Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se odnaučit kousat nehty?

Od: kristka01® odpovědí: 5 změna:
Ahoj, chci mýt dlouhé nehty, ale pořád si je koušu. Měla jsem i gelové nehty(ty ukousnout nejdou ;) ) a vyrostli mi, jenže jsem si je zase ukousla :(. Vždycky, když je mám dlouhé tak si je začnu hryzat. Jak se toho zbavit? Děkuji. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pícháš jako ježek a nemůžeš slyšet pravdu. Zapracuj na sobě v nehtech i v češtině.

K Tvé otázce:

1/ Vidím pořádné hrubky dvě: Chceš mýt dlouhé nehty, to jako že si je chceš umývat? Pokud je chceš MÍT, jako VLASTNIT, vždycky měkké I.

Vyrostli mi /kdo, co - NEHTY/ Rod mužský, neživotný, vzor HRAD. Tedy VYROSTLY MI.

Pak tam je ještě chyba v interpunkci.

Tolik tedy k těm chybám, na které se ptáš. měla bys je ale vidět sama.

2/ Kousala jsem si nehty zhruba do 15 let. Měla jsem prsty jako paličky, ale dobře se mi s tím hmataly akordy na kytaře. Jinak to bylo ošklivé. V té době nebyly žádné gelové nehty, ani speciální laky proti kousání.

Pomohla silná vůle. Začala jsem chodit do tanečních, upravená, učesaná, navoněná - ale ty nehty - hrůza!*bzum*Když jsem viděla krásné dlouhé nehtíky ostatních děvčat, řekla jsem si prostě, že dál už ne. Zpočátku to šlo špatně. Trvalo dlouho, než zmučené nehty dorostly a i pak jsem asi 3 x selhala a zase je oholila. Většinou před písemkou z matiky - zapracovala nervozita.

Ale snažila jsem se dál a když jsem se vdávala, už jsem měla opravdu pěkné ruce s delšími nehty. Nekoušu si je dodnes. Možná i proto, že dneska by to kousání nehty vydržely, ale nevydržel by to můj chrup. Tím jsem si jistá. :D Jaga.

Tak Ti přeji hodně pevné vůle v tom kousání i v té češtině. Pokud vydržíš, bude z Tebe jistě docela prima děvče.

hodnocení

1x

no to je těžké já to měla vždy z nervozity. poté mi pomohlo že když už jsem konečně vydržela a nechala si narůst delší nehty určila jsem si jeden který jsem si mohla okousat( třeba malíček) ten byl samozřejmě pohledově nejošklivější a postupem času jsem přestala kousat i jeho abych měla přeci hezké všechny, je to běh na dlouhou trať ale tohle mi pomohlo :)

jirbar*
hodnocení

0x

Pořád nosit rukavice.

kopretina25*
hodnocení

0x

Ahoj, v drogerii si kup lak na nehty proti okusu nehtů. Myslím, že je dělá Miss Sporty. Snad Ti to pomůže. :) A neděláš to třeba z nervozity před zkouškou ve škole. Pak by bylo dobré zapracovat na sobě, uvědomit si to, zakázat si to a prostě to nedělat! Je to těžké, ale jde. ( vlastní zkušenost z dob studiaa).

hodnocení

0x

Ahoj. Kris, je to zlozvyk a je třeba se ho odnaučit a mít silnou vůli. Vyzkoušej průhledný lak na nehty (koustat nebudeš, je hořký). Koupíš v drogeriích nebo i v lékárně a cenově je dostupný. Za pokus to stojí. Víc info zde:

xgelovenehty.cz/...

Jedna babská rada je, namočit ruce do pepřové vody. Nehty by Ti též neměly potom chutnat. ;)..Vyzkoušej, zda něco na Tebe zabere. Zbavit se zlozvyku někdy trvá delší čas prostě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]