Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěla jsem vás poprosit o radu.Moje sestra,která se mnou dva roky nemluví protože jsem udělala obrovskou chybu a ona mi to dodnes neodpustila,se hodlá vdát.Její nastávající je arogantní o 15let starší týpek,který jí podvádí kudy chodí.Ona má strašně nízké sebevědomí,je důvěřivá,už jsou spolu tři roky a i když se vždycky o těch nevěrách dozví,rozhodne se mu dát novou šanci.Vím že mi ted všichni budete psát at se do toho nepletu,je to její život a asi se milují když se chtějí brát,ale věřte mi že tohle bude její životní tragédie.Prosím všechny o jakoukoliv radu,jak způsobit rozchod těch dvou.On se jí bude držet zuby nehty,protože ho Marta živí,doma na něho denně čeká s večeří,nedělá problémy atd.Marta na mě nedá,nechce mě ani vidět a rodiče nemáme,chci aby byla štastná a zabránit svatbě je jediný důvod.Poradíte mi prosím?Už tisíckrát jsem se jí snažila omluvit,v klidu jí vše vysvětlit ale nekomunikuje.Děkuju
Napada me jediny zpusob, kvuli kteremu by se na Vas sestra nezlobila. Musel by se najit vhodnejsi partner, ktery by se o sestru uchazel. To co popisujete se mi nelibi, jednou se z toho muze vyklubat domaci nasili. Nevim co jste sestre provedla a jestli se to da odpustit. Byt Vami pokusila bych se ssestrou usmirit, rict ji ze jeji partner se Vam nelibi a proc, ale ze jeji vyber budete respektovat a pokud by nekdy potrebovala pomoct, ze se na Vas muze kdykolik obratit. I pres antipatie k priteli se k nemu chovat slusne bez ustepacnych poznamek.
Vždyť Vy dobře víte, co Vám poradíme - a je to tak: nepleťte se do toho. Nejstrašnější co může být jsou nevyžádané rady, byť sebelépe míněné. I kdyby se Vám podařilo je nějak oddělit, sestra by Vám to nikdy neodpustila, protože jste zhatila její životní štěstí.
Jediné, co můžete udělat, je nechat sestru, aby si nabila ústa, a pak být nablízku, když bude potřebovat spřízněnou duši. A možná si je ani nenabije: do vztahu dvou lidí nikdo třetí nevidí. Mám doma zářný příklad: moje maminka byla zvyklá na úplně jiný způsob života než jaký vedu já s manželem, takže mě neustále lituje a občas řekne, že ona by s takovým chlapem nevydržela. Mně je s ním dobře, jsme spolu ve shodě už víc než 25 let a za nikoho bych neměnila.
Dobrý večer, Zuzko. Proč chcete způsobit rozchod? Protože si Vaše sestra bere toho nesprávného? Ale to je jen z Vašeho pohledu. Ona přeci ví, že jí nastávající ženich zahýbá, ale přesto všechno ho chce. Asi byste se neměla do toho plést, i když víte, že Vaše sestra nebude asi moc v manželství šťastná. Víte, i kdyby se Vám náhodou podařilo ten rozchod způsobit, věřte, že se sestře nezavděčíte. Ona asi moc po svatbě touží. Možná by bylo lepší, aby sama poznala, jakou chybu udělala, a pak se může stát, že se z té chyby dokáže poučit. Ale tím, že sestru s budoucím manželem už nyní rozdělíte, tak věci nepomůžete. Sestra může celý život v sobě nést pocit, že mohla být dobře vdaná, a místo toho je opuštěná, smutná ženská. To opravdu chcete? Někdy je lepší, když si člověk na své chyby přijde sám, třeba i za cenu veliké bolesti. Vaší sestře by se lehce po tom tak Vámi touženém rozchodu mohlo lehce stát, že bude životem plout nadosmrti sama. Tohle jí přejete?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.