Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky na vysoký tlak

Od: 8976* odpovědí: 3 změna:

Poraďte, prosím, jestli brát lék na vysoký tlak ATENOLOL AL 50 mg (nebo také ATENOBENE) raději 1 ráno a 1 večer nebo 2 ráno. Pan doktor říkal obě možnosti, že si mohu vybrat. Nemáte někdo zkušenost, která možnost pro mne bude lepší? Doteď beru jen 1 ráno, ale nestačí to. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hella*
hodnocení

3x

Jednoznačně 2x denně po menších dávkách. Ve farmaceutických kruzích není žádným tajemstvím, že v takovém případě je nižší pravděpodobnost výskytu nežádoucích vedlejších účinků. A ze svého nejbližšího okolí to mohu jen potvrdit.

radi*
hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti doporučuji brát méně a častěji. Také jsem polykal 2 x 1... pak 2 x půlku a teď podle stavu, počasí a nálady půlku obden... Přestaň solit a ušetříš tabletku denně! :)

hodnocení

2x

Také jsem brala ATENOLOL, ale zvyšuje hladinu cukru v krvi, tak mi ho paní doktorka vyměnila. Brala jsem ho ráno a ještě k tomu ACUPRO 5. Myslím, že by bylo lepší ráno a večer, vyzkoušejte, co Vám bude víc vyhovovat. Já občas i zapomenu, a zas to není takový průšvih.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]