Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozné pocení v podpaží a na intimním místě

Od: tomasek16 odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, je mi 16 (v květnu mi bude 17) a mám takový nepříjemný a trapný problém kvůli pocení. Potím se o moc víc než spolužáci nebo kámoši a to hlavně v podpaží a na intímních místech. Když nosím trika nebo těd v zimě taky věci s dlouhý rukávem tak je to v podpaží vidět (takové propocené místa nebo tak) a pak během dne to i dost smrdí. A taky mám problém s pocením na intímních místech (nejvíc asi tam kde jsou chlupy a kolem varlat). Je to trapas tak promiňte *hi* Neumíte mi prosím nějako pomoct? Co by pomohlo a tak *nevi*

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

2x

Zvýšené pocení - hyperhydróza - je způsobeno nervovými vlivy. Pomoc není lehká, ale jde to v podstatě takto:

Jako první bych doporučil používání antiperspirantů, které nedovolí rozložení potu bakteriemi na páchnoucí látky. Pot sám o sobě nesmrdí, začne smrdět až když se rozloží působením bakterií. Proto také nedporučuji používání deodorantů - ty se jen snaží zakrýt zápach již vzniklý. Dále - časté mytí na popsaných místech, použití nedráždivých mýdel. Dokonce by bylo vhodné odstranit v těchto místech tělesné ochlupení, bakterie přežívají hlavně na chlupech. Pokud to nepomůže, tak plán 2: K lékaři. Existují prostředky, které dokáží potlačením neurálního přenosu vegetativních nervů omezit pocení. To je však vyhrazeno pro těžší případy, indikace vždy jen z rukou lékaře - nejspíše kožního.

adullka*
hodnocení

0x

Ahoj, do podpaží si kup ANTIPERSPIRANT! Ne deodorant! Anti- zabraňuje pocení. A "tam dole" nevím... nejsem muž :D

tomasek16
hodnocení

Používám normálně antiperspirant nebo deodorant pak to mám ale v podpaží takové upatlané a polepené prostě nic moc :( Na začátku to ani nesmrdí to jenom po cca 2-3 hodinách. No a taky nevím co s tím pocením na intimních místech, je to takové trapné to říkat někde. Tam jsem ještě nic nezkoušel, jenom sprchování... Jak jsem říkal nejvíc je to upocené tam kde mám nejvíc chlupů tak nevím no *hi*

Nejjednodušší je pryč s těmi chlupy, pocení se sice nezbavíte, ale chlupů ano, tím pádem nebudete toli smrdět, protože na těch chlupech se pot zachytává a rozkládá. To způsobuje onen zápach. A abyste se méně potil, doporučuji pít odvar z šalvěje. Čaj ze šalvěje, myslím sušenou šalvěj, seženete dnes i v supermarketu.

tomasek16
hodnocení

Myslíte tím oholit chlupy taky na těch intímních místech? Ptám se protože jsem to ještě nedělal... *hi* A mohlo by to pomoct aby to pak méně smrdělo? Dík

Oholte chloupky, kde jen to jde. Smrdět budete jistě méně, ale potit se bohužel nepřestanete, na to zkuste tu šalvěj.

askmenow*

To oholení v okolí intimních partií určitě pomůže proti zápachu, mezi chloupky se ten pot drží a rozkládá, je tam těžší hygiena. A jak se rozkládá, páchne.

Navíc možná to trošku pomůže i proti pocení - když tam nebude taková vrstva chlupů, nebude tam takové teplo.

Navíc, kdybys měl pocit, že hodně smrdíš i po oholení, můžeš si koupit malé balení vlhčených ubrousků (nějakých pro cistlivou pleť, ne moc parfemovaných), a třeba v kabince na WC s nimi to místo omýt. Když jsem na dovolené a hodně se potím, používám je třeba na výletě skoro na celé tělo.

Jinak oholení v podpaží pomůže určitě, deodorant se ti dostane přímo na kůži a tak může působit. Když ulpí na chlupech, je tam na nic.

tomasek16
hodnocení

A můžu se ještě zeptat zda nebudu mít takové pupínky a jestli pak to nebude moc svědit když se oholím? Jak často bych se pak měl holit? A na těch intimních místech (kolem penisu a na varlatech) bych se měl oholit kompletně holítkem že jo? *hi* Ještě jednou díky :)

askmenow*

To je na tobě, co zvolíš. Znám muže, kteří se holí na intimních partiích žiletkou do hladka (oholení samotné nesvědí, občas škrábe, když to dorůstá, řekla bych z dámských zkušeností a z vyprávění mužů, co znám), znám muže, kteří chlupy v těchto partiích jen zkracují na pár milimetrů pomocí zastřihovače na vlasy. je na tobě, co se ti zdá lepší a hezčí (můžeš vyzkoušet oboje a uvidíš).

