Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak souvisi menstruace a otehotneni

Od: chmel odpovědí: 5 změna:

Dobry den slysela jsem ze zena nemuze otehotnet ,pokud jeste nikdy nedostala menstruaci ,je to pravda? dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jsem*
hodnocení

1x

Protože tady kdosi, kdo chyběl v 8. a 9. třídě dlouhodobě ve škole, stále dokola pokládá otázky, na které umí odpovědět i osmiletá sousedka, přikládám pár odkazů k možnosti dodatečného sebevzdělání. Vše nutné pro odpověď si můžete přečíst tady. Je to vysvětleno odborníkem, tak si myslím, že by to mělo stačit. Pá

*zed*

ulekare.cz/...

menstruace.name/...

porodnice.cz/...

chmel
hodnocení

dobrý den ,koukala jsme se ,ale odpověd jsme nenašla ,dá se teda otehotnet ,pokud zena nedostala jeste vubec menstruaci (nikdy v zivote) ,děkuju moc za odpoved ,stačí napsat jo nebo ne :)

1jara*

Jestli že ještě nikdy nebyla menstruace tak ne , ale neívte kdy začnete ovulovat. Spolehnout se na to nedá.

jsem*

Pokud "žena" nikdy v životě neměla menstruaci, tak by měla podle prvního odkazu mazat v 15ti letech k doktorovi. To byla ta odpověď. Protože každopádně je to problém. Slyšela jste někdy o "třetím pohlaví"? I to je jedna z možností. Za to člověk nemůže, prostě se narodí trošku jinak, jako žena sice vypadá, ale chromozomálně je XY, čili muž.. Pak nemusí mít ani dělohu, ale na to nepřijde, pokud jí to doktor neřekne. Prosím vás, ale já netvrdím, že je to váš případ. Já tvrdím, mazat k doktoroj. Ju?

zelvicka
hodnocení

0x

Zkusím ti to stručně vysvětlit,i když by bylo vážně lepší si pročíst aspon tyto články,popřípadě na webovkách o.b. je taky všechno vysvětlený.Začnu od začátku.Na tvém vaječníku roste folikul.Roste roste plní se tekutinou až praskne a vyplaví se do nálevky vejcovodu,v této době dochází k oplození,pokud tam na něj čeká spermie.Když ne,oocyt,tedy neoplozená bunka ze které by se v opačném případě stalo vajíčko,pokračuje vejcovodem do dělohy,a spolu s menstruační tekutinou se vyplaví z těla.Menstruace je tedy vyplavení neoplozeného vajíčka.Ty zaznamenáš až tuto část,tedy cestu bunky ven,ale nepoznáš kdy došlo k ovulaci,tzn to že jsi do ted nemenstruovala neznamená,že nemůžeš mít takový štěstí aby už se oocyt nechystal z těla ven.Od toho je tu antikoncepce,pak nemusíš řešit takový otázky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]