Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víno z Chile nebo ČR?

Od: cekrops® odpovědí: 9 změna:

Zdravím . Dnes jsem si chtěl koupit nějaké dobré víno. Tak sem si v bille koupil Cabernet Saviňon za cca 80kč.Na přední etiketě je ještě napsáno CHile.Ale na zadní je napsáno-země původu chile.A navíc -Vinné sklepy Roztoky sro, provozovna arch.sklepy Bořetice. Tak a teď nevím , zda jsem si koupil víno z Chile a nebo z Bořetic? Může mě to někdo vysvětlit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Může to být tak, že někdo z Bořetic koupil víno z Chile třeba v sudech, v ČR to stočil do lahví. Takže máte chilské víno v české flašce :)

doplněno 20.09.10 15:36:

Bena: Byl jste rychlejší :-D

hodnocení

chilské víno v české flašce...to nejde dohromady ...*smich*

bena*
hodnocení

0x

Já jsem to takto pochopil. Víno pochází z Chille, ale je plněné (stáčené) zde v republice.

hodnocení

aha. tak to jo. už jsem se lekl že jsem naletěl na lákavou přední etiketu...No alkoholu to má 12,5 takže asi máte recht .

radi*
hodnocení

0x

Dost možná je to španělské víno, které tu prodávají Slováci a vydávají za chilské plněné v Čechách :)

hodnocení

No nestrašte mě proboha! Zrovna jsem ho načal...*blee*

sasdax*
hodnocení

0x

No když jsem byl na jižní moravě ve sklípku, tak mi majitel říkal toto. Jdete do marketu a vidíte tam víno vypěstované v ČR za 80,- a víno vypěstované v Chile za 80,-. Vy jste ten který si koupil Chile. A jeho otázka? Jak moc může být kvalitní to víno z Chile, když i s dopravou stojí 80,-. Myslím si že něco pravdy v tom bude. Proto raději kupuji vína česká, než zahraniční. I naše vína jsou výborná.

Vína z této cenové kategorie sice nekupuji - ani česká, ani chilská, ale osobně si myslím, že doprava cenu zásadně nezvýší. To víno se totiž nevozí v lahvích, ale ve velkokapacitních tancích a stáčí se až zde. Pokud se vozí v originálních lahvích, tak to poznáte - nejen - na ceně.

lidus*
hodnocení

0x

Chilská vína jsou dobrá, jsou taková hustější a sladší. Osobně upřednostňuji naše vína a nejlépe pozdní sběry. Na etiketě musí být jasně napsaná země původu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]