Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožuje mi sebráním majetku

Od: pavla74* odpovědí: 9 změna:

Zdravím...Přítel mi vyhrožuje,že mi z bytu vše s pomocí policie sebere...Bydleli jsme spolu přes rok a půl..a já to musela ukončit...Má na to právo nikdy tu trvalé bydliště..a já mám z něj strach..Klíče mi vrátil,ale pořád volá a píše...co mám dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Vyhrožuje marně. I kdyby k vám chtěl s policií přijít, může vám sebrat pouze to, na co má doklady, že je to jeho věc. Např. od televize by musel mít záruční list a doklad o koupi s razítkem prodejny. ;) A to ještě na 100 % nevím, jestli by i to stačilo. Takže jestli ve vašem bytě není nic jeho, ať s tou policií klidně přijde. Ještě bych se ho zeptala na konkrétní datum, abych na ně mohla s radostí čekat doma.

doplněno 22.07.10 13:33:

Zní to zvláštně, ale nejlepší obrana je útok. Já se tomu vždycky v životě bránila, ale po zatlačení do kouta a použití této metody jsem v drtivé většině případů uspěla.

hodnocení

1x

Přines si pár krabic od banánů a zabal mu všecičko , co je jeho. Fakt na nic nezapomeň! Abys měla pak klid a něco si nevyčítala nebo ho nemusela zvát znovu. *hej*A ať si pro to příjde. Ale nebuď doma sama! A když příjde s policií, taky dobře. Proběhne to v klidu a když bude mít doklady od něčeho (shodné výrobní číslo), tak jo. Ať si to vezme. ;) A neměj strach. Musíš se bránit. Beztak by se to rodičům nelíbilo, jestliže ti na něco dali. *sok* A ber to tak-má telefon a pusu, tak volá a píše. Nezvedej to, nečti! Nepřemýšlej o něm, těš se na život bez něho a plánuj si.

doplněno 22.07.10 17:00:

A je dobře, že ses rozhoupala. Doplatila bys na to. *jasne* To, co jsi psala v předcházejících otázkách bylo fakt na hlavu. To musíš uznat sama! ;) Neboj, to bude dobrý.

jita*
hodnocení

1x

Milá Pavlo,je vidět že je to vážně lump,četla jsem tvé ostatní dotazy.Vyměnit zámek,změn si číslo a úplně ho vymaž ze života.Píšeš že máš z něho strach-on to ví a proto ti vyhrožuje.Jen tě straší,nic neudělá protože ví že nemá na nic nárok.Udělala jsi dobře že jsi to ukončila.Neboj se ho.Neodepisuj mu a nezvedej tel.Přeji ti hezký den a věř že jednou bude líp.

hodnocení

1x

Volá na mobil, nebo na pevnou? V mobilu bych vyměnil SImku, pevné číslo bych si nechal změnit (při té příležitosti bych zvažoval i výhodnou změnu operátora).

No a postupovat jako proti stalkingu, jak radí jiní.

doplněno 23.07.10 12:20:

A mozna neni treba menit simku, nektere telefony nabizeji moznost urcite cislo zablokovat.

Jinak, NONSTOP linka Bílého kruhu bezpečí

TEL. 257 317 110 NONSTOP

marenka*
hodnocení

1x

Jen doplním k ostatním, tady jsou pěkné stránky, věnující se stalkingu ;)

stalking.estranky.cz/...

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Na hrubý pytel hrubá záplata;) Zkus mu odpovědět, že si vše ukládáš a jestli bude ještě jednou vyhrožovat, zavoláš policii ty.

Hlavně to nenech zajít daleko, takových případů se špatným koncem byla ažaž *nevi*

madla*

mohlo by se jednat o stalking. Obraťte se na Policii a ty zprávy nemažte, budou vám sloužit jako důkaz. Stalking je trestný čin a v případě, že se prokáže, bývalý ponese následky.

hodnocení

0x

ahoy,

a nejsou ty veci nahodou jeho?

jen se ptam,

treba se domaha neceho co mu patri:(

myse*

každopádně ještě bych vyměnila zámek -jen pro případ, že by si udělal kopii.

Na vaše věci ani byt právo nemá a nevymůže si ho ani s policíí. Každopádně si ale uložte výhružné dopisy a sms

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]