Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit definitivně plísně

Od: kina* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,rád bych se zeptal,jak se zbavit definitivně plísně na nohou(mezi prsty)?Jednou za čas se mi plíseň vrátí a já to řeším canestenem,ale vždy mě mrzí,že je to jen na chvilku.Múžete mi někdo poradit něco účiného na plíseň na nohou a jak se ji třeba zbavit úplně?

A druhá otázka ja jak se zbavit akné?Jsou nějaké čaje,nebo mastičky,které zaručeně zbaví člověk akné?Používám nějakou čistící vodu od garniera,ale mohu říct,že stojí za prd.Děkuji za radu.

Přeji všem krásný den.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Plísně doprovází lidstvo asi celé věky...
Nikdy se jich nezbavíme, protože ne všichni se staví k hygieně tak, jak třeba. I když Vy je sem tam zaženete, opětovně máte možnost k nim přijít třeba na plovárně, na sportovišti, v sauně, ve sprchách, které navštěvuje množství lidí...dokonce i v léčebných zařízeních a ordinacích. I kdyby jste dělali divy, třeba jen obyčejný vánek může spóry plísně odkudkoliv zavát na vaše nohy.

Tady pomáhá jen hygiena, časté mytí a hlavně sušení nohou, vlhkost je živnou půdou plísní... Obrovské množství sportovců trpí plísní hlavně mezi druhým a třetím prstem u nohy z vnější strany. To Vám potvrdí každý sportovní lékař nebo ortopéd. Takže po umytí nohou pečlivě vysušit mezi prstami, případně zasypat pudrem, nebo použít antimykózní spray, který koupíte v každé lekárně. Pomáhá i preventivní koupání nohou v slabě narůžovělém roztoku hypermanganu ve vodě.
Dále by bylo vhodné ošetřit i boty, ve kterých chodíte, nějakým přípravkem. Kdysi se prodával spray přímo na to určený, nemohu si vzpomenout na název, možná někdo z dalších dodá název...
A když jdete k někomu na návštěvu, noste si svoje přezůvky... někdy si člověk ani neuvědomí, že to mohl chytit i u Franty nebo Marie při posledních oslavách...

Kdyby existovaly nějaké mastičky atd. na akné, které by ho zlikvidovaly, určitě by byly uložené někde v trezoru. Farmaceutické firmy by skrachovaly. Dokud budou existovat na lidské kůži póry, bude mít lidstvo problémy s akné. Někdo více, někdo méně. Čím více budete pleť odmasťovat, tím více bude mastit. Ideální by bylo dosáhnout rovnováhu, třeba stravou, pohybem na vzduchu a pod. To poradí každý lékař, který to má pod palcem. Osvědčilo se časté mytí čistou studenou vodou, aby se nenarušovala rovnováha a pleť byla čistá a mohla dýchat...

doplněno 09.08.10 10:54:

jo, a taky je třeba omezit cukr! Plísně milují cukr.

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Zdravím, nepíšete, zda jste muž nebo žena, a taky Váš věk.

Nejdřív k té plísni: Přítel měl s tímto taky problémy a taky je řešil Canestenem. Má pokoj od té doby, kdy si po koupání nechá nohy pořádně vyschnout a taky je občas napudruje obyč dětským pudrem. Když má člověk mokré nohy a vleze do ponožek a hned do bot, co to má potom dělat? :) *smich* Samozřejmě kožní lékař Vám může předepsat nějakou mastičku.

K akné: Mám na sobě vyzkoušený přípravek Zineryt - jsou to antibiotika, takže Vám je napíše kožní lékař. Dá se říct, že je to opravdu účinné, ale nečekejte zlepšení po 3 dnech, musíte vydržet ;) Po pubertě mi na pár místech zůstaly jizvičky, ty jsem řešila chemickým peelingem (taky u kožní, ale dnes to dělá každá druhá kosmetička). A akné mi úplně zlikvidovala až antikoncepce.

Tak hurá do boje! *palec*

cyril*
hodnocení

1x

"Definitivně" se lze zbavit plísně mezi prsty na nohou jedině amputací.

hablina*
hodnocení

0x

S oběma problémy si rovnou zajděte na kožní, dostanete silnější léky na oboje.

hodnocení

0x

Poklikejte v archivu, tam už někdo dobře radil, jak na plíseň z trošku jiné strany než Canestenem. Byla řeč o pití spešl octu a překyseleném organizmu.*placni*

09.08.10 14:05
hodnocení

0x

Nijak.

1jara*

Dobrý den, léčil jsem ji také Canestenem, nepomohlo. Poté jsem vyzkoušel Biodeur a zdá se že to zabralo.

BIODEUR - chytrá /...

malvinka*
hodnocení

0x

Zadejte si do vyhledávače Zásadité potraviny, vynechte cukr. Přidejte citrony, petržel... a uvidíte

Namísto cukru můžete používat Lipii nebo Stévii rebaudiani Bertoldi.

doplněno 09.08.10 15:47:

Povrchově nelze mastmi zdolat.

lidus*
hodnocení

0x

Clotrimazol-mast. Řádně umývat nohy, nepoužívat tekutá mýdla, ručník jen pro sebe-to je asi samozřejmnost, že, Pokud jdete na koupaliště nebo do společných sprch tak zásadně jen v žabkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]