Zavařování kápií - jak na to

Od: Datum: 22.09.10 15:49 odpovědí: 53 změna: 18.08.14 12:13

Letos se nám urodilo ve skleníku moc kapií. Jelikož je nestíháme jíst, rozhodla jsem se, že je zkusím zavařit. Recept mám, ale o samotném zavařování nevím nic *hi* vím, že je tu hodně šikovných kuchařek, které tímto prosím o radu - ale samozřejmě i ostatní. Nemám zavařovací hrnec, dá se i jinak?

Děkuji všem.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: michal958*
Datum: 22.09.10 15:53

do zavařovačech, napriklad do sklenic od okurek

Ohodnoceno: 0x
 
Od: binka*
Datum: 22.09.10 16:01

*smich* ano, to vím, ale jak? Jak je potom zavařit?

Od: karina*
Datum: 22.09.10 16:15

binka,když máte recept, tak je asi problém jen v tom zavařovacím hrnci. Nevadí, že ho nemáte. Pokud zavařuji menší počet skleniček, tak se mě s ním také nechce tahat do bytu. Vezmu jiný, velký hrnec, naspod dám zmačkané noviny, nebo položím hadr ( starý ručník, zbytek čehosi), to je na Vás. Natočím vodu a podle receptu buď ji trochu zahřeji, nebo hned vkládám sklenice. Ty sklenice nemusí být ponořeny ve vodě celé, stačí jen zčásti. Zakryjete hrnec poklicí a zahříváte. Tady by bylo dobré mít pak teploměr na zavařování, já už to nějak umím odhadnout, kolik stupňů voda má. Obyčejně se zavařuje tak na 75 - 85 stupňů. Což znamená, že se Vám voda v hrnci nesmí vařit ale už to pořádně šumí, jako kdyby na var nabírala. No a v této teplotě to pak udržujte dle receptu daný počet minut. Pak odstavíte, jestli nemáte takový ten kovový vytahoivák sklenic, tak to také nevadí. Chňapkou opatrně vezmete sklenici a vyndáte, tady trocha šikovnosti se sejde, neopařte se , chňapka se za chvíli od páry promočí *smich*. Myslím, že to v pohodě zvládnete. karina

doplněno 22.09.10 16:21:

binka, nevím jak máte velké )malé skleničky a jak velký hrnec. Pokud se vám vejdou skleničky do patra, dejte je na sebe, voda stačí aby byla jen u těch spodních. Zavařuje se v páře, nemusí být všechny tedy pod vodou. A půjde Vám to rychleji. A jestli máte doma chlapíka, , je to pak práce pro něj, ten hrnec pak může být dost těžký *smich*.K.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lidka*
Datum: 22.09.10 18:56

Přesně jak to popisuje karina a babkazov! *placni* Každá jsme nějak začínaly. Já nejraději zavařuji v hrnci. Také nemám hrnec zavařovací, ale používám ten ze sady nádobí největší. Vejdou se mi tam buď 4 velké sklenice a nebo asi tak 7 menších. Na dno utěrku, hrnec dám na litinovou plotýnku (mám plyn). Vody dávám asi do poloviny sklenic. Zavařuji jako kolegyně. Já tedy od oka - teplotu a čas asi okolo půl hodinky. A klidně při tom jsem na poradně. :D Správná připomínka kariny - pozor na opaření. Já opatrně trochu vody sliju do dřezu. Když mám šroubovací víčka, nedotáhnu úplně napevno, když je dávám do hrnce, ale až když dávám sklenice zchladit do dřezu. Pokud mám víčka omnia, uvidíte, jak se při zavařování vyboulí - to je správné a při chlazení se zase vcucnou. Sklenice dávám do dřezu do teplé vody (stačí pár cenťáků), jinak by luply a postupně nechám přitékat studenou vodu - rukou ji opatrně odčas promíchám a třeba vyměním. No a stane se mi, že třeba jedna nebo dvě ze 30 úplně nechytí, tak je dám zavařit znovu. Chce to čisté suché okraje sklenic. A i víčka nechám v kastrolku asi hodinku ve vodě povařit a potom osušit. To je asi vše, co mne napadlo. Jinak jestli sklenice dobře chytily, poznáte podle toho, když zaťukáte na víčko. Pokud je zvuk takový tlumený, je to v pohodě, když takový "plechový", tak to asi nebude v pořádku. Hlídám je první měsíc, jestli neobjevím nějakou zradu! *sok*

