Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám zkažený tvaroh?

Od: inulina* odpovědí: 29 změna:

Zdravím všechny. Chystám se plnit řezy tvarohem. Mám tvarohy klasické balené v kostce (balené jako máslo). Zdá se mi, že jsou víc hořký než tvaroh ve vaničce. Nemůžou být zkažený, když jsou nahořklý? Podle data spotřeby by neměly být prošlý. Jak se pozná zkažený tvaroh? Předem děkuji za rady. I.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

4x

inulia, ano ty v té vaničce jsou chuti lepší nežli ty v tom alobalu. To však neznamená, že ty v alobalu jsou zkažené. Vyhrabala jsem nedávno starý recept a zjistila jsem, že už dávno neodpovídá uvedený poměr ředění mlékem na tvarohovou náplň ani poměr cukru. Dnešní tvarohy jsou úplně jiné než ty před 30 lety. Vyzkoušela jsem jich několik, než jsem se ustálila na jednom. Jestli můžu doporučit, tak si v Kauflandu kupte tvaroh ve vaničce 500g balení. Ten se mě zdá na tvarohovou náplň řezů nejlepší. Pokud zvolíte tvaroh v kostce, neměl by mít oschlé zažloutlé okraje a měl by být čistě bílý. O nějakých skvrnách ani nemluvím! Dobrou chuť, Karina

sebod*

Karina*palec*. Ano, tvaroh ve vaničce se vyrábí trošku jinak, než ten v alobalu. Ale "tvarohovatější" :D je ten v alobalu. Jeho chuť i koncistence je opravdu trošku jiná. Když ochutnáte opravdu čerstvý tvaroh od výrobce, tak možná budete překvapena jeho chutí *ee*.

Jinak zkažený tvaroh v alobalu má svoji specifickou, trošku sýrovou vůni. Jsou lidé, kteří si nechávají tvaroh takto dozrát a je to pro ně pochoutka (samozřejmě nesmí plesnivět). Tvaroh v alobalu je totiž "živý", má schopnost dál dozrávat. Tohle Vám tvaroh ve vaničce neudělá - hned začne plesnivět.

Souhlasím se Sebod, mívám občas možnost získat domácí tvaroh a to se s tím kupovaným nedá rovnat...jinak mám radši taky ten v obalu, ten ve vaničce je řidší. A výborný je strouhaný na švestk. knedlících...scéna v Chalupářích - Bohdalová s Prachařem v nás vyvolá vždy ukrutnou chuť na ty knedlíky. Ještě jsem je letos nedělala, musím to napravit! Inulina, doufám, že se přesto řezy povedly?

inulina*
hodnocení

Děkuji všem za rady.

Nakonec jsem čekala na odpoledne a dala jsem ochutnat ostatním, kteří mezi tím dorazili. Nic zvláštního jim na tvarohu nepřišlo, tak asi šlo jen o mojí chuť (nebo spíš nechuť). No případně uvidíme zítra, jak nám bude:D Jinak řezy se povedly, jen se po nich zaprášilo *palec*

inulina*
hodnocení

Děkuji za informace, budu si pamatovat ;)*palec*

inulina*
02.09.10 12:34
hodnocení

Děkuji.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, zkažený tvaroh - asi by byl takový jako žlutější barvy, kyselý až hořký, nebo jakoby zkvašený. Jestli si nejste jista, nedávala bych to tam, abyste si ty řezy nepokazila. Jo a má zkušenost s tvarohy současné doby - jsou čím dál horší, mažou se a lepí. Prostě hrůza.

inulina*
hodnocení

Tenhle je krásně bílej, není vidět žádná známka plísně, ani nijak nezapáchá, asi mám fakt divnou chuť. Zrovna tu není nikdo, kdo by ochutnal. Asi zaběhnu pro jiný a posoudím to podle dalšího...

mil®
hodnocení

1x

Je hořký, v horším případě je na něm plíseň. *blee*

hodnocení

1x

Tak já mám vyzkoušené, že nejlepší je kupovat tvarohy jakékoli tučné, protože ty málo tučné a odtučnělé jsou právě hořké, i když nejsou zkažené.

stafan*

Takže holčata, jak jsem slíbíl tak činím. Tvároh na váhu vyrábí fa Ekomilk s.r.o ve Frýdku - Místku. Viz : www.ekomilk.cz. Pro Vás v Čechách to je trochu z ruky, ale zkuste se poptát. Chutné tvarohové buchty přeje Stafan.

