Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,rád bych se zeptal,jak se zbavit definitivně plísně na nohou(mezi prsty)?Jednou za čas se mi plíseň vrátí a já to řeším canestenem,ale vždy mě mrzí,že je to jen na chvilku.Múžete mi někdo poradit něco účiného na plíseň na nohou a jak se ji třeba zbavit úplně?
A druhá otázka ja jak se zbavit akné?Jsou nějaké čaje,nebo mastičky,které zaručeně zbaví člověk akné?Používám nějakou čistící vodu od garniera,ale mohu říct,že stojí za prd.Děkuji za radu.
Přeji všem krásný den.
Plísně doprovází lidstvo asi celé věky...
Nikdy se jich nezbavíme, protože ne všichni se staví k hygieně tak, jak třeba. I když Vy je sem tam zaženete, opětovně máte možnost k nim přijít třeba na plovárně, na sportovišti, v sauně, ve sprchách, které navštěvuje množství lidí...dokonce i v léčebných zařízeních a ordinacích. I kdyby jste dělali divy, třeba jen obyčejný vánek může spóry plísně odkudkoliv zavát na vaše nohy.
Tady pomáhá jen hygiena, časté mytí a hlavně sušení nohou, vlhkost je živnou půdou plísní... Obrovské množství sportovců trpí plísní hlavně mezi druhým a třetím prstem u nohy z vnější strany. To Vám potvrdí každý sportovní lékař nebo ortopéd. Takže po umytí nohou pečlivě vysušit mezi prstami, případně zasypat pudrem, nebo použít antimykózní spray, který koupíte v každé lekárně. Pomáhá i preventivní koupání nohou v slabě narůžovělém roztoku hypermanganu ve vodě.
Dále by bylo vhodné ošetřit i boty, ve kterých chodíte, nějakým přípravkem. Kdysi se prodával spray přímo na to určený, nemohu si vzpomenout na název, možná někdo z dalších dodá název...
A když jdete k někomu na návštěvu, noste si svoje přezůvky... někdy si člověk ani neuvědomí, že to mohl chytit i u Franty nebo Marie při posledních oslavách...
Kdyby existovaly nějaké mastičky atd. na akné, které by ho zlikvidovaly, určitě by byly uložené někde v trezoru. Farmaceutické firmy by skrachovaly. Dokud budou existovat na lidské kůži póry, bude mít lidstvo problémy s akné. Někdo více, někdo méně. Čím více budete pleť odmasťovat, tím více bude mastit. Ideální by bylo dosáhnout rovnováhu, třeba stravou, pohybem na vzduchu a pod. To poradí každý lékař, který to má pod palcem. Osvědčilo se časté mytí čistou studenou vodou, aby se nenarušovala rovnováha a pleť byla čistá a mohla dýchat...
doplněno 09.08.10 10:54:jo, a taky je třeba omezit cukr! Plísně milují cukr.
Zdravím, nepíšete, zda jste muž nebo žena, a taky Váš věk.
Nejdřív k té plísni: Přítel měl s tímto taky problémy a taky je řešil Canestenem. Má pokoj od té doby, kdy si po koupání nechá nohy pořádně vyschnout a taky je občas napudruje obyč dětským pudrem. Když má člověk mokré nohy a vleze do ponožek a hned do bot, co to má potom dělat?
Samozřejmě kožní lékař Vám může předepsat nějakou mastičku.
K akné: Mám na sobě vyzkoušený přípravek Zineryt - jsou to antibiotika, takže Vám je napíše kožní lékař. Dá se říct, že je to opravdu účinné, ale nečekejte zlepšení po 3 dnech, musíte vydržet Po pubertě mi na pár místech zůstaly jizvičky, ty jsem řešila chemickým peelingem (taky u kožní, ale dnes to dělá každá druhá kosmetička). A akné mi úplně zlikvidovala až antikoncepce.
Tak hurá do boje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.