Ohodnoceno: 2x
 
Od: michal958*
Datum: 22.09.10 16:17

taks tim vam asi neporadim ja uvarim tak čínskou polivku to je mximum*smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 22.09.10 16:28

michal, to se poddá. Oženíte se a budete zaučen, nebojte se *smich*Kar.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.10 16:07
avatar

Moje maminka a kamarádka zavařují v troubě. Já, když potřebuji zavařit 1-lahve, tak nenahřívám spoustu litrů vody v zavařovacím hrnci. *jasne* Dám na dno největšího hrnce poskládanou útěrku, na ni nastavím sklenice a zaliju vodou. Až kam to jde. Je dobře, když jsou ponořená i víčka, ale není to nutností. Vyženu teplotu vody pod var, plamen tak na 3/4, ztlumím a držím 10-15 minut. Pak horké vytáhám na naskládanou útěrku na kredenc, dnem nahoru. Ponechám do druhého dne, do naprostého vychladnutí. *jasne* V zavařovacím hrnci mám teploměr ještě po němcích a tam píšou téměř všechno na cca 75-80´C. Nic přes var. A neznám nechytlou nebo zkaženou sklenici. A jestli budete dávat olej, požijte trychtýř, zvaný nálevka, ať se vyhnete zamaštění okraje sklenice. *hej*Ať se dílo podaří!

doplněno 22.09.10 16:08:

Oprava: Já když potřebuji zavařit 1-4 lahve

Ohodnoceno: 2x
 
Od: karina*
Datum: 22.09.10 16:16

*smich*babkazov, než jsem to doťukala, vy už to máte*smich*Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Od: binka*
Datum: 22.09.10 16:50

Díky!*ua*konečně vím, jak na to. Nedokážu si sice představit, na kolikrát to budu dělat, ale to nevadí. Mám tu zhruba 60 kapií, přibližně o váze 180-200g a véélmi malý hrnec... takže se nudit nebudu. Šlo mi o tu techniku zavařování.

Moc vám díky, jste super!*placni*

Od: karina*
Datum: 22.09.10 17:01

binka , to dáte *smich*! A mezi jednotlivýma dávkama, budete chodit sem a poradíte zase Vy nám. Přeci nebudete koukat pořád na sporák *smich*.Kar.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.10 16:58
avatar

Pohledám to ještě, ale nějaký fajn mužský zavařuje na Poraďte.cz okurky v mikrovlnce *palec*

doplněno 22.09.10 17:05:

Našla jsem to a taky od Lidky v troubě. ;) https://www.poradte.cz/nejen-…arovani-v-plynove-troube.html

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.10 18:39
avatar

Babčo,nejen okurky,ale i papriky a jabka na štrůdl,kompoty a houby do sádla.

Jen je potřeba buď šroubovací uzávěr,ten nechat jen maličko a lehce zavřený,utáhnout v rukavicích ihned po vyjmutí a hned otočit dnem nahoru.

Pro normální víčka je speciální plechová nerezová pružná krytka,která přidržuje víčko stejnoměrně přitlačené na lahvi,působí jako ventil a dokonalé zavaření se pozná až tehdy,kdy uniká pod víčkem pára.Po vychlazení se pružina sejme.Víčko je vzniklým vákuem až o 5 mm prohnuté,Kdyby se zavaření nepovedlo,výhodou je .že víčko samo odskočí.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.10 18:16
avatar

Tak se přiznám, že jsem hledala na netu a zavařovat se dá i v pračce. *sok*

Zavařování v pračce
Již po dlouhá léta zavřujeme doma v tzv. poloautomatické pračce. Má vrchní plnění, ohřev vody s kontrolním teploměrem, časovač a vypouštění vody. Vyndám šnek na praní prádla, naskládám na dno sklenice - vejde se tam rovných 16 kusů sedmidecových sklenic - napustím potřebné množství vody, přiklopím víko (dávám na ně pár ručníků, aby neutíkalo teplo) a zapnu ohřev. Potom už jenom sleduji teploměr a zapínám a vypínám ohřev tak abych držel potřebnou teplotu.
Chce to trochu cviku a také člověk u toho musí být prakticky selou dobu, ale na druhou stranu - do kterého zavařovacího hrnce dáte 16 sklenic naráz?
Jinak - na rozdíl od paní konvalinky34, která zavařuje na 180 stupňů, my zavařujeme okurky 20 minut na 80 stupňů.
S pozdravem
Pavel Ptáček
http://www.prozeny.cz/recepty…ani-je-kumst-fg?changeLimit=8

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.10 18:42
avatar

Ještě jednou k mikrovlnce.

