Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nealko pivo v těhotenství

Od: bejbyna* odpovědí: 8 změna:

Ahojte, může si dát těhulka nealkoholické pivo? i v ranném stádiu těhotenství? nebo by se to nedoporučovalo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Já bych se přikláněla k názoru, že sklenka kvalitního piva nikomu neuškodí. Spíš bych měla obavu co za sajrajt jsou ta různá nealkoholická piva (borůvkové, švestkové a td).

hop®

Liduš, naprosto souhlasím, to je především chemie, ono každé nealko pivo musí být hlavně chemie, aby se to klasickému pivu aspoň trochu podobalo a aspoň troškuto tak chutnalo. Jinak bych trošku "odsoudil" pivovary, které svými výrobky zajhlcují republiku a ještě stačí vyvážet. Kvůli zdravotní stránce - pro tazatelku a budoucí mimčo - bych trošku investoval, a kupoval dražší a poctivá piva ze soukromých malých pivovárků, kde opravdu vyrábějí pivo ze základních ingrediencí (ne z chmelových granulí) a nechávají ho zrát patříčnou dobu (místo použití chemických urychlovačů)! Myslím, že když si mamča Bejbynka dá jedno pivo denně, tak jí cenový rozdíl nezabije!

malvinka*

Tak v tom případě Plzeň nebo Svijany, oba výrobci používají zásaditou vodu. Jenž příznivě působí na trávení. U ostatních produktů buďte obezřetnější mohou obsahovat škodlivé plísně.

doplněno 24.07.10 17:54:

Hopíku, nějak jsem pozapomněla uvést u Plzně 12 jinak ostatní kriteria platí.

Omlouvám se.

hop®

Malvínko, v podstatě máte pravdu, ale nevím, jestli ta zásaditost ještě funguje, u Plzně to vždycky bývala pouze dvanáctka, třeba takovej jejich Primus nefungoval. Svijany opravdu nevím. Ale, jak říkáte, to je vliv především na trávení. Opačná situace je u Krušovic (nevím jak dnes), před desetilety lety jsem tuto značku přestal pít kvůli pálení žáhy...

Jinak dnes jsou piva z "oficiálních" malých pivovarů určitě velmi kontrolována (možná více než plzeňská piva), takže plísně bych se určitě nebál!

malvinka*

Alkohol v pivu se se vlivem plísní rozkládá na aceton a metanol. Aceton negativně působí na ledviny a metanol poškozuje malý mozek a oční nervy. dále způsobuje zapomnětlivost. Proto není vhodné si pivo dávat jako sedativum na noc.

knopka*
hodnocení

1x

Já mám dvě děti a pivo jsem si sem dala i normální,myslím že sklenička denně neublíží ani náhodou,a nealko už vůbec ne.Hlavně to berte tak že těhotenství není nemoc ;):).

doplněno 23.07.10 20:05:

Teda chtěla jsem napsat sem-tam :).

hanher*
hodnocení

0x
marie dubayová - 10.01.2008 - 00:07 [ reagovat ]
Ráda bych se zeptala, zda mohu v těhotenství pít nealkoholické pivo, cca 2 dcl denně, zda to plodu může prospět a jak. Děkuji za odpověď.
Radek Mirovský - 13.01.2008 - 17:30 [ reagovat ]
Dobrý den paní Dubayová, podle výrobců nealkoholické pivo obsahuje všechny látky jako pivo alkoholické. Pivo je zdrojem kvalitních vitamínů (skupiny B), minerálů, polyfenolů a látek, které mají příznivý vliv na trávení. Jediný rozdíl je tedy v přítomnosti alkoholu, který je v těhotenství zakázán. Nealkoholické pivo obsahuje maximálně 0,5 promile alkoholu.
Radek Mirovský - 13.01.2008 - 17:31 [ reagovat ]
Pokr: - Po požití jednoho nealkoholického piva v podstatě není možné ani krevní zkouškou prokázat přítomnost alkoholu v těle. Bohužel jsem nenarazil na studii, která by prokazovala příznivé působení nealkoholického piva na plod. Proto si myslím, že kvalitní nealkoholické pivo není pro těhotné nebezpečné, ale odhadovat příznivé účinky na vývoj plodu si netroufám. S pozdravem Radek Mirovský

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Bejbynko, jsem trošku skalním zastáncem "pivního stravování", takže můj názor berte trošku s rezervou. Ale jsem přesvědčen, že přibližně jedno pivo denně (nemyslím "na ex") mamince ani budoucímu děťátku nemúže nijak uškodit. Pivo má mnoho důležitých látek, které jsou důležité a zdravé, a to minimum alkoholu odbourá zdravé tělo matky, takže se k plodu nedostane. Hlavně se moc nebojte, z dětátka po rozumném množství piva pro maminku nebude ani alkoholik, ani človíček s "IQ pokojové teploty". Pokud budete pivo požívat "přiměřeně", myslím, že to bude je dobře pro vás pro oba!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]