Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odměřit mouku bez váhy?

Od: malalusy* odpovědí: 7 změna:

Prosím,prosím,můžete mi někdo poradit,jak odměřit 250 g polohr. mouky? Zjistila jsem,že nemám doma žádnou odměrku. Kolik je toho např. v hrnku, nebo tak nějak? Děkuji mnohokráte :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jita*
hodnocení

3x

250 g mouky je jeden hrnek/čtvrtlitrový/ plný.

malalusy*
hodnocení

super. Děkuji,nebyla jsem si vůbec jistá. Díky moc *palec*

jita*
15.10.10 11:18
hodnocení

0x

*slunce*ok.

lidka*
hodnocení

0x

Já to mám zapsané takto:

šálky nebo kelímky od smetany cca 200 ml

250 ml
voda, smetana, mléko200 ml
250g
Mléko

260g
olej200 ml
245g
tvaroh, jogurt180 g
200g
rýže, kuskus, bulgur150 g
220g
strouhanka110g
150g
mouka, zahušťovadlo120 g
170g
mleté ořechy90 g

cukr200 g

Sušené mléko

150g
Krupice

200g
Cukr moučka

200g
Cukr krystal

220g
Ovesné vločky

110g
Med

360g
sůl

300g
Kakao

100g
bramb.škrob

220g
mleté ořechy

175g

doplněno 15.10.10 13:57:

Bylo to z nějakého ženského časopisu, takže zdroj nemohu uvést a ani zaručit správnost. *jasne*

fidonet*
hodnocení

0x

hrnky jsou různé a 250g může být přesné či nikoli. Jde o to, jak moc zkazíme výsledek, když místo 250g nasypeme 200 nebo 300. Po většinu nic. Pokud máte celé kilo, vemte čtyři stejné nádoby, nebo velké hrnky, a odsypte stejně do každého. Jinak opravdu platí v hrnečkové metodě, že 250g je čtvrtlitrový hrnek. Ověříte to tak, že vemete krabici trvalnivého mléka, omejete, vysušíte a nasypete mouku dovnitř. Zjistíte, že litr mouky se rovná 1 kg. A tedy že 250g = 250 ml ( tedy čtvrtlitru ) .. hezké vaření. Obdobný problém, jsme měli i my na chalupě po koupi, když jsme neměli váhu. Jinak dnes TESCO digitální váha za 199 kč - ne nekup to :))

jabraka*

Napsal jsem skoro totéž,jako fidonet,takže to ani neposílám.

JABRAKA

fidonet má pravdu *placni* Když ale použiju jeden hrnek na všechno, zachovám vlastně správné poměry. A nic až tak se nemůže pokazit. Vajíčka také nejsou stejně veliká a tuk +- trošička průšvih není.*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]