Nejste přihlášen/a.
Ahojte, může si dát těhulka nealkoholické pivo? i v ranném stádiu těhotenství? nebo by se to nedoporučovalo?
Já bych se přikláněla k názoru, že sklenka kvalitního piva nikomu neuškodí. Spíš bych měla obavu co za sajrajt jsou ta různá nealkoholická piva (borůvkové, švestkové a td).
Liduš, naprosto souhlasím, to je především chemie, ono každé nealko pivo musí být hlavně chemie, aby se to klasickému pivu aspoň trochu podobalo a aspoň troškuto tak chutnalo. Jinak bych trošku "odsoudil" pivovary, které svými výrobky zajhlcují republiku a ještě stačí vyvážet. Kvůli zdravotní stránce - pro tazatelku a budoucí mimčo - bych trošku investoval, a kupoval dražší a poctivá piva ze soukromých malých pivovárků, kde opravdu vyrábějí pivo ze základních ingrediencí (ne z chmelových granulí) a nechávají ho zrát patříčnou dobu (místo použití chemických urychlovačů)! Myslím, že když si mamča Bejbynka dá jedno pivo denně, tak jí cenový rozdíl nezabije!
Tak v tom případě Plzeň nebo Svijany, oba výrobci používají zásaditou vodu. Jenž příznivě působí na trávení. U ostatních produktů buďte obezřetnější mohou obsahovat škodlivé plísně.
doplněno 24.07.10 17:54:Hopíku, nějak jsem pozapomněla uvést u Plzně 12 jinak ostatní kriteria platí.
Omlouvám se.
Malvínko, v podstatě máte pravdu, ale nevím, jestli ta zásaditost ještě funguje, u Plzně to vždycky bývala pouze dvanáctka, třeba takovej jejich Primus nefungoval. Svijany opravdu nevím. Ale, jak říkáte, to je vliv především na trávení. Opačná situace je u Krušovic (nevím jak dnes), před desetilety lety jsem tuto značku přestal pít kvůli pálení žáhy...
Jinak dnes jsou piva z "oficiálních" malých pivovarů určitě velmi kontrolována (možná více než plzeňská piva), takže plísně bych se určitě nebál!
Ahoj Bejbynko, jsem trošku skalním zastáncem "pivního stravování", takže můj názor berte trošku s rezervou. Ale jsem přesvědčen, že přibližně jedno pivo denně (nemyslím "na ex") mamince ani budoucímu děťátku nemúže nijak uškodit. Pivo má mnoho důležitých látek, které jsou důležité a zdravé, a to minimum alkoholu odbourá zdravé tělo matky, takže se k plodu nedostane. Hlavně se moc nebojte, z dětátka po rozumném množství piva pro maminku nebude ani alkoholik, ani človíček s "IQ pokojové teploty". Pokud budete pivo požívat "přiměřeně", myslím, že to bude je dobře pro vás pro oba!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.