Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pratelné plínky (popolínky), ne látkové

Od: zanna* odpovědí: 2 změna:

Hezký den, znáte, používáte pratelné plínky? Nemyslím ty běžné látkové pleny, ale ty, co vypadají jako jednorázové papírové ale jsou pratelné... švagrová si je pořídila a nemůže si je vynachválit. Já o nich před tím nikdy neslyšela, ale připadá mi to super... co si o nich myslíte? je to šílená úspora. na celé období plenek jich je potřeba asi dvacet, výjde to na 5-6 tisíc, přizpůsobují se podle velikosti miminka patentkami ... já jsem z toho nadšená a myslím že bych do nich šla (jsem v polovině těhotenství, tak si sháním informace)... znáte, máte, poradíte nebo odradíte?cokoliv...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

já na třetí dítě používala látkovy, ale ne "běžné"popolinky. měla jsem bambino mio - což jsou čtvercovky, ale vrstvené. byla jsem s nimi spokojená, nicméně přes den na doma jsem radši používala klasické čtvercovky a častěji je měnila. jenom to chtělo kvalitní svrchní kalhotky (bambino mio vyhovovaly, levé gemini nebo sandry ne). popolinky jsem měla taky, tuším se jmenovali easy-fix (?), na rozdíl od "běžných"popolinek to byly plenka i svrchní kalhotky v jednom a nebyla to univerzální velikost, ale tuším celkem tři velikosti podle váhy. docela dlouho schly, mi přišlo.

jinak pokud si chcete popovídat o látkovách (existuje jich daleko víc druhů a já jsem ráda, že před pěti lety všechny nebyly u nás na trhu, neb než bych je všechny aspoň teoreticky prostudovala a rozhodla se mezi nimi, tak by mi dítě z plenek vyrostlo *smich*), doporučuji diskuzi na nějakém maminkovském serveru, třeba na baby-cafe. Kokrétně tady:

baby-cafe.cz/...

je diskuze "Byla, jsem a budu látkařkou". látkařská diskuze je určitě i na www.rodina.cz a tuším by se našla i na www.emimino.cz.

ivasad*
hodnocení

0x

Ahoj, tak o tomhle se dá mluvit hodiny a hodiny... *smich*já látkuju od narození malé - už půl roku, a už je ze mě maniak, vyzkoušela jsem kde co, ale nejvíc mě dostaly plíny Anavy - mají jednovelikostní pleny - na celé plenkové období, mají i pleny AIO - na ty nesjou potřeba svrchní kalhotky. Švagrová ti určo poradí - jak to někoho lapí, tak je to konec *frajer* Na novoška jsem dělala novosklad z plenek ještě po mně, na to věčné kadění je těch lepších plen škoda. Ale pak jsem čuchla k těm kalhotkovým a se čtvercovkama byl konec ... Za nás doporučuju: kalhotkové jednovelikostní Anavy na patenty, pak taky miluju Haipa daipa pastelky - ty nemají zapínání - jsou na snapku, a bohužel dost hrubnou, ale tvar, manipulace, údržba je super - já je mám přes to hrubnutí stále jako oblíbené. Pak máme na noc Babidea bamboo extra, ty na den nedávám, ztvrdly jim sucháče, ale na noc jsou dobré ptž super sají. Pak jsou ještě fajn Toots Boots, a miluju velurky Sketch (ač jiné pleny Sketch co jsme zkoušely stojí úúúúplně za prd!). Na reprezentaci máme anavy easy - to jsou jako AIO ale mají odepínací střeva, takže po vyprání rychle schnou, pak máme plyšové Itti Bitti sio... Ze svrchních gatí jsou super Thirsties, Imse Vimse organic, Imse Vimse Fox, Wehugers od Blueberry, na rovné a vícevrstvé pleny se nejlíp hodí ty Bambiňáky, jak psala paní nade mnou, ale já radši pleny kalhotkové. Na malé mimi jsou dobré nějaké flísáčky, třeba Polar bummis, Haipa Daipa nebo Anavy. A vlňáky máme nejradši Swaddlebbes - ty jsou super. Vyzkoušeli jsme strašně moc věcí, každému sedne něco jiného, ale něco jsme prodali zase dál, nesedlo nám to. Myslím že s Anavy plenama se nesekneš, ještě jsem neslyšela na ně hanu. Koukni na modrykonik.cz tam je o látkovkách moře diskusí.

Separační pleny jsme zkoušeli různé, nejdřív Popolinky, byly dobré, pak prací fleecové - ale pak jsem si v Ikea koupila fleesový pléd Irma za 40 kaček, nastříhala podle fleesové koupené separačky, a funguje to vynikajícně a skoro zadarmo :) A když to malá hóódně pokaká, tak mi není líto tu separajdu vyhodit :)

S časem to není jak někdo říká, že se s tím nadřu - kdepak. Skladuji špinavé na sucho, hodím pleny ob den do pračky, pak na sušák, a pak v košíku pak přebalovák. cca 10 minut práce každý druhý až třetí den. Pokud nakoupíš ty jednovelikostní pleny (zmenšovací - jo ještě popoliny panda a popoliny one size duha jsem zapomněla pochválit), tak určitě ušetříš. Tak s chutí do látkování! Já když někde řeknu že látkuju a nosím malou v šátku, tak si někdo myslí že nosím batiku, na nohou kristusky a objímám stromy... ale tak to není *smich* jsem normální *smich* Jo a ještě kapsovky Bum Genius jsou geniální *vtip*

Tak pa :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]