Stafane díky*palec*. Třeba já jsem z Brna, takže se budu muset někde poohlídnout, jestli to nějaká prodejna vede. Docela jsem tomu nevěřila:D, že se měkký tvaroh prodává na váhu.

barbakan*
hodnocení

0x

Pokud se v tvarohu objevují šedozelené příměsi (plíseň) a zapáchá jinak než tvaroh,má to známku zkažení.

hodnocení

0x

Tak pokud je to hořké, tak to asi zkažené bude...klidně to může být zkažené i před datem spotřeby. *bezim*raději si zaběhněte pro nový tvaroh.

inulina*
hodnocení

Aha, to mě moc netěší, mám totiž 3 stejné tvarohy a všechny mi přijdou takové nahořklé *sok*

mil®

Ještě to zkus dát ochutnat někomu jinému, třeba máš po něčem špatnou chuť.

inulina*
hodnocení

Není tu právě nikdo, kdo by ochutnal a posoudil. Zaběhnu ještě pro jiný a porovnám je... Nerada bych otrávila rodinu starým tvarohem *blee*

marenka*

Ty tři tvarohy, co máte doma, vezměte s sebou. Ať to tam hned prodavači můžete nechat, příp. vyměnit za nový zadarmo. A nebála bych si nový hned v obchodě kousek uždibnout a ochutnat. Když bude dobrý, tak si ho stejně vezmete a když bude zkažený, tak si ten uždíblý nikdo nevezme, ale to pak v podstatě někomu ušetříte starost a zdraví. ;)

inulina*
hodnocení

Tyhle tři jsme kupovali v hypermarketu ve vedlejšim městě. Tam se teď, bohužel nedostanu. Skočim jen k nám do samošky, kde pravděpodobně budou mít zase prd. Posledně měli tvaroh jen na strouhání, proto dojíždíme do marketu, do jiného města, kde mají alespoň trochu výběr. Ale nejraději bych jim to opravdu omlátila o hlavu *cert*

marenka*

Tak s hypermarkety mám taky špatné zkušenosti. Proto mě možná někdo odsoudí, ale dávám si pozor takovým způsobem, že maso kousek rozbalím, ohmatám, očuchám, másla poodlepím a podívám se, jestli není žluklé. Můžu Vám přísahat, že se mi to párkrát opravdu vyplatilo. *fn*

inulina*
hodnocení

Mám stejnou zkušenost... Přinesli jsme domu plátkový sýr (vakuově balený) a z boku na něm byla plíseň. Asi to špatně skladují, nebo při dovozu zboží to nechají někde ležet v teple, než to naskládají do chlaďáku *nevi*

inulina*
hodnocení

Jinak jsem zpět z obchodu, tvaroh balený neměli, tak jsem vzala plnotučný ve vaničce. Chutná úplně jinak, tak nevím...

doplněno 02.09.10 10:53:

Udělala jsem test na sobě, snědla jsem pár lžiček tvarohu - kostky a když mi nebude zle, tak je to dobrý *smich*

stafan*
hodnocení

0x

Holčata, nechci se Vám plést do řemesla, ale proč si nekoupíte tvaroh na váhu. Stojí cca 60 Kč kilo a je to jiné kafe, než ty žbryndy ve vaníčkach nebo staniolu.

A kde se takový tvaroh na váhu prodává? Tvrdý tvaroh na strouhání , ten se na váhu prodává, ale měkký tvaroh...?*ee* Tak to neznám...

inulina*
hodnocení

U nás jsem neviděla nikde prodávat tvaroh na váhu. Bydlíme v malém městečku, kde je jedna samoška, ve které mají prd *hi* Tak dojíždíme do 20 km vzdáleného hypermarketu. U nás v okrese toho moc není. Chybí tu klasické obchody např. jako jsou domácí potřeby, všude máme jen herny a vietnamce *zed*Co můžu, objednám přes internet a za potravinami dojíždíme.

mamina50*

A kde ho sehnat?*bezim*

hodnocení

0x

To slyším také prvně, měkký tvaroh na váhu? Jsem zvědavá, jestli Stafan poradí, kde ho kupuje, anebo si z nás střílí...*hej*

U nás se taky prodává měkký tvaroh na váhu. Nemohu si teď vybavit jméno té mlékárny, která to k nám dováží, ale prodavačky ho rozvažují do mikrotenových pytlíků a vždycky se po něm jenom zapráší.

stafan*

Holčata, jsem z Havířova a tvaroh na váhu dostanu koupit, ale ne v marketech. Prodáva jej npř.Koruna, COOP a takové ty menší obchody. Nikdy mne nenapadlo se poptát bo výrobci. Ale provedu, zjistím a ozvu se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]