antibiotika s jiným spektrem působení.
Antibiotika mohou zabrat až po třech dnech, záleží na mnoha faktorech. Co se týče těch teplot, doporučuji Vám na jejich snížení střídání léků jednak na bázi paracetamolu (např. Paralen) a ibuprofenu (např. Brufen). Jde totiž o to, abyste se zejména paracetamolem nepředávkoval, je toxický na játra. A žádný alkohol . Kdyby Vám nebylo lépe i o víkendu, šel bych na pohotovost. Přeji brzké uzdravení
..
Jo, ještě mne napadlo, požádejte o výtěr z krku na kultivaci. Podle výsledku budou nasazena přesná antibiotika.
Na pivo a jiné další požitky nemám zatím ani pomyšlení, i jídlo je utrpení. Věřím, že ty ATB tedy zaberou, při letní angíně bolest v krku ustoupila téměř okamžitě. Kdysi jsm prodělal mononukeozu, tak už je to s játry nahnuté,děkuji za upozornění.
A po přeléčení antibiotiky nezapomeňte na jogurty a Actimel. Antibiotika Vám zhuntují imunitu . Takže následné "přeléčení" následků antibiotik je fakt nutné
Chcípáčku, pokud by Vám někdo sehnal čaj Tulsi z ayurvédy i třeba s jiným přebalem.
Doma pokud se na někoho chystá nějaká potvůrka během 3 dnů je pryč.
Také prospívají flavonidy -Rakytník na nachlazwení a játra ideál.
Po prodělané monokukleoze doporučuji spíše než jogurty a Actimel laktobacily z lékárna jsou k játrum šetrnější.
doplněno 29.10.10 18:43:čaje se dají koupit i přes net.
Syn měl angínu mibulý měsíc, i po zahájení léčby antibiotiky měl další 3 dny skoro 40st horečky. Až 4. den ATB zabrala., Krk měl také celý bílý, už jsem si taky říkala, že léčba nezabírá ale čekala jsem Kloktadlo si můžete koupit v lékarně, já používám právě ty 3 dny během kterých by měla antibiotika zabrat. Kloktadlo si můžete koupit v lékarně, já používám FLORSALMIN (cca 90 Kč)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.