Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z potratu

Od: krkulinda* odpovědí: 10 změna:

nevim co mam dělat ..už se blíží ten tyden ...6tyden kdy sem vždy potratila..mam trach že se to stane i po třetí..nemužu na to přestat myslet...vím že myslim negativně ale ja už nevim ..strašně se bojim že to maly to zase vzdá..pomožte mi nevim jak to překonat..další strátu asi nezvladnu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

4x

Dobrý den.

Nemůžete dělat nic jiného, než to zvládnout, vydržet. Nemyslete na nejhorší, nestresujte se, snažte se být klidná. Miminko to nevzdá, tak to nevzdávejte ani Vy. Řiďte se radami lékaře, určitě vám doporučil klidový režim. Opravdu se snažte zabavit nějakou lehkou činností, která odpoutá vaše myšlenky na něco jiného. Hlavně to nevzdávejte dopředu, musíte být silná a trpělivá. Moc Vám držím palce a věřím, že tentokrát vše dobře dopadne. Moc Vám to přeji.

hodnocení

3x

Lindo, zachovejte klid. Nemyslete na to, co bylo. Nepřipouštějte si tyto myšlenky, ať něco nepřivoláte. Uvolněte se, hlaďte si bříško, povídejte, nebo zpívejte mimču, odpočívejte, dělejte si s ním plány...Prostě myslete a těšte se na mimi, nepodléhejte stresu a panice...Je to jen ve Vaší hlavě, snažte se být psychicky silná. Mimčo to zvládne, když mu bude u Vás dobře, nebojte se. jen nemyslete na nic zlého. To už je pryč, tohle mimčo bude bojovník, uvidíte..Věřte tomu malému i sama sobě...Já Vám moc držím palce oběma!

eulalie*
hodnocení

2x

Asi budu hodně tvrdá, ale spontánní potrat v 6. týdnu znamená, že embryo nebylo schopné života a příroda to zařídila po svém. Víte, dříve, kdy nebyly k dostání těhotenstské testy, tak žena o svém těhotenství kolikrát v 6. týdnu ani nevěděla, nebo možná tušila, nebo to jen přisuzovala zpoždění v menstruaci a potrat považovala za silnější menstruaci. Pokud se budete neustále stresovat, tak to opravdu není dobrá cesta k dítěti. Nechte to na přírodě, stejně to ničím neovlivníte a trvalým stresem si jen ubližejete.

kytara
hodnocení

0x

relax hudba, všechno bude v pořádku

krkovicka*
hodnocení

0x
Hlavně se nestresovat.Mít klid,hladit bříško a povídat si s ním.Pumpujte do sebe jen zdravé věci a vyhybejte se fyzické námaze.Nebydlite náhodou na Praze 5?Máme tady jednu paní.Vždy když jí vidím chce se mi za ní brečet.Nebudu tady psát proč.Jen má neuvěřitelnou smůlu člověk by řekl prokletí.Vy buďte hlavně statečná.Za par měsíců nám tady date fotku syna či dcery*slunce*
Bude to dobrý-hlavně se nebát!

claire*
hodnocení

0x

Hlavně klid- to se řekne, co? Ále :) Nebojte, bude to dobrý, uvidíte ;) Vezměte si kus papíru nebo kalendář a zaúkolujte se. Přečtěte si tlustou knížku. Četla jste Švejka? Egypťana Sinuheta, Letopisy Narnie? Jen do toho, je to príma :) A třeba utřete všude prach a jděte do kina na nový film a ... a ... máte spoustu práce, tak na černé myšlenky nebude čas a všechno bude skvělé! :) Určitě jo! Udělejte si třeba pěkný večer s dobrým filmem, oblíbenou pochoutkou a odpočiňte si. Nebo si kupte v hračkářství nějaký obrázek na vymalování - takové omalovánky pro dospělé, zabere to hodně času, je to příjemně tvůrčí činnost, výsledek si pověsíte na zeď a hlavně - úžasně si u toho vyčistíte hlavu. Já vím, že ta potvora strach tu je, ale taky tu jste Vy, odhodlaná, zaměstnaná a nevzdáte to! Všechno bude fajn *houpy*

hodnocení

0x

Nezbývá Vám nic, než čekat. Musíte si s miminkem projít tímto pro Vás nepříjemným obdobím. Ale každá smůla se jednou protrhne, věřte mi. Buďte v klidu, pohodě, rozmazlujte se, zdravě jezte, choďte na procházky. /předpokládám, že do práce jistě nechodíte po minulých neúspěších/. Jestli máte blízko sebe maminku, sestru nebo dobrou kamarádku, navštěvujte je, nechte se pohladit, příjemně naladit. A žádné drásající rozhovory a myšlenky o tom, co když NE, si vůbec nepřipouštějte.A už se tady těšíme na nového malého rádce. Jaga.*houpy*

hodnocení

0x

Vím že se to lehko napíše, ale je to prosté...

Nemyslet na to, nepřipouštět si tu možnost. Všechno je to hlavologie, už se mi to mockrát potvrdilo.

Jako bonus se vyhýbejte fyzické zátěži a všem těm dobrým, ale nezdravým věcem.

Uvidíte, že to nakonec dobře dopadne, hlavně myslet pozitivně.

gue
hodnocení

0x

Díváš se na to špatně. Potrat v 6tt neznamená, že to malý to vzdalo, ale že nebylo v pořádku. Prošli jsme si tím taky. A bylo to třikrát špatný, a pak to dopadlo dobře. Prostě jsme si řekli, že se stane, co se má stát. Už jsme to neřešili, a manželka v počátku těhotenství nosila u sebe vložku, kdyby zase potratila... Všchno zlý je za náma a máme dvě děti.

A neboj, negativním myšlením ani stresem tomu neublížíš, to jsou jen řeči. Donosit dítě se dá i ve válce nebo v koncentráku. Prostě ty to ovlivnit nemůžeš, tak nad tím nepřemýšlej. Všechno se děje tak jak se má dít. Má svůj smysl, i to co se děje tobě.

iz*
hodnocení

0x

Krkulindo, nezlobte se na mne, ale Vy děláte všechno pro to, aby se situace opakovala.

Už několikrát Vám tu zde více z nás napsalo, že je nejdůležitější psychika a nestresovat se. Zdá se mi, že jste se na svém přístupu ani nepokusila něco změnit.

___ Kromě toho souhlasím s Eulálií a s Gue: Spontánní potrat v ranném stádiu těhotenství znamená, že plod nebyl v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potrat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]