Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat jestli jdou udělat wafle,aníž bych použila waflovač,?Jsem na chatě a waflovač jsem nechala doma,a chtěla jsem je udělat svému přítely.Existuje nějaký jiný způsob jak je udělat?dekuji předem za odpoved
Misulko, zde jsem našla jednu radu. Ale jestli nemáte sendvičovač, tak to také moc nepomůže.
Vafle bez vaflovače
Ingredience
125 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 150 ml podmáslí nebo kefíru, olej na vymazání
Postup
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po jednom vešleháme vejce, pak zašleháme kefír a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme v ledničce asi hodinu odpočinout. Pak rozehřejeme sendvičovač vytřený olejem a lžičkou do něj dáváme těsto. Zavřeme a upečeme do světle hněda. Po 5 minutách vytáhneme jeden kousek, rozkrojíme a podle toho, jestli je uvnitř propečený buď vytáhneme ostatní, nebo dopečeme (já jsem pekla 10 minut, v původním receptu je 5 minut, asi záleží na druhu sendvičovače). Hotové vafle ozdobíme zakysanou smetanou, šlehačkou, marmeládou, co kdo rád.
zdroj: vareni.wz.cz
A další tedy ještě: brydova.cz/...- koukněte na diskuzi. Ale vyzkoušela bych to na pánvičce - lépe samozřejmě na lívanečníku. Tak ať se něco povede!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.