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 22.09.10 18:45

jabraka , tak v pračce jsem kdysi okurky zavařovala, ale v té mikrovlně, to bych si netroufla. Co to víčko? kar.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.10 19:01
avatar

Karino,tak to zkus.Víčko MW nevadíJen ten čas musíš vyzkoušet,první láhev hlídat,až začne vycházet pára.Když se dá hodně vody,může i trochu přetect.Pak se talíř umyje a jede se dál.Já mám odzkoušeno 3 - 4 minuty od vložení.Za večer udělám i se sledováním televize dvacet lahví.

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Od: binka*
Datum: 22.09.10 19:13

Ježíši kriste,nemotejte mi hlavu ...*smich* pračka, mikrovlnka... budu ráda, když to poprvé zvládnu na plotně... *ee**haha*

Datum: 23.09.10 11:20
avatar

Písněte, jak se to povedlo ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.09.10 11:50
avatar

Písněte? Hlasuji pro zaslání vzorku! Ať to posoudíme podle skutečnosti. :-P

Binko, chcete adresu? *vtip*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: binka*
Datum: 23.09.10 12:25

*smich*nebudem zbytečně utrácet, protlačím to vnitřní poštou ...:D

Datum: 23.09.10 13:51
avatar

jabraka- tak v té mikrovlnce je to skvělý nápad *palec*- mám dotaz : to zavařujete po jedné láhvi? To se tam nemohou dát třeba čtyři najednou? A na jaký výkon tu mikrovlnku nastavíte? Také mi není jasná ta pára, která má vycházet- když dám šroubovací víčka, tak žádná pára nebude nebo ano? *hi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.09.10 00:42
avatar

Sabrino,u šroubovacích víček je nutná opatrnost.Víčko se nesmí dotáhnout.Musí zůstat mezera,aby vzniklá pára mohla ucházet.Jinak by se sklenice mohla roztrhnout.Samozřejmě by se mohly dát i dvě,ale vzhledem k tomu by se čas pro zavaření musel zdvojnásobit,je to zbytečné.Je to také jedna z výhod,velmi krátký čas,kdy se ovoce ohřívá jen na dobu asi 3 - 4 sec.Zachovává postup všechny vitaminy.Výkon mikrovlnky je pořád stejný,jen se prodlužuje čas ohřevu přerušováním příkonu.Takže hřeji naplno.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.09.10 12:42
avatar

Když tuhle odpověď viděla moje žena, málem se vybulila, a já taky jen kroutím hlavou. Jak můžete dát kovové víčka do mikrovnky. Leda by to byl jiný meteriál. Protože jste zkušení rádci odebral jsem se do kuchyně, vzal víčko a do mikrovlnky vlořil. Samozřejmě víčko prskalo a lítaly jiskry. Jak je tedy možné, že vy tvrdíte, že to je ideální? Nepoužíváte třeba jen grilovací spirálu bez mikrovln?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 24.09.10 12:57

fidonet , tak tady to vysvětlené, taky ale mám pochyby...


Zavařování v mikrovlnce


(podle ing. Jaroslava Balaštíka)

Postup:

Naplněné sklenice, uzavřeme nejlépe šroubovacími víčky a dáme do mikrovlné trouby.Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající velikosti, pro případ přetečení obsahu.

Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut x počet sklenic.(5 sklenic sterilujeme 30 minut). Obsah 0, 3 l sterilujeme 3 minuty. Zase násobíme počet sklenic počtem minut. Troubu nastavíme na 700 W! Ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen jednu sklenici - obsah by se převařil!

Je možné sterilovat maso, polévky aj. polotovary. Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8 -10 minut, u menších sklenic na 5 - 6 minut. Používáme vždy sklenice se šroubovacím uzávěrem! Polotovary však nikdy nezahušťujeme moukou, to dokončíme až před použitím.

Některé tvrdší ovoce nebo zeleninu můžeme zavařořovat i déle. V tom případě vaříme méně sklenic, tak , abychom se vešli do časového nastavení trouby.Po vyjmutí sklenice otočíme, asi na 5 minut, dnem vzhůru, aby se obsah stejnoměrně prohřál.