Na pupínky je podle mě náchylný jak kdo, těžko odhadovat. Rozhodně méně dráždí holení po směru růstu chloupků, než proti směru (to zase ale lépe oholí) aurčitě nehol na sucho, nebo jen vodou, ale s holicí pěnou, nebo aspoň napěněným sprcháčem.

Jak rychle ti porostou chloupky uvidíš. Třeba v podpaží bývají obvykle vidět už druhý den, ale tak neznamená to, že se musíš denně holit do hladka, že...

tomasek16
hodnocení

Asi tedy půjdu do toho i když se mi tam dolu a v podpaží moc holit nechtělo :) Holku zatím ještě nemám tak jsem o tom moc nepřemýšlel. Jenom mimochodem nebude to takové divné když si budu holit dolu a v podpaží všechno? Stačí podle vás jednou za dva-tři týdny? nebo raději častěji? (snad se na "pytlíku" moc neříznu) :D

A ještě mě napadlo, že nevíte proč mám takovéhle problémy? A třeba dokdy to budu mít? Vůbec nevím proč to tak smrdí a proč se moc potím *nevi*

A promiňte že pořád spamuju *hi*

askmenow*

Jsme tu od toho, abysme radili, neomlouvej se.

Pokud holítko ještě nemáš, určitě si kup nějaké s výkyvnou hlavicí, ne nejlevnější, které uvidíš, to by ses pořezal téměř jistě.

Jak jsem říkala, pokud se ti do holení se nechce, zvol to zastřihování strojkem na vlasy.

S četností holení uvidíš. počítej s tím, že za tři týdny ti narostou chloupky dost dlouhé - pokud je to stav, který ti vyhovuje, znovu tě odkážu na ten zastřihovač ;)

Holení v podpaží ti zabere pár vteřin, tím se nemusíš trápit - a uvidíš. Podle mě je nejnepříjemnější právě fáze, kdy to roste, takže možná sám dojdeš k závěru, že je lepší to přejet žiletkou během tří vteřin třeba jednou za pět dní.

To, že se tolik potíš může mít milion důvodů, od životního stylu a stravy, přes různé zdravotní důvody, až po to, že nosíš oblečení z nerodyšných materiálů. Ale samozřejmě už se vždy budeš potit o něco více, než dřív, a hlavně bude pot aromatičtější - to je spojené s pubertou a dospíváním.

Kdyby ses potil doopravdy přespříliš, nebo kdybys měl pocit, že je tvůj pot cítit už nezdravě, neboj se dojít poradit s lékařem.

A kromě častého sprchování si samozřejmě nezapomínej často prát oblečení, trička klidně denně, prádlo denně samozřejmě.

tomasek16
hodnocení

Tak ještě jednou diky :)Teď mám jenom takový strojek na tvář (Wilkynson něco..). Jako popravdě vůbec se mi do toho holení nebo zastřihování nechce.. Ale tedy asi budu muset... Nechci už moc otravovat ale je tedy nejlepší úplně všechny ty chlupy co tam rostou zastřihnout nebo dát zcela pryč? (protože je jich opravdu hodně). A když zastříhnout tak úplně na co nejvíc? (Stejně nevím jestli máme nějaký strojek)

Podle vás nebudou si pak o mně myslet že jsem teplej nebo tak? Nebude to pro holky divný? Ještě jsem holku neměl ale raději se tedy zeptám *hi*

Já ani nevím odkdy tohle mám. Prostě před možná rokem-dvěma to bylo v pohodě a pak tohle... Sprchuji se většinou každý den a pak se napatlám ještě nějakým antiperspirantem jenomže po cca dvou-třech hodinách opět hodně smrdím. A nevím vůbec proč taky tak smrdím tam dolu.. Zdravotní problémy asi ani moc nemám a obézní taky asi nejsem - možná jenom nějake to kilo-dvě navíc (mám 170cm a kolem 78-80kg). *nevi*

kaachorra*

Tak si nos ten deodorant sebou, my holky taky vetsinou kazda u sebe neco nosime...:) a chlupy bych oholila vsechny... ja osobne jsem radsi,kdyz je chlap oholeny tam i tady...Ze začátku to bude svědit...ale uvidis, ze si brzy zvyknes...*smich*

askmenow*

No, pokud se hodněcítíš už třeba za dvě tři hodiny, je to celkem zvláštní, nevidím důvod, proč se nepřeptat lékaře.

