Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Aby nebyla borůvková marmeláda tuhá

Od: lidocka odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu, každý rok dělám marmelády pomocí Gelfixu většinou z červeného rybízu,malin a jiného šťavnatého ovoce, letos se mi urodilo hodně kanadských borůvek a když jsem udělala marmeládu s Gelfixem podle návodu ,byla příliš tuhá i když jsem je podlila trochou vody aby se rozvařily,poraďte co udělat, aby byla marmeláda "mazací" ,chtěla bych udělat ještě jednu várku, předem děkuji.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*
hodnocení

1x

Měla jsem stejný problém jako kolega. Vyzkoušela jsem různé přípravky - Pektogel, Gelfix a ještě jeden druh - začíná na Q. Už přesně nevím název. Fakticky jsem to dělala přesně podle návodu. Loni jsem rybízový džem zkoušela s želírovacím cukrem a také byl poměrně řídký. Letos jsem udělala zásadní změnu a dala dvojnásobné množství želírovacího přípravku s obyčejným cukrem a jsem konečně spokojená. Ještě doplním, že jsem na rybíz použila mlýnek na ovoce. Takže bych doporučila vyzkoušet želírovací cukr. *placni*

 

slonbonjohn*
hodnocení

0x

No tak to já mám spíš opačný problém. A dáváte kyselinu citronovou? Ta to prý zhustí, ale nějak jsem si nevšiml. Konkrétně borůvky, ostružinu a rybíz propasíruju přes síto, aby tam nebyly pecky a kusy ovoce. Pak se nedokážu trefit do požadované hustoty a po vychladnutí někdy musím celý proces opakovat, s přidáním ještě části Gelfixu.

 

lidus*
hodnocení

0x

Zrovna proto, že je hodně tuhá jí mám ráda, je to snad jediná marmeláda co mi neteče z koblih.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]