Poslední komentáře
08.09.2009 10:33: Nic nezničíte.Nesmíte tam dát nádobí se zlatým zdobením. Jinak víčka jsou hliníková a pro mikrovlnku neškodá. #ff0000">Jen nelze používat víčka OMNIA+spona
. Jinak samotná a šroubovací normálně.Taky jsem se poprvé bála. Dnes už zavařovací hrnec vůbec nepoužívám.A brambory z mikrvl. jsou super!do mikrovlnky přece nemohu dát víčko - je kovové - tedy sklenice nemohu zašroubovat, to bych zničila mikrovlnku, ne? nebo používáte nějaká speciální plastová víčka? Jana
01.09.2008 18:03:
30.06.2008 15:39: díky za perfektní radu
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.09.10 15:44

V mikrovlnce také zavařuji ,podle pana Balaštíka který tento způsob propaguje ,a je to ohromná věc a velice rýchlé! Víčka vůbec nevadí! SKlenic můžete dát i víc ale čas musíte násobit počtem sklenic! Když zavařuji okurky , 1 sklenice 750ml 6minut ale 2 sklenice 12mimut , 4sklenice 24 min. atd. Víc už nedávám.Když si zadáte ,Zavařování v mikrovlnce dle pana Balaštíka, tak se určitě dovíte víc!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.09.10 16:03
avatar

*slunce**palec* Díky moc, posílám bodík! Mrkla jsem na to "Zavař...dle p. Balaštíka" a jestli to tak vážně funguje, tak je to paráda.*tuc* Určitě vyzkouším.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.09.10 17:16
avatar

Vůbec to sem nepatří, ale máte přímo parádní, nádherný nick. *srdce*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: binka*
Datum: 23.09.10 19:48

Tak jsem to SNAD zvládla, tady foto prvních průkopníků ...

Od: lidka*
Datum: 23.09.10 19:55

No paráda!*palec* Binko teď to trochu hlídejte, aby všechna víčka dobře držela. *tuc* Poklepem na víčko to krásně poznáte. Také u těch sklenic, které dobře nechytily, tlačí se obsah zavařeného nahoru. Vypadá to skutečně chutně. :-P

doplněno 23.09.10 19:56:

A klidně to v chladu vydrží i tři roky - takže máte vystaráno.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 23.09.10 23:34

binka, krása. Včetně těch skleniček.To se Vám fakt povedlo *palec*Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.09.10 14:57
avatar

:D To jako já? *hi* Díky Mařenko *pusa*.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 23.09.10 23:28

finta je v tom, že ta musí vzniknout podtlak, který víčko "přisaje", takže třeba vývěva...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 23.09.10 23:37

buss, pod vývěvou jsem také zavařovala . 25kg meruněk - za půl hodiny hotovo . Ale už ji nemám, bohužel. Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.09.10 00:45
avatar

Jen ta vývěva nestačí.Stejně se musí obsah ohřát a to důkladně.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 24.09.10 09:02
avatar

Co je to, prosím, vývěva? PT /stařenka/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.09.10 10:22
avatar

pt /stařenka/

Vývěva je zařízení, které odčerpává vzduch či jiné plyny z uzavřeného prostoru a vytváří tak částečné vakuum. Vývěva je vlastně plynové čerpadlo, proto podobně jako u čerpadel existuje řada různých konstrukčních řešení vývěv. Vývěvy můžeme dělit jednak podle fyzikálního principu činnosti, jednak podle míry vakua, které mohou dosáhnout.

http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDv%C4%9Bva

doplněno 24.09.10 10:24:

http://www.google.cz/images?q=v%C3%BDv%C4%9Bva&oe=utf-8&client=firefox-a&rlz=1R1GGLL_cs___CZ363&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=9V-cTKvqI8yK4AbgosGPDQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDwQsAQwAw&biw=1016&bih=598

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 24.09.10 10:48
avatar

Pepane, moc děkuji za vysvětlení. Jen ještě nevím, jak se vývěva používá na zaváření. :) PT /stařenka/

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 24.09.10 12:09

pt, už to bohužel nemám, ale byla to čtvercová gumová podložka, na kterou se postavila zavíčkovaná sklenice ( v ní samozřejmě ovoce zalité nálevem . V té době jsem ještě měla ty sklenice se skleněným víčkem přes které se dávalo péro). Sklenice se přikryla skleněným poklopem, který měl dole "čudlík" na připojení pumpičky. A pak už se jen pumpovalo. Vzduch se vysával, ve sklenici s kompotem se zvedala hladina a mělo to vzhled jakoby se ovoce ve sklenici začalo vařit. Když jse vzduch vypumpoval a ovoce dosáhlo ve sklenici k víčku, odpojila se pumpička, odklopil se skleněný zvon a vyndala se sklenice a na podložku se postavila další. Bylo hotovo, nikdy se mi nic nezkazilo. A šlo to neuvěřitelně rychle, dělali jsme to ve dvou. Jeden pumpoval, druhý dával sklenice *smich*.Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 24.09.10 12:18
avatar

Karin, děkuji za vysvětlení, pracuje mi jen fantazie. :) To víte, v děcáku jsem k takovým věcem nepřišla. *hi* PT /stařenka/

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 24.09.10 13:45
avatar

Našla jsem na netu "vývěvu", tak dávám obrázek, vidím takovou věc poprvé. PT /stařenka/

Zobrazit v původní velikosti - Stará vývěva na zavařováníZobrazit v původní velikosti - Stará vývěva na zavařování

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 24.09.10 14:02

pt, to jsem měli doma vypadalo podstaně jednodušeji. A mělo to skleněný vysoký poklop.Tohle mě technicky děsí *smich*. Třeba to, co popisuji, ještě někdo doma má a dá sem foto *smich*. .karina

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jirbar*
Datum: 25.09.10 22:52

Padesát let (nejméně) stará věc s tou špičkou pod gumičku. Ovšem lepší byl ten zvon který pracoval na stejném principu. Používal se do doby než na trhu byly sklenice s hlinikovými víčky. Ještě se doma válí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 24.09.10 12:15

jabraka, moc si to už nevybavuji, ale myslím, že nijak extra horkým nálevem jsem ovoce nezalévala.A na tu mikrovlnku sbírám odvahu, ale věřím Vám *smich*. Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.09.10 09:54
avatar

Jak jednoduche - zaleju (podle receptu jaky mas na nalev) horkym, zavickuju a ty sklenice tak jak jsou, naskladam do hodne vyhrate trouby klidne jen na mrizku! Vejde se tam sklenic hromada, davam i na sebe kdyz jsou mensi. Necham pak jeste nejakou dobu na 90st a vypnu a druhy den vyndam. Delam to tak mnoho a mnoho let!Zadna sklenice mi nikdy nepraskla, vse se krasne zasteriluje. Zkus to, usetris si spoustu prace. Ave

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.09.10 20:49
avatar

Protože jedním z důvodů pro použití MW je hlavně zachování co největšího množství vitamínů,používám zavařování po jedné sklenici.Práce trvá jen tři až pět minut a to nestačí na odbourání vit.C.Když dám sklenic víc,tepelné namáhání je už neúnosné.

Ve sklenici tím,že tam pomocí mikrovaru vzniká pára,ta vyžene zbytky vzduchu a po schlazení vytvoří vakuum,které prohne víčka až o 0,5 cm.dovnitř.Někdy u šroubovacích sklenic ani nedovolí pootočit víčkem,jak je víčko přitlačeno.Mám speciální otvírač,kterým vakuum vypustím a pak teprve jde víčko otočit.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 25.09.10 21:37

jabraka, ale fidonet tady píše, že to právě vyzkoušel a víčko prská. Jak to že Vám ne? Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.10 21:42
avatar

Jabraka psal myslím o víčkách z hliníku. Nebo jestli to není tím, že Fidonet dal do mikrovlnky jenom to víčko. *nevi*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 25.09.10 23:15

marenko, asi jsem mimo mísu ale jaká jsou vlastně dneska víčka *smich*? Já znám jen ty "zlaté", co se přitisknou tou zavařovací hlavou. No a pak ty na šroub, ty nekupuji, ty střádám i skenicema od koupených okurek. A pak skleněná, na které se dávalo péro, ale ty neznáte zase Vy, páč jste ještě mladá holka *smich*. Tedy já také, jen jsem víckrát za život ráno vstávala*haha*. Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.10 23:22
avatar

Víčka jsou z hliníku. ;) Mám tu na spíži pro ozdobu skleněné dózy se skleněnými víčky. Takže je znám. *ua*Kari, jinak s tím věkem Vám nevěřím. Možná jste víckrát za život vstávala, protože jste si šla schrupnout i přes den. ;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 28.09.10 10:38
avatar

K těm víčkům.Sice se traduje,že kov do MW se dát nemůže,ale je to nesmysl,protože celá MW je z plechu.Jediné,co je potřeba dodržet,je to,aby ten kov netvořil uzavřenou smyčku,ve které se indukují proudy.MW používám dobrých 15 let a vždy bez jakékoliv závady.

Materiál víček také nehraje roli.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.09.10 12:44

Tak teď v tm mám fakt guláš *sok*. Dají se teda používat víčka OMNIA nebo ne *zed*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.09.10 12:58
avatar

:DSebi, tak to zkus a když ti to bouchne, sveď to na JABRAKU*haha*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 18.08.14 12:13

sebod, souhlasím s Vámi. To jsou fakt "vyčerpávající" odpovědi. Takže jsem šla dám víčka do mikrovlny a nic nejiskřilo. A přikládám foto těch víček . Předpokládám, že jsou to víčka OMNIA. Takže ty se použít dají. Karina

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.