Holení: Naopak, spousta holek to ocení. Myslíš, že se při intimních hrádkách některá extra stojí po to rochnit v chomáči upocených ulepených chlupů?

Znám spoustu mužů, kteří se holí na obou místech.

tomasek16

já se stydím s tím přijít za někým... je to dost trapas prostě... z podpaží to cítím cca po třech hodinách (nevím jestli i jiný to cítí taky... možná ani ne). Tam dolu to dost smrdí taky když přijedu domů ze školy a je to takové upocené jako kdyby :( Kdyby jsem těch chlupů alespoň tolik neměl :(((

S těma holkama jsem nevěděl jak je to. Jsem si myslel že by se jim to spíš nelíbilo oholené *hi* Asi to udělám o víkendu tedy. Jenom nevíte mi řict jak na to abych se neřiznul tam dolu (třeba kolem penisu a na "pytlíku" atd)? Promiňte ten trapný dotaz ale fakt nevím protože jsem to nedělal no ... *nevi* děkuji moc

hodnocení

0x

a nemáš to z nervů? nejsi obézní? pokud se opravdu hodně potíš tak doporučuju prvně se oholit... to je polovina uspěchu abys nezapáchal ...

tomasek16
hodnocení

Jsem zapoměl napsat. Z nervů ani ne (ty mám jenom někdy ve škole :D ). Obézní taky asi nejsem, možná jenom nějaké to kilo navíc no (mám +- 170 cm a 78-80 kg).

hodnocení

0x

spirig.sk/... A holítko a pryč s chlupy!

tomasek16
hodnocení

Ještě jeden takový blbý dotaz tak předem promiňte *hi* Když to tak smrdí bylo by lepší ty chlupy oholit nebo jenom trochu skrátit? A všude v těch intimních místech (a taky na varlatech?)? (mám toho porastu docela hodně tak proto). A podpaží tedy taky? *hi*

dorva

Oholit a na pocení jedině www.driclor.eu

duschan*
hodnocení

0x

Ahoj, to, že se oholíš, je dobré v tom, že opravdu se ten pot nedrží v těch chlupech, ale pocení to nepomůže. Vím, že to je trápení, sám trpím dadměrným pocení v podpaží od puberty a dosud se to nepoařilo vyřešit (28 let). Vyzkoušel jsem snad všechny antiperspiranty, Driclor, PerspiGuard, Everdry, Ionofontézu...nepomohlo vůbec nic... ve středu jdu na botox, jestli nepomůže ani to, tak fakt už nevim co...:-/

kaachorra*
hodnocení

0x

Ahoj, i já mám docela problémy s pocením, ale mám to spíš jako ze stresu a tak...Kamarádka měla ten samej problém a objevila na internetu přípravek Driclor. Sama bych si to na zkoušku neobjednala, ale ona ano zkusila a opravdu funguje... 14 dní se tim natiras pred spaním ob den...24 h před a 24 h. po se nesmíš holit v podpaží. Určitě to zkus...Já to na sebe jednou za týden natřu a mám pokoj, tedyy alespon ne takvé koláče... jinak k tomu normálně druhý den ráno použijes deodorant a bude to ok..:)

samira
hodnocení

0x

Taky jsem dlouho bojovala, ale pomohl mi DRICLOR - maj ho v lékárnách, sice stojí dost peněz (cca 250Kč), ale pomohl. No, a pokud ti nepomůže ani toto (protože všechny ostatní přípravky jsou podobný), tak pak zajdi na kožní.

PS: jinak holit a všude. Chlupy patří do historie a při hrátkách s holkou, co buď máš nebo si pořídíš, i ona ocení, že nebude z pusy tahat tvoje chlupy:)

tomasek16
hodnocení

0x

Dobrý den, tak chtěl bych jenom říct e jsem si ty chlupy nakonec oholil (v podpaí a kolem intimních míst) Teď to jenom straně moc svědí a je to takové jako kdyby zarudlé na některých místech... Co s tím? Bude to takhle pořád? Nevím jestli to byl a tak moc dobrý nápad *zed*A jetě e vynechal jsem chlupy na "pytlíku" a taky chlupy v záhybech abych se neříznul... Zatím se mi zdá, e to pořád tak nějak smrdí - ne úplně tak jako předtím ale pořád je to asi tak nějak poznat... *nevi*

kaachorra*

jéje dobrý..:)) první krok si udělal,psala sem,e to svědit bude.. ne si zvykne no, jak to bude postupně dorůstat, ale neboj nebude to trvat dlouho...si to nama krémem...vzdy kdy se oholis...vem to vude i v záhybech..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]