Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept z hub

Od: babkazov® odpovědí: 7 změna:

Nemohu najít recept snad z loňska, na úpravu hub. Někdo tomu říkal Kuba? A zapékalo se to snad s kroupami v troubě. A i něco se peklo se strouhanými bramborami v troubě.*uspech* Znáte někdo tyto a podobné recepty?;) Dostala jsem teď houby a mám chuť na něco jiného, než smaženici nebo omáčku.*hi*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x
Tak třeba zde: kucharka.cwa1.net/... Jsou tam i odkazy na další recepty.Černý kubaPotřebujeme tyto suroviny:400 g krup50 g sušených hub50 g sádla50 g škvarků5 stroužků česnekuvrchovatá lžíce solilžička majoránkylžička mletého pepřelžička tlučeného kmínu3 dcl masového vývarusádloPOSTUP: Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik, co krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené namočené houby podusíme na sádle. Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme s kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme 30 až 40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením je normální, během pečení zhoustnedoplněno 15.08.10 18:16:Nějak to nevyšlo, tak ještě přidám: rucniprace.cz/... v současné době jsou opravdu houbařské žně. Já jsem předevčírem upekla roládu z bůčku na hříbkách - fakt mňamka. Dneska jsem si dala smaženici a zítra bude houbová omáčka a nebo znovu roláda. Dobré jsou i těstoviny s houbami. Jinak i hubník: babicovy-dobroty.maxcz.cz/... ( ten na sladko nemusím) a zde je ten bramborový : dobroty.nova.cz/... - no a řízky z hub - to nemá chybu. Některé houby např. růžovky nebo bedly jsou vynikající jako biftečky. Kolegyně, je toho strašně moc. Třeba jenom dobrá bramboračka s houbami. To také nemá chybu. Tak všem dobré úlovky a dobrou chuť! :-P
binka*

lidus*
hodnocení

2x

Zkuste k receptu od Lidky přidat opraženou slaninu.

hodnocení

Bezva, bezva, děkuji za recepty. Těším se, jak si to zítra uvařím a upeču.*ua* Ono se to nezblázní, když to nebude ze sušených, ale na pánvi podušených hobách, že? Nebo v papiňáku chvilku nechat posyčet? To se pak ty houby nescvrkou, že?*uspech*

doplněno 15.08.10 18:17:

U nás nikdy moc hub nebylo, tak mám veliké mezery ve vzdělání *hi*

binka*

Já dělám kubu z čerstvých hub, přijde mi lepší, než ze sušených. Podle kuchařky by se ale měl připravovat ze sušených. Záleží jen a jen na Vás. Tak ať se povede!*palec*

doplněno 15.08.10 18:34:

Lidko, ten hubník od Babici mně naprosto dostal. To musí být strašně dobrý. Nedá se nic dělat, zítra půjdu na houby. *bezim*

lidka*

Určitě to jde také z čerstvých. Kubu jsem sice nedělala z čerstvých, ale hubník mnohokrát. Stačí chvilku na pánvičce - určitě jak píše Liduš - slanina to jistě nepokazí, už to úplně cítím! *tuc* No a na ten hubník jsem je chvilku povařila s kmínem - nakonec ta voda se použije na zadělání houbového těsta. Jinak se chystám něco dát do mrazáku - chviličku je povařím s troškou kyseliny citronové - propláchnu a šup s nimi do mrazáku. Neztratí barvu a nezčernají. A ještě jsem si vzpomněla, že kubu nedělám z velkých krup ale z krupek. *placni*

doplněno 15.08.10 18:30:

Ještě musím doplnit, že sekaná nebo karbošky s houbami - to také nemá chybu! Také předem osmahnout na cibulce na pánvičce. *hej*

hodnocení

serial-online.cz/... :DJojo, to je ono. Na to se těším. Zítra bude bezva oběd.*placni* Děkuji a kdybyste znali ještě nějaký neobvyklý recept, budu ráda, houby teprve začínají.*slunce*

doplněno 17.08.10 08:35:

Včera jsem vyrobila ten Hubnik. Byl bezva, jen jsem ho udělala málo slaný, musela jsem přisolovat. ;)Připomíná to nádivku, která se peče zvlášť. Ještě mám na pánvi na dnešek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]