Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrobit karamel?

Od: honzyck odpovědí: 11 změna:

Chtěl bych se zeptat, co všechno se musí smíchat za přísady, aby vznikl karamel? Chtěl bych si jej jednoduše "podomácku" vyrobit. Prosím poraďte.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hrnec, panec ...nasypat cukr krystal a michat a on ten karamel půjde videt..a kdyz se do toho sypnou slunecnicova seminka je to opravdu basta..

Anebo plechovka salka varena v hrnci cca 2 hodky, po jejim schladnuti je tuhomekky karamel na svete v papinaku je to samozrejme driv,..

cherryann*

Souhlasím, ze salka jsou skvělé domácí karamely! (Nebo se dá smíchat cukr a smetana a povarit, ale to mně neztuhlo*smich*)

hodnocení

2x

Dcera jako dítě, nasypala krystalový cukr na pánev do lžíce vody a míchala a nespouštěla z očí, dokud to nemělo správnou barvu. Pak tam kápla smetanu, povařila a nalila na pokličku k vychladnutí. Tu pokličku, obrácenou, měla na nějakém hrnci už připravenou. Oříškama, semínkama nezkazíš!*jasne* Pozor! je to nesmírně horké a spálenina je strašná.*vtip*To kondenzované mlíko, jak píše hangar, nemá chybu! A když se to rozmixuje s rumem, vanilkovým cukrem a žloutky *palec* Špicovní!

hodnocení

2x

recept s obrázky a podrobným návodem: knedlik.pise.cz/...

ivuska*
hodnocení

0x

Asi 50 dkg cukru, nechat zkaramelizovat(světle hnědá barva),zalít asi 2 dcl horké vody a pomalu vařit.Ale jinak se mrkni na Google a zadej si jak dělat karamel.Je tam toho plno.

jabraka*
hodnocení

0x

Už před mnoha lety,když jsme koupili mikrovlnku,jsem dětem dělal karamelky jako "cuc na klacku."Do varné skleničky jsem nasypal něco krystalu,na to lžičku másla a pár kapek vody.Po asi 15 sec.se cukr roztavil a pochvíli začal hnědnout.Rychle jsem sklenku v rukavici vyndal a namáčel připravené špejle.Neškodí ani pár kapek citronu.Je to rychlé a bezpečnější,než na ohni.Tam totiž cukr může vzplanout.Na elektrice je to nepohodlné,

JABRAKA

oto*

no jo, ale jak jsi to z te sklenicky vatahl? Vzdyt to tam muselo ztuhnout... diky za odpo. Oto

3t*
hodnocení

0x

Na pánev s kouskem másla nasypat pár lžic cukru, za stálého míchání po zhnědnutí přidat ovesné vločky, nechat trochu prohřát, vyklopit na talíř a mňamka je na světě*tuc*

lenan
hodnocení

0x

primerene mleka, primerene krystaloveho cukru a ctvrtku masla. asi hodinu a pul michat do zhnednuti a je to lepsi nez salko z plechovky

lidus*
hodnocení

0x

dcera od mala dělá karamel-krystalový cukr přiměřeně, lžíce másla a míchat do zkaramelizování pak dává do formiček a po ztuhnutí vyklopí, pokud to nejde hnet tak na formičku pustí teplou vodu.

jedlicektlousticek
hodnocení

0x

já znám recept z mikrovlnky. dáte 50gramů cukru krystal , 1 lžíci vody a kdo chce kousek másla nebo 1/2 lžičky citronové šťávy na talíř .Pak to dát na 3 minuty do mikrovnky na 750W musíte to ale hlídat,karamel nesmí být moc tmavý. ALE POZOR! Jednou jsem zkušela keramický talíř a prasknul. Zkuste porcelánový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]