Nejste přihlášen/a.
Zdravím...Přítel mi vyhrožuje,že mi z bytu vše s pomocí policie sebere...Bydleli jsme spolu přes rok a půl..a já to musela ukončit...Má na to právo nikdy tu trvalé bydliště..a já mám z něj strach..Klíče mi vrátil,ale pořád volá a píše...co mám dělat?
Vyhrožuje marně. I kdyby k vám chtěl s policií přijít, může vám sebrat pouze to, na co má doklady, že je to jeho věc. Např. od televize by musel mít záruční list a doklad o koupi s razítkem prodejny. A to ještě na 100 % nevím, jestli by i to stačilo. Takže jestli ve vašem bytě není nic jeho, ať s tou policií klidně přijde. Ještě bych se ho zeptala na konkrétní datum, abych na ně mohla s radostí čekat doma.
Zní to zvláštně, ale nejlepší obrana je útok. Já se tomu vždycky v životě bránila, ale po zatlačení do kouta a použití této metody jsem v drtivé většině případů uspěla.
Přines si pár krabic od banánů a zabal mu všecičko , co je jeho. Fakt na nic nezapomeň! Abys měla pak klid a něco si nevyčítala nebo ho nemusela zvát znovu. A ať si pro to příjde. Ale nebuď doma sama! A když příjde s policií, taky dobře. Proběhne to v klidu a když bude mít doklady od něčeho (shodné výrobní číslo), tak jo. Ať si to vezme.
A neměj strach. Musíš se bránit. Beztak by se to rodičům nelíbilo, jestliže ti na něco dali.
A ber to tak-má telefon a pusu, tak volá a píše. Nezvedej to, nečti! Nepřemýšlej o něm, těš se na život bez něho a plánuj si.
A je dobře, že ses rozhoupala. Doplatila bys na to. To, co jsi psala v předcházejících otázkách bylo fakt na hlavu. To musíš uznat sama!
Neboj, to bude dobrý.
Milá Pavlo,je vidět že je to vážně lump,četla jsem tvé ostatní dotazy.Vyměnit zámek,změn si číslo a úplně ho vymaž ze života.Píšeš že máš z něho strach-on to ví a proto ti vyhrožuje.Jen tě straší,nic neudělá protože ví že nemá na nic nárok.Udělala jsi dobře že jsi to ukončila.Neboj se ho.Neodepisuj mu a nezvedej tel.Přeji ti hezký den a věř že jednou bude líp.
Volá na mobil, nebo na pevnou? V mobilu bych vyměnil SImku, pevné číslo bych si nechal změnit (při té příležitosti bych zvažoval i výhodnou změnu operátora).
No a postupovat jako proti stalkingu, jak radí jiní.
doplněno 23.07.10 12:20:A mozna neni treba menit simku, nektere telefony nabizeji moznost urcite cislo zablokovat.
Jinak, NONSTOP linka Bílého kruhu bezpečí
TEL. 257 317 110 NONSTOP
Na hrubý pytel hrubá záplata
Zkus mu odpovědět, že si vše ukládáš a jestli bude ještě jednou vyhrožovat, zavoláš policii ty.
Hlavně to nenech zajít daleko, takových případů se špatným koncem byla ažaž
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.