Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaka antikoncepce bez vedlejších účinků

Od: janourecek* odpovědí: 6 změna:

dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte jestli je nějaká možnost brát antikoncepci když v minulosti se pro ní přibralo? a doktorka mi jinou odmítla dát? nejsou třeba nějaké dražší po kterých se nepřibýrá a nemá vedlejší účinky? Vím že mi poradíte že se mám domluvit s lékařkou ale s ní není řeč ta mi vynadala že se v 20 bráním dítěti ... budu muset přestoupit jinam. a jestli náká taková antikoncepce je nevíte v jakém cenovém rozmezí se pohybuje? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Nevím, jakou antikoncepci jste užívala, ale já nabrala příšerně po Cilestu. Kamarádka brala Belaru a nestěžovala si. Ta stojí kolem 250,- Kč. Ale zase Vy můžete zareagovat úplně jinak, záleží jakou máte sama hladinu hormonů, co se ve Vašem těle změní.

Hlavně bych změnila lékařku! Tohle si nemůže dovolit, nehledě na to, že 20 let není žádný věk a naopak, já osobně si myslím, že nemáte kam spěchat. Dnešní doba je hodně náročná a tak bych si nejdřív zařídila zázemí, spolehlivého partnera, byt, něco naspořila (zadní vrátka) a až pak bych přemýšlela o mimču. Ta má zastaralý pohled, to je hrůza, to bylo možná za nás, kdy děvče, které nebylo ve 20ti vdané, bylo divné a nenormální, taky by dnes mnohá řekla, že kdyby šlo vše vrátit, tak by tolik nespěchala. ;)

iff*
hodnocení

2x

Dobrý večer,

Měla jsem ten samý problém, po mé první antikoncepci jsem přibrala asi 10kilo (Mercilon), proto mi ji lékařka změnila na jinou (název už bohužel nevím), po té jsem pro změnu nemohla spát a bylo mi zle. Na potřetí jsem dostala antikoncepci, kterou užívám dosud a naprosto bez problémů ( Yasminelle) je pravda, že oproti předchozím kdy mě stála na 3 měsíce 300,- je tato dražší (330,- na měsíc), ale zato, alespoň u mne, bez vedlejších účinků naopak se mi po ní zlepšila pleť a už nemám takové boleti při menstruaci jako dříve. Samozřejmě je mnoho jiných kamarádka užívala Yadine a po ní dokonce zhubla, ale každý na to reaguje jinak.

Takže myslím, že nejlepší řešení by stejně pro Vás bylo najít si novou lékařku,jak už tady bylo v předchozí odpovědi, poradit se s ní, protože jak už tady také zaznělo, lékařka Vám nemusí předepsat Vámi požadované pilulky (Také mám zkušenost s tím, že určité lékařky mají dohody s některými spol. a předepisují svým pacientkám výhradně pilulky těchto společností. :( ), dále vyzkoušet jinou antikoncepci (pokud můžete i dražší) a pokud by ani ta nevyhovovala, tak já osobně bych zvolila jiný druh antikoncepce například náplasti nebo tělísko či implantát, to je ovšem vše na dohodě s lékařem.

Také mám zkušenost s tím, že určité lékařky mají dohody s některými spol. a předepisují svým pacientkám výhradně pilulky těchto společností. :(

lucinkaf*
hodnocení

2x

v první řadě bych změnila gynekologa, je jen na každém z nás, v kolika se staneme rodiči. Natož ve 20. Zašla bych k jinému, řekla mu, jakou antikoncepci jsem brala a že jsem po ní přibrala a požádala o doporučení nějaké jiné. Když se přibere po jedné, neznamená to, že se přibírá i po druhé...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nemyslím si, že existuje antikoncepce bez vedlejších účinků. Minimálně Vám to pak může rozhodit menstruační cyklus, až ji vysadíte a budete to mimino chtít. Antikoncepce v podobě léků je vždy zásah do organismu. V dnešní době jsou však antikoncepční pilulky mnohem šetrnější k organismu ženy. Asi tak, opravdu Vám zde nemůžeme poradit, které pilulky by pro Vás byl ty pravé. Lékařka přeci zná Váš zdravotní stav a od toho se to odvíjí. Vy samozřejmě můžete požadovat pilulky, o kterých budete přesvědčena, že Vám budou vyhovovat, protože se po nich netloustne. Jenže lékařka není povinna Vám je předepsat, bude-li ona naopak přesvědčena, že se pro Vás nehodí.

kamila*
hodnocení

0x

Zdravím, já v 18 brala antikoncepci Jeanine. Neměla jsem po ní žádné účinky, ani přibírání váhy ani cokoli jiného, naopak se mi po ní ještě zlepšilo akné a měla jsem tvářičku jako dětskou prdelku :)
Cenově se však pohybovala okolo 600 Kč, což je sice docela dost, ale stálo to za to.

deli*
hodnocení

0x

já od mládí užívala Tri-Regol, stál na 3 měsíce cca 250 Kč. Byla jsem s ním nadmíru spokojená.

Pak jsem byla těhotná, tudíž jej neužívala a poté mi lékař doporučil novinku Katya. Docela levná, navíc jednofázová, že se daly měsíčky libovolně slučovat atd, neumím to přesně popsat. Ale při tento jsem měla silnější krvácení a více bolesti, hodně akné.

Nově mi napsal Jeanine - ta je drahá, stojí 750 Kč na čtvrt roku, zmizelo mi akné, krvácení slabé. Bolesti žádné, takže super.

Po čase mi ale cena přišla neúnosná, tak jsem se vrátila k té antikoncepci Katya, že se mi třeba srovnaly hormony. Ovšem zase při starém - hrozné akné, bolesti a křeče při menstruaci, silné krvácení...takže jsem už rok zpět s Jeanine, za ten komfort krásné pleti, bezbolestných měsíčků si připlácím.

Takže ji vřele doporučuji - Jeanine.

Před Katya spíše varuji, neseděla mi., třeba někomu jinému ano, ale mně prostě ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]