Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průběh angíny

Od: chcipacek odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda průběh mé angíny je v pořádku.
Beru od středy 15:00 po 8 hodinách antibiotika (Penamecillinum). Doktor mi řekl, že antibiotika mi sníží horečku, to se ale zatím nestalo, pokud neberu paralen,vyskočí mi horečka až na 39,6 °C.
Pohled na stav mandlí a hltanu je otřesný, na mandlích bíle povlaky, jak plíseň na hermelínu, když jsem to ráno viděl, málem jsem zvrátil. Když jsem šel k doktorovi vůbec jsem to takto špatné neměl, řekl bych že ta léčba nezabírá. Neměl bych zajít k doktorovi, aby se na mě znova podíval, když mi nespadla zatím horečka a povlaky na mandlích a hltanu vesele bují? Neměl bych mít nějaké kloktadlo?Můžete nějaké doporučit? Doktor mi nedoporucil kloktat solí, že orý to vysušuje sliznice, mám tu ještě heřmánek.
Jinak dodržuji klid na lůžku, přijímám dostatečné množství tekutin, ale nevidím náznak zlepšení. poslední novinkou je mokrý prdík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Na jaře jsem měla také angínu, jak Vy říkáte, bílo v krku polykat nešlo, teploty vysoké a antibiotika nějak nezabíraly. Vezměte si při antibiotikách ještě Acylpyrin na snížení teploty a vypotíte se. Kloktejte solí, já ještě kloktala namíchaný kysličník na rány /3%/ s vodou. Stejně jsem po týdnu dostala další antibiotika, a rozhodila jsem si biofloru ve střevech a měla průjem několik měsíců. Doufejme, že vy se z toho dostanete bez následků, ale vidím na to na dvě dávky antibiotik a na 14 dní v posteli. Ať jste brzy zdráv. - stařenka

sebod*
hodnocení

2x

Antibiotika v žádném případě nesnižují horečku. Takže opravdu je nutné brát Paralen. ˇUčinek antibiotik nastává zhruba ten třetí den. Mokrý prdík - může to být následek lečbou antibiotiky. Na horečku zkuste prisnitzův zábal. Trošku nepřijemné, ale účinné (mokré prostěradlo , zabalit celé tělo, zůstat v tom cca 10 minut). Pak sundat a šup pod peřinu.

Do krku stříkat - JOX, Stopangin. Heřmánek jen jako doplňující prostředek .

V případě, že se stav nelepší, je třeba nasadit antibiotika s jiným spektrem působení.

kt8d5*
hodnocení

2x

Antibiotika mohou zabrat až po třech dnech, záleží na mnoha faktorech. Co se týče těch teplot, doporučuji Vám na jejich snížení střídání léků jednak na bázi paracetamolu (např. Paralen) a ibuprofenu (např. Brufen). Jde totiž o to, abyste se zejména paracetamolem nepředávkoval, je toxický na játra. A žádný alkohol *cert*. Kdyby Vám nebylo lépe i o víkendu, šel bych na pohotovost. Přeji brzké uzdravení :)..

doplněno 29.10.10 10:34:

Jo, ještě mne napadlo, požádejte o výtěr z krku na kultivaci. Podle výsledku budou nasazena přesná antibiotika.

chcipacek
hodnocení

Na pivo a jiné další požitky nemám zatím ani pomyšlení, i jídlo je utrpení. Věřím, že ty ATB tedy zaberou, při letní angíně bolest v krku ustoupila téměř okamžitě. Kdysi jsm prodělal mononukeozu, tak už je to s játry nahnuté,děkuji za upozornění.

sebod*

A po přeléčení antibiotiky nezapomeňte na jogurty a Actimel. Antibiotika Vám zhuntují imunitu *plac*. Takže následné "přeléčení" následků antibiotik je fakt nutné :)

malvinka*

Chcípáčku, pokud by Vám někdo sehnal čaj Tulsi z ayurvédy i třeba s jiným přebalem.

cestaprirody.cz/...

Doma pokud se na někoho chystá nějaká potvůrka během 3 dnů je pryč.

Také prospívají flavonidy -Rakytník na nachlazwení a játra ideál.

Po prodělané monokukleoze doporučuji spíše než jogurty a Actimel laktobacily z lékárna jsou k játrum šetrnější.

doplněno 29.10.10 18:43:

čaje se dají koupit i přes net.

zuzee*
hodnocení

1x

Syn měl angínu mibulý měsíc, i po zahájení léčby antibiotiky měl další 3 dny skoro 40st horečky. Až 4. den ATB zabrala., Krk měl také celý bílý, už jsem si taky říkala, že léčba nezabírá ale čekala jsem Kloktadlo si můžete koupit v lékarně, já používám právě ty 3 dny během kterých by měla antibiotika zabrat. Kloktadlo si můžete koupit v lékarně, já používám FLORSALMIN (cca 90 Kč)

pt®

Ještě jsem si vzpoměla, žádné tekutiny s kysličníkem uhličitým, nic co má bublinky. - stařenka

chcipacek
hodnocení

Díky všem za odpovědi, antibiotika už zabrala, cítím se lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]