Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké sypané müsli? Zkusil někdo mixit.cz?

Od: jarkam* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, poradíte mi, kde sehnat kvalitní suroviny pro domácí sypané müsli (nechci bio, jde mi o rozumnou cenu, nechci müsli za 300/kg)?

A zkoušel někdo www.mixit.cz kde si člověk namíchá svoje müsli? Je lepší než klasika Emko atd v obchodě nebo to nestojí za to?

Díky všem, Jarča

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dcera si vyráběla musli sama doma. A já jsem si ho doma párkrát taky udělala. ;) Na suchou pánev ovesné vločky, opražit do světle hněda, přidat cukr krupici, trošku to nechat zkaramelizovat, kousek másla. Neodcházet od toho a stále míchat. Odstavit z plamene. A pak jsem přisypala opražená slunečnicová semínka, nahrubo natlučená ořechová jádra, rozinky, dýňová semínka,strouhaný kokos. Někdy kandované nebo sušené ovoce, sušený ananas, banán, křížaly. Vždycky na co jsem měla chuť nebo měla po ruce.*jasne*

lidus*
hodnocení

0x

Opražit ovesné vločky, přidat nasekané všemožné sušené ovoce, nadrobno sekané o¨řechy podle chuti cukr a na drobno sekanou čokoládu-hořkou. Tutéž směs lze smíchat s půlkou slazeného kondenzovaného mléka a trochy medu, navrstvit na plech a sušit v troubě.krájet to moc nejde, lámeme to a moc nám to chutná.

vasek*
hodnocení

0x

Milá Jarčo, jakožto fitness trenér bych ti rád doporučil hlavně hledět na zdravou stránku musli - to, co vidíš v krámech se dělí povětšinou na klasické musli a zapečené. Zapečené musli má rádo více lidí, ale je to krajně nezdravé. Samý tuk a kolikrát i éček jako třešní na stromě. I když, třešně (pokud je máš ráda) v kupovaném musli nehledej. Je jich tam hooodně poskromnu. Takže jedinná rada - nekupuj zapečené, jdi po klasice.

Koukal jsem také na mixit.cz jak píšeš. Zdá se, že se snaží nabídnout jen to zdravé ovoce (až na pár výjimek, které se ale bez cukru opravdu sehnat nedají). Vločky jsou naprosto v pořádku a ořechů slušný výběr. Já bych se toho nebál. Respektive si objednávám zrovna teď na zkoušku :)

vejvodka*
hodnocení

0x

Vyrábím si je sama. Kupuji ovesné vločky, které opražím na sucho na pánvi , začnou vonět jako oříšky. Přidám rozinky, sušené ovoce, které mám, semínka všeho druhu, ořechy které jsou zrovna po ruce. Dochutím pytlíkem vanilkového cukru a je hotovo. Vyrábím to ve velkém, protože mi to baští celá rodina. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]