Nejste přihlášen/a.
dobrý den,mám takový dotaz,je nejaká rada jak zabránit samovolnému potratu?mám strach jelikož jsem již prodělala zamlklý potrat a nyní jsem těhotná 4týden a bojím se aby se to neopakovalo,mužete mi někdo poradit jak předejít potratu co mám proto udělat?Děkuji
Snad jen klid fyzický i duševní. A pokud by uznal lékař za vhodné, může pomoci dodáváním těch správných hormonů. Znám jednu novopečenou maminku, která prodělala 4 samovolné potraty a až teď se jí to konečně podařilo dotáhnout do konce. Dokonce byla nějakou dobu hospitalizovaná v nemocnici, protože to množství potratů už diagnostikuje problém, přestože lékaři důvod nenašli. Tentokrát ovšem těhotenství probíhalo bez problému. Těžko říct, co byla příčina...
doplněno 04.08.10 14:52:P.S. Hlavně se tím nestresujte - ono se to lehce řekne, ale je to ve vašem stavu důležité. Spousta takto ranných těhotenství končí potratem, aniž by si potencionální maminka vůbec všimnula. Nemuselo být něco v pořádku s vámi nebo se embryo nevyvíjelo správně. Příroda vzniklou situaci takto řeší. Přeju, aby se to tentokrát podařilo.
Ahoj Sofie, přesně jak se píše výše, opravdu je nejdůležitější jak fyzický tak hlavně psychický klid! já jsem v 5tt, na začátku jsem malinko špinila, okamžitě jsem šla k doktorovi, ten mi dal dva týdny neschopenku, a užívat hormon Utrogestan (teď nevím jestli jsem to napsala správně). Opravdu jsem dva týdny polehávala, byla hodně v klidu a zatím se vše zlepšilo... samozřejmě se také bojím, přeci jen je ještě brzy, a všechny známe o těch prvních třech měsících... ale uklidńuju se, občas se přistihnu jak si hladím bříško, občas na "to" malinkaté mluvím ... možná to zní ulítle, ale to nevadí. Zatím mi to tak dělá dobře a snad tomu bude stejně i dál. Mějte to malinké ráda, hýčkejte si ho, odpočívejte ... a přeji hodně štěstíčka (nám oběma).
Slyšela jsem, že pohyby rukou jako při kanaletice (rozpažené, kmitání nahoru dolů hodně opakování), podporuje potrat. Nevím, jestli i nějaké další cviky. Je pravda, že já taky dělám hodně sportů a nedovedu si představit, že bych se v těhotenství zřekla všeho...Něco přece člověk může dělat ne?
Máme už takovou zkušenost též za sebou. Mám ale dojem, že ten samovolný potrat v prvním trimestru bývá často u plodů, které se nevyvíjejí správně.
Přidávám se ke kolegyním, že hlavní zásada je klid. Nejlepší, když budete ležet.
Hovořil jsem o tom tuhle se setřenicí, která rodila už před dvaceti lety. Ona proležela několik měsíců v porodnici, než porodila, téměř se nesměla hýbat. Říkala, že s ní tam ležela prakticky celou dobu kamarádka, která měla k potracení velký sklon. Dokonce musely ležet s nohama vysoko. (Obě donosily a dopadlo to dobře).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.