Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padání vlasů

Od: parasolka odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. Měla bych na Vás otázku ohledně padání vlasů. Je mi 17 let a teď přes prázdniny mi začaly více vypadávat vlasy. Je to znát hlavně při mytí vlasů, kdy vypadne někdy i celý chomáč. Místa bez vlasů naštěstí na hlavě nemám. Je fakt, že si vlasy více stahuji do gumiček. Možná to může být tím. Budu ráda za vaše názory a zkušenosti. S pozdravem Parasolka.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Celý život nosím krátké vlasy. A vždycky mě udivovalo, proč děvčata věnují takovou péči vlasům, které pak stejně stáhnou gumkou. Proč, když se obávají krátkých vlasů, stejně kolem obličeje nic nemají. A je vidět z té parády, jen mrcousek pod gumičkou.Hmhm, podivné. *hi* Proč nezajdeš ke kožnímu? *jasne*

chelsi*

Taky jsem měla jeden čas krátký vlasy a gumičku jsem nosila jen když jsem byla "malá", bo mi vadilo že mi to všude trčí, teď mám takový středně dlouhý vlasy a do obličeje mi to vůbec neleze, třeba jak by podotkla moje segra, která si asi už 8 let dělá copánky a teď zvažuje, že se nechá ostříhat, to bude sranda, ale podle mě jí to bude slušet :)

pu®
hodnocení

2x

Mně osobně gumička nikdy nevadila, ale zeptám se - 17, to je asi před maturitou, nezačínáš nervovat? Mně totiž před státnicemi na VŠ vypadala půlka hlavy (tedy vlasů... :D ) a už nenarostal zpátky *plac* . Tak jak mi dřív říkali, že mám vlasů na dvě hlavy, tak teď už jen na tu svou *nevi* Takže nervy dělají opravdu hodně a ty chomáče by tomu přesně odpovídaly. Jinak doporučuji zkusit do sebe nacpat nějaký B-vitamín a zinek, na netu najdeš, ve kterých potravinách se nacházejí, a přinjhorším tablekty. Šetrně mýt vlasy, zbytečně nepročesávat, nezatěžovat... Nefénovat, pokud nemusíš, tím se hodně oslabuí vlasy celkově.

doplněno 06.08.10 17:41:

Aha, no jo, povinná devítka a ještě odklad, tak to vychází - já maturovala v 18, ale jedna spolužačka dokonce v 17. Tak odtud moje věková úvaha ;) No a jinak bych to viděla fakt na ty nervy. Zkuste se tolik nestresovat (no já vím, to se to radí...) a uvidíte. Stačí málo a hned je vypadaných vlasů míň...

parasolka
hodnocení

No zdání klame. Já nastupuji po prázdninách do druhého ročníku na gymplu. Mám totiž odklad. Jinak stresu mám dost, problémy v rodině. Teď se snažim omezovat tu gumičku, vlasy přes prázdniny nefénuji. Ale až nastane škola to po fénu sáhnu určitě (bez něho bych totiž nemohla vylézt do společnosti). :)

chelsi*

Nu to je nějaký divný teda, mě je 16-náct a teď jdu do druháku a vychází mi to tak, že budu maturovat někde ve 20-ti. To jsem blázen*sok* A těma nervama to může být, to je pravda. Ale v tom případě už bych měla být plešatá :D

luckapucka*
hodnocení

0x

já jsem měla taky vlasy zničené díky gumičce ..strašně mi je lámala:( a nejspíš i častým barvením

chelsi*

Tak to já vlasy do gumičky ee, ale barvim často a nevidim žádnej úbytek, tak nevím, asi na to reagujou jinač všechny. Jen je žehlim a tím mám zničené konečky vlsů tak, že je můžu v pohodě trhat, takže to mě štve docela... Ale zase nebudu chodit jak nějakej ezop *smich*

matejka*
hodnocení

0x

Sice je to nepravděpodobné, ale nevysadila jsi náhodou v poslední době hormonální antikoncepci? Jestli jo, tak tohle je jeden z normálních projevů!očisty" těla a časem to samo přejde. měj se, P.

jessi30

Ahoj já vysadila před 2lety antikoncepci a padaji mi vlasy prý je to normálni.Ale radši jsem jsi koupila šampon proti padaní vlasu.

matejka*

Ty jo už dva roky? To je docela dost dlouho...Šamponu bych moc nevěřila, je potřeba to zlepšovat zevnitř. Jíst zdravěji, užívat B-komplex, případně nějakou mořskou řasu a za sebe můžu doporučit gynex (celkově pomáhá při vysazení HA). Tak ať se to zlepší.

malvinka*
hodnocení

0x

Hlavní faktory stresy, štítná, hormonální nerovnováha. Nechte si udělat test z krve.

eulalie*
hodnocení

0x

Moje zkušenost - v létě mi padají vlasy více (respektive na s blížícím se podzimem). Dále to může souviset s hormony (ještě pořád asi je u Vás puberta), možný stres, taky onemocnění štítné žlázy (lze zjistit rozborem krve), rodové dispozice... Asi tak, jestli máte dlouhé vlasy,a to hodně, možná, že Váš vlas na tu délku prostě není stavěný, a lépe by mu vyhovovala délka kratší. Někdy pomůže se nechat ostříhat, já to takto praktikovávala. Anebo Vám chybějí nějaké vitamíny. Určitě bych ale na nějakou dobu přestala se stahováním vlasů do gumičky, to vlasy jedině ničí.

hodnocení

0x

Mrkněte sem vlasy.cz/... - na těchto stránkách je hodně zajímavého o vlasech i o vypadávání...Pokud Vám denně vypadne až 100 vlasů- tak je vše normální...*slunce*

jessi30

tak to já mám v pohodě mě vypadně mín jak 100 vlasu.mě spíš padaji trochu když jsi myju vlasy.Ale beru biosil .

parasolka
hodnocení

Děkuji všem za Vaše odpovědi.;)HA ještě neberu, tudíž jsem ji ani nevysadila. Jen mě napadá, beru vitamíny na krční mandle. Konkrétně vitamín A, vitamín E a panthenol. Přes prázdniny jsem je vysadila. Možná to může být tím? *nevi*

stepankas*
hodnocení

0x

Může to být jen období... v létě je víc namáháš, chodíš na slunce, pokud plaveš chlorová voda... Pokud to je fakt nadměrné padání, zajdi ke kožnímu, ten ví co a jak. Pokud chceš na vlastní pěst, henna je fajn řešení, nejen že může vlasy barvit, pokud si nekoupíš neutrální, ale obsahuje vitamíny a důležité látky, které "ošetřují" vlasovou pokožku... a nebo pak Biohair-vlasový aktivátor... ten však mně příliš nepomohl, ale jinak si ho lidé dost chválí...

Jinak klasika, úplně ukonči chemické barvené, nefénuj, nežehli... a pokud chceš typ třeba na šampony, bezva jsou konopné...

terinka*
hodnocení

0x

Nezda se mi ze by vlasy padaly kvuli culikum... spis bych to tipla na stres nebo nejaky problem ve strave... zkusila bych nejake vitaminy na podporu kvality vlasu, me se treba osvedcil Dermax (padaly mi vlasy po porodu). Je fakt ze vlasy padaji vice ci mene vsem. Pokud by problem pretvaval tak bych zasla k mudr.

polinek*
hodnocení

0x

vlasy mají určitý svůj cyklus padání.Vlas doroste do určité délky a vypadne.Nahradí ho vlas nový.Každému stejně nedorostou vlasy,,někomu do pasu,někomu ne.

Podívej se ,jwstli ti rostou malé vlásky od hlavy a uvidíš na čem jsi.Pokus se týká gumiček,,není to zrovna šťastná úprava..vlasy potřebují dýchat (kůže) A pozor na tah! jsem kadeřnice. jen tak mimo

zelvicka
hodnocení

0x

Ahoj,určo povol gumičku a kup si Capillan,aktivátor,je toho hodně takže ti vydrží nadlouho,sice strašně smrdí ale opravdu funguje a stojí jenom 70Kč:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]