Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat kopřivový čaj

Od: andula* odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych si doma udělat kopřivový čaj. neví někdo jak na to? kolik kopřiv je potřeba atd.?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

durancea*
hodnocení

4x

Mám pocit, že nás kdosi varoval -nelouhovat moc dlouho a popíjení jako očista by mělo být souvisle max. 14 dní. Ale nejsem odborník.

malvinka*

Duranceo *palec*po 14 dnech se odvápňují kosti.

durancea*
19.07.10 20:39

Díky. :)

jozinka*

Myslím si,že to není kopřivama,ale odvodňováním,odvodněním tekutin z těla.Kopřivy hodně stahují vodu.Je to doporučováno při otocích nohou.Já to také piji,jelikož mívám ty otoky.Pozor,ale někomu to dělá zle na hladný žalůdek.Pít jen po jídle a né hned z rána.Mám s tím skušenosti.Odvodněním se stahuje z těla také draslík a hořčík.Dohnat to lze-přírodně banány a meruňkami.Hořčík já musím dohánět i magneziem-tablety.Kopřivy odvodňují hodně podobně jako Libeček nebo petržel ve větší dávce.Vše mám ze svých skušeností,může to být u někoho jiného jinak.

doplněno 22.07.10 00:44:

;)Ale nejsem jistá u těch kopřiv s tím odvápňováním tak docela,podívám se někdy do herbářů.

jozinka*

Já lohuji jen 10 minut,déle ne.Zvláště v létě pozor!Nebezpečí kvašení při louhování dlouhém /ta chuť potom připomíná mokrý hadr/.Je možné čaj osladit medem a přichutit citronem-ale na spotřebu ihned,jinak citron nedávat.Piji ho nejraději studený.

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Tak zhruba hrst mladých opláchnutých lístků zalít jedním litrem vařící vody, zaklopit a louhovat 1 -2 hodiny. Myslím, že neexistuje universální receptůra.

hodnocení

1x

A mi kdysi bylinářka, když jsem měla příšernou lupénku, radila, namixovat hrst kopřivových lístků s vodou a vypít. *sok* Pro očistu a rageneraci jater. Namixovala jsem, ale vypít jsem nemohla *blee*

jozinka*

No ono ten čaj,nebo namixovaná směs tak opravdu dobrá není na chuťˇto někomu i odpuzuje,ale je to opravdu léčivé.Stahuje to tu vodu a čistí tělo od jedů.Nejsem bylinářka,ale jen mluvím z osobních skušeností.Piji čaj již léta,ale musím si do něj dát pár listů jahodových,abych ho vůbec vypila,jelikož bylinné čaje nesladím a tento je na chuť pro mne jako samostatný nevábný.Ovšem,že léčebnou kůru nedělám každý den.Piji ho při velkém otoku kotíků-mám bércové vředy a dnu,takže to mívám ty otoky často.Ale čaj piji tak 4 dny pak týden přestávka a při potížích znovu.V tů dobu jej,ale nepiji kdy užívám léky na odvodnění nebo od tlaku.Vždy v rozmezí 4 hodin,jinak mě je špatně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]