Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Je mi 16 let a už třičtvrtě roku beru antikoncepci Vreya. Rozhodla jsem se ji vysadit, nicméně příspěvky v různých fórech mě tak trochu odstrašily. Dočetla jsem se, že po vysazení této antikoncepce má mnoho dívek a žen problémy s vypadáváním vlasů, velkým zhoršením pleti apod. Napadlo mě, jestli to tak není u všech antikoncepcí, ale tak daleko mé zkušenosti s "prášky" nedosahují.
Jsem hodně hubená a od té doby, co jsem začala brát Vreyu mi docela značně vyrostla prsa - a upřímně řečeno, o ty bych taky nechtěla přijít No a pak jsou tu ty vlasy a pleť, která se mi, myslím, taky trochu vylepšila..
Beru tuhle antikoncepci 9 měsíců a nevím, jestli je to dost nebo málo času na to, aby po vysazení nastaly takovéhle hormonální změny, ale rozhodně ji nechci brát celý život, když ji, třeba jako teď, nebudu potřebovat.
Má tu někdo podobné zkušenosti? Moc by mi to pomohlo, jsem teď docela na vážkách.. Díky předem
Ahoj já ji brala 13let HA Diane 35, vysadila jsem před 2lety a padají mi vlasy a přibrala jsem.Ale u každé je to jiné.Také jsem četla hodně o antikoncepci i recenze.9 měsicu braní nic neni ber ji klidně dál
Milé dámy,
jsem sice chlap, ale nemůžu to nechat bez odezvy.
Hormonální antikoncepci by měli zakázat! V žádném případě to není dobrý nápad.
Tyto hormony udržují tělo v jiném stavu a jediným výsledkem rozhodně není jen to, že při nechráněném sexu neotěhotníte, ale mění se celá řada věcí o kterých vám nikdo nic neřekne! Každý chce jen prodat!
Nebezpečí těchto hormonů je velmi podceňováno a na pranýř přijdou až časem.
Zatím se můžete podívat na následující dokument české televize, jak hormony působí na životní prostředí a lidé je zatím neumí z ekosystému odstranit. Budou se nám to pomalinku vracet!
Osobně jsem vždy raději volil mechanickou ochranu a ženy jsem se snažil od hormonů odradit. Pokud váš přítel nechce toto akceptovat a hazarduje s vaším zdravím, určitě to není přítel a vhodný partner.
Ale jinak si dělejte, co chcete!
Hodně štěstí v lásce
Market, co se nejdříve poradit se svým gynekologem, než začneš něco sama vysazovat? Pokud ti z nějakého důvodu tato antikoncepce nesedí, lze se s doktorem vždy domluvit na jiné alternativě. Od toho ten doktor je, aby ti zodpověděl všechny otázky, je určitě větší odborník, než my všichni tady na fóru
Ahoj, 9 měsíců je opravdu krátká doba a je možnost, že si tělo na hormony ještě tolik nezvyklo a tím pádem ani nebudeš mít tak bouřlivé následky vysazení. Já vysadila po 8 letech a to z důvodu, že jsem na sobě zpozorovala spoustu negativních dopadů HA, především psychických. Vlasy mi teď trochu začly vypadávat, ale to se časem zklidní, zhoršení pleti nebo přibírání vůbec, spíš většina holek z mého okolí co vysadilo, tak samo od sebe zhublo kolem 3 kil:o) Nikoho od HA neodrazuju, je to každého svobodná volba, ale je smutné, že se o těch negativech skoro vůbec nemluví...Doporučuju navštívit několik diskuzí, ať si člověk udělá vlastní představu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.