Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpracovat přezrálé broskve

Od: tatik® odpovědí: 9 změna:

Vážření obracím se na Vás jestli někdo nemá dobrou radu jak zpracovat přezrálé broskve.Předem děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den - co takhle marmeláda, džem nebo zkusit vykvasit a pak z toho uděla broskvovici? Vždyť pálí se na alkohol kde co (hrušky, jablka apod.), proč by to nešlo z broskví? Je to jen takový momentální nápad, sama s tím totiž zkušenosti nemám. Ale určitě je škoda tak dobré ovoce nezužitkovat.

Ovšemže to jde. Naházet do sudu, zkvasit, vypálit a vypít.

mil®
hodnocení

3x

Zrovna včera jsem je oloupal, vypeckoval, rozmačkal, smísil s cukrem, dal do kelímků a zamrazil. Perfektní dřeň. Už se na ni teším.

lidka*
hodnocení

1x

Já bych vsadila na dřeň. Mohla by se i doplnit letními jablíčky - jsou nakyslé a možná by to zvýraznilo chuť dřeně. No a samozřejmě džem.

Zde je pár dalších tipů: *klik*

ahaonline.cz/...

rob*
hodnocení

0x

souhlasím s výše uvedenými možnostmi, když se pálenka z broskví povede, je to výborná medicína :)

hodnocení

0x

Jednou jsem rozvařila jablíčka, bez vody. Rozmixovala a do toho jsem vmíchala přezralé broskve nakrájené halabala na kusy, nechala přejít varem a nalila do horkých skleniček, zavíčkovala a otočila dnem nahoru. :D Dcera si to dávala na snídani s vločkami, mlsali jsme to a nechávaly zmrznout. Bylo to bezva.

durancea*
hodnocení

0x

Nemám zkušenost, ale pokud jich nejsou kila a kila, tak bych rozvařila s cukrem a dala na nějakou buchtu nebo s tím jako s náplní něco upekla, příp. namazala na lívance ap.

luciska*
hodnocení

0x

Pokud budete dávat do sudu jako já, nezapomeňte vypeckovat.

jabraka*

Mám s broskvemi na zkvašení špatné zkušenosti.Ve velkoskladu s ovocem jsem za pár korun koupi asi 5 přepravek.Místo zkvašení celý obsah nádoby shnil.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]