Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik soli do kvašáků?

Od: babkazov® odpovědí: 8 změna:

Miluji kvašáky a dovedu na čerstvém chlebu se sádlem s cibulí a kvašácích prožít většinu léta.*hi* Každý rok nakládám kvašáky a vždycky zapomenu, kolik lžic soli patří do litru vody. Víte to a poradíte? Tentokrát už si to fakt zapíšu. *andel* Koupila jsem si i kopr a po cestě jsem si ukradla 4 listy z vinné révy. Vím, že se dává i křen a česnek, ale miluji jen kopr. A ty listy dával taťka a já vlastně ani nevím proč. Mám pocit, že dávají kvašákům takovou tu štipkavou chuť a podporují kvašení. Dával je i do šlapaného zelí na dno. :D Jejda, jak já se na ně těším a mám plnou pusu slin! To bude bezva!*nevi*Jen kolik té soli?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matejka*
hodnocení

3x

Na litr vody dáváme 40 g soli :o) Kvašáky taky miluju...

pepane*
hodnocení

1x

Já používám tento recept.Zkuste a neprohloupíte.;)

3l vody

3/4l octa

1 deko, 55ks (40) sladidla

5 minut povařit a vařicí nalít na omyté a lehce propíchané okurky.

Přidávám kopr,mrkev,cibul a hlavně kousek feferonky.Každý podle své chuti.:-P

doplněno 20.07.10 11:34:

:DAle to je recept na rychlokvašky.U nás na vesnici je velmi oblíbený a používaný.

jozinka*

;)Já častěji používám tento první recept s dekem i octem jelikož můj manžel moc pravé kvašáky nemá rád,ale dávám ty rychlo-okurky /jak jim říkám já/ do kameňáku a na spdek nádoby ještě přidám plátky křenu pár kuliče pepře místo feferonek /-ty já nemohu/ a ostatní zeleninu jak je tady psaná.Okurky střední velikosti propichnu vidličkou,uložím do tohoho kameňáku,zajistím špéjlemi a zaleji tim horkým nálevem.Přikryji velkou poklicí,nebo celofánem a nechám v kuchyni,nebo ve spíži ,ale na chladnějším tmavém místě,aby nenastalo kvašení,jinak moc změknou.Když to náhodou již chytá pěnu,musí se to hned spotřebit.Většinou jsou za 3-4 dny již výborné.Dělám ,ale v menším množství do velké sklenice i ty kvašáky pro mne.Chléb s máslem a někdy i plátek tvarůků-to je pochoutka...*hej*:)

doplněno 21.07.10 23:39:

Dole jsem udelala chybu...chtěla jsem napsat -chléb s máslem a plátek tvarůžků to je pochoutka..*dril*.

limetka*
hodnocení

1x

Jé, tady mi někdo dělá chutě! Stejně jako matejka - 40 g soli na 1 l vody *placni*

hodnocení

Ne ne. Nechci nakládané okurky. Ty mám ještě z loňska. Chci zkvašené. Ta kyselost je jiná, než z octa. *palec*Švagrová v Čechách je zná pod názvem máčáky. Jakože máčené. *jasne* Ale děkuji.

hodnocení

Děkuji. :D A ještě jsem si vzpomněla a šoupla tam kůrku z chleba, na podporu kvašení. Budou bezva!

sebod*

Babkazov. Se solí opatrně . Víš přece, že je nad zlato :D

jozinka*

*placni*Díky všem za připomenutí,abych si také hned udělala ty dobrůtky.Své okurky ještě nemám vyrostené,ale manžela zítra pošlu do obchodu pro trochu větších nakládaček.Domácí jsou domácí,ale na ty musím ještě chvíli počkat.Všechny vás zdravím a když si uděláte ty okurečky,nebo kvašáky,tak dobrou chuť. Jozinka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]