Nejste přihlášen/a.
Prosím,prosím,můžete mi někdo poradit,jak odměřit 250 g polohr. mouky? Zjistila jsem,že nemám doma žádnou odměrku. Kolik je toho např. v hrnku, nebo tak nějak? Děkuji mnohokráte
Já to mám zapsané takto:
šálky nebo kelímky od smetany cca 200 ml | 250 ml | ||
voda, smetana, mléko | 200 ml | 250g | |
Mléko | 260g | ||
olej | 200 ml | 245g | |
tvaroh, jogurt | 180 g | 200g | |
rýže, kuskus, bulgur | 150 g | 220g | |
strouhanka | 110g | 150g | |
mouka, zahušťovadlo | 120 g | 170g | |
mleté ořechy | 90 g | ||
cukr | 200 g | ||
Sušené mléko | 150g | ||
Krupice | 200g | ||
Cukr moučka | 200g | ||
Cukr krystal | 220g | ||
Ovesné vločky | 110g | ||
Med | 360g | ||
sůl | 300g | ||
Kakao | 100g | ||
bramb.škrob | 220g | ||
mleté ořechy | 175g |
Bylo to z nějakého ženského časopisu, takže zdroj nemohu uvést a ani zaručit správnost.
hrnky jsou různé a 250g může být přesné či nikoli. Jde o to, jak moc zkazíme výsledek, když místo 250g nasypeme 200 nebo 300. Po většinu nic. Pokud máte celé kilo, vemte čtyři stejné nádoby, nebo velké hrnky, a odsypte stejně do každého. Jinak opravdu platí v hrnečkové metodě, že 250g je čtvrtlitrový hrnek. Ověříte to tak, že vemete krabici trvalnivého mléka, omejete, vysušíte a nasypete mouku dovnitř. Zjistíte, že litr mouky se rovná 1 kg. A tedy že 250g = 250 ml ( tedy čtvrtlitru ) .. hezké vaření. Obdobný problém, jsme měli i my na chalupě po koupi, když jsme neměli váhu. Jinak dnes TESCO digitální váha za 199 kč - ne nekup to )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.