Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechytá mi henna na vlasy!

Od: khetti* odpovědí: 6 změna:

Zdravím Vás všechny, přátelé!

Už asi deset let si barvím vlasy na černo, ale jelikož už moje vlásky trpí neustálým dobarvováním těma chemikáliema, rozhodla jsem se, že začnu používat hennu. :)

Na první barvení jsem byla u kamarádky - kadeřnice, ale henna nechytila. Za pár dní jsem si zkusila vlasy obarvit sama doma, ale výsledek nulový. Dnes jsem to asi po týdnu zkusila znova - a zase nic!

Čím to je? Postup dodržuju přesně... *nevi*

Nechci ztratit svoji černou a taky už si nechci na vlasy patlat chemikálie... :(((

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlupatependolino*
hodnocení

2x

Dobrý den,

já nejsem odbornice na barvení vlasů, ale mám zato, že henna se nesmí dávat na chemicky barvené vlasy. I po profesionálním odbarvení na přirozenou barvu by se mělo několik týdnů, či dokonce měsíců, počkat. Jinak o henně koluje plno mýtů, tak snad jste si zjistila všechna základní fakta. Také je nutné rozlišovat pravou čistou hennu od těch míchaných břeček jako je třeba mahagon, kaštanová, měděná, apod. Vůbec se třeba nedoporučuje tzv. černá henna. Není to totiž vlastně vůbec henna, ale indigo nebo umělá směs obsahující PPD(para-fenylendiamin). Tato látka je velice nebezpečná, má karcinogenní účinky a může způsobit ztrátu vlasů, puchýře a zjizvení vlasové pokožky. Hennu také nikdy úplně neodstraníte, váže se totiž na keratin ve vlasech. Jak se jednou nabarvíte, už se toho nezbavíte, akorát samozřejmě postupným odrůstáním a stříháním.

Takže když to shrnu, čistá henna je pro vlasy prospěšná, je to jasná červeno-oranžová barva, vlasům dodává potřebné látky. tahle pravá henna chytá samozřejmě na každé vlasy jinak - blondýna bude zrzavá jak veverčí ocas a tmavá bruneta bude mít měděné odlesky na slunci. Pak jsou na trhu paskvily, které se za hennu vydávají, ale nejsou o nic lepší než chemické barvy. Tak snad jsem vám trochu pomohla a zjistíte si o henně vše potřebné.

khetti*
hodnocení

Milé chlupatependolino ;) (jinak tedy luxusní nick :D)

Moc děkuji za odpověď, samozřejmě že jsem si o henně našla několik typů a rad na netu.

Ale vůbec jsem netušila, že černá henna vlastě není henna? :-O

A já jsem si blbec myslela, jak svým vláskům neprospívám. ;)

Nu což.

Jinak teda nevíte, jaké jsou vhodné barvičky či jiné přípravky abych - jak jsem výše uvedla - neničila svoje vlásky peroxidama a přitom neztratila svoji havraní čerň? :D :D

chlupatependolino*
hodnocení

2x

Ještě jsem slyšela dobré ohlasy na černou barvu od firmy Korres, možná znáte? Na trhu se představuje jako přírodní kosmetika, ale složení samozřejmě už tak přírodní není... výborně chytá na vlasy, což samo o sobě říká, že přece jen má něco chemického v sobě. Ale pořád lepší než ostatní chemické sžírače vlasových cibulek. Herbatint je nejpřírodnější barva na vlasy, kterou teď můžete koupit, ale je to vykoupeno méně intenzivnějším barvením. Takže babo raď no...

khetti*
hodnocení

Díky moc,

ani o jedné té barvičce jsem neslyšela, určitě zkusím vygooglit ;)

chlupatependolino*
hodnocení

0x

No to máte těžké, žádná opravdu neškodlivá barva na vlasy neexistuje. Garnier rychle bledne, Schwarzopf je agresivní barva a hodně vlasy poškozuje. Zkoušela jste Palettku? V zeleném obalu, barva modročerná, se závěrečnou péčí s aloe vera? Ta hodně chytá, ale také vlasy poškozuje, jako každá barva bohužel... těžko radit. Já jsem se jednoduše přestala barvit... *smich*

khetti*
hodnocení

Jasně, barvami Palette jsem se vždycky barvila - jinýma ne, zkoušela jsem jiný, ale žádná sláva, ony ty Palletky mají fakt něco do sebe - je to holt stará dobrá klasika. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]