Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opačný účinek zdravé stravy

Od: zmatena* odpovědí: 4 změna:

Ahoj lidičky, stala se mi celkem zvláštní věc...

Nestalo se někomu něco podobného, či netušíte, jak je to možné?

Před cca 2 měsíci jsem se rozhodla, že budu jíst zdravěji... Tzn. místo sušenek, brambůrek apod. co jsem byla zvyklá jíst, jsem začala jíst jogurty, nějaké ovoce, zeleninu apod...

Jenomže úplně se to minulo účinkem. Od té doby jsem naopak přibrala cca 5kg (dřív byla váha stále stejná i když jsem jedla to nezdravé).

Jak je to možné? Jako jediné mě napadá, že vlastně toho zdravýho sní člověk co do hmotnosti víc - jogurt třeba 150g zatímco sušenka třeba 30-50g apod...

Ale kalorií má stejně pořád víc ta sušenka...

Tak skutečně nechápu, jak to funguje, kde dělám chybu? *sok*Jsem maximálně zmatená...*nevi*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych to viděla tak, že přechodem na " zdravou stravu" má Vaše tělo hlad a proto si ukládá tuky ...:D.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tělo je zvyklé na určitý druh stravy a naučilo se s tím vyrovnávat. Dostane něco jiného a najednou neví, co s tím má dělat a z toho mohou vzniknout různé zdravotní problémy. Každá změna se musí dělat pomalu a postupně. Jinak mám vyzkoušeno, že tělo si umí přesně říct, co potřebuje.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, ve skutečnosti v ovoci je cukr, fruktoza - z čehož se mohou nabírat kila. Změna jídelníčku by měla být postupná. Možná je to tak, že když jste měla hlad, tak jste si dala pár sušenek a bylo to. A nyní si při pocitu hladu dáte jogurt, ten moc nezasytí, že, tak ještě přidáte nějaké to ovoce... a ve výsledku toho sníte více. Není důležitá hmotnost jídla, ale kolik těch kalorií vlastně obsahuje. Jogurty neobsahují jen mléčnou kulturu, ale v současné době se často do nich přidává také škrob pro zahuštění. A škrob - to je vlastně taky cukr (při trávení se z něho stává cukr). Pak taky záleží, jaký jogurt jít, jestli tučný nebo naopak na tuky chudý. Když chcete jíst zdravě, je dobré si zjistit, ze kterých druhů ovoce a zeleniny se opravdu nenabírá - např. jsou dobré ředkvičky, okurky, papriky apod. Ovoce při redukční dietě (případně pro toho, kdo nechce přiliš přibírat) není vhodné ve velkém množství, právě kvůli obsahu té fruktozy.

limetka*
hodnocení

0x

Vytrvejte dál ve zdravém jídelníčku, jezte aspoň 5x denně manší porce, zařaďte více pohybu a nejezte ovoce nebo sladké jogurty večer před spaním, raději zeleninu. Rozhodně se netrapte hladověním, vaše tělo by si řeklo : "Ha, blíží se špatné časy! Musím si udělat zásobu tuku!" Spíše ho při pocitu hladu "ošiďte" něčím malým, co nemá moc kalorií. A trpělivost, výsledky se dostaví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]