Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špargle po uvaření jsou tvