Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzivne na deti

Od: sumec* odpovědí: 9 změna:

Dobry den ,prosim vas o radu.Muj byvali manzel my uz 5 mesicu neposlal vyzivne.Vym akorat ze nikde nepracuje o deti nema zajem a me jako samozivitelce penize chybi.Kam se mam prosim vas obratit kde my nekdo pomuze.dekuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obraťte se nejdříve na sociálku, tam by Vám měli poradit, jak máte postupovat. Pokud manžel nebude nadále platit, nezbyde Vám nic jiného, než se obrátit na soud.

olaf71*
hodnocení

0x

pokud máte soudní rozhodnutí o výši výživného, tak rovnou na exekutora

sumec*
hodnocení

výše výživného,je stanovena a exekuce na plat také,ale problém je v tom,že pracuje někde na černo a nikdo ho nemůže najít

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Obraťte se přímo na soud. V případě potřeby soud pohledávku postoupí exekučnímu úřadu.

doplněno 11.11.12 19:40:

Pokud manžel nepracuje, ale pobírá podporu v nezaměstnanosti, v případě exekučního příkazu část podpory může být použita na splácení dlužného výživného.

sumec*
hodnocení

není nikde hlášený,v tom je ten problém...a policie ho nemůže také najít...

hodnocení

0x

Dobrý den. V případě, že máte výživné upraveno soudně, vezměte pravomocný rozsudek a obraťte se přímo na exekutorský úřad. Oni tam návrh na exekuci vypracují a pošlou k soudu. Pokud má otec dítěte nějaký majetek a bydlení, pak ho exekutor dohledá. Neodkládejte to.

doplněno 11.11.12 20:12:

Pak je zde možnost, aby na výživném, dle svých možností, přispívali prarodiče dítěte, pokud si otec dítěte svojí povinnost neplní.

sumec*
hodnocení

soudně to máme určené,exekuce na plat je také,ale není nikde hlášený a je těžko dohledatelný

metallica*
hodnocení

0x

mamka má úplně stejný případ jako vy.už několik let ho prosí,nahání apod...má vše soudně ale jelikož také pracuje načerno,majetek absolutně žádný tak nezmůže nic...díky našim dobrým zákonům...byla už i u nějakého prokurátora a ten ji řekl, že těžko bude moct něco dělat...mamce pomohlo alespon na tři měsíce, že ho nahlásila policii a dostal strach...již je to ale v zaběhlých kolejích...zkuste nahlásit na soudu na policii apod...ale raději s ničím nepočítejte.věřím, že je to těžké.

doplněno 12.11.12 10:42:

navíc ji bylo řečeno, že aby to mohla nahlásit nesmí min.4 měsíce po sobě nic dát.takže pokud by vám dal byť jen třeba jednu splátku tak už se na to dívají ,,jako že má zájem,,,ale lepší se poradit osobně

olaf71*
hodnocení

0x

z vlastní zkušenosti vím, že metr na neplatiče alimentů není stejný.

add.1.já nezaplatil dvakrát po sobě celou částku, prostě jsem neměl. ihned jsem měl doma exekutora, i když jsem tam neměl trvalý pobyt. musel jsem to do měsíce celé zaplatit a tu část kterou jsem zaplatil, ho vůbec nezajímala, chtěl prostě dvakrát celé alimenty.

add.2. otec dítěte mojí přítelkyně deset let nezaplatil alimenty a mohla chodit na policii jak chtěla, nikdy nic nedostala. dokonce ho hledali u ní doma, i když tam neměl bydliště. mysleli si, že schovává doma někoho, koho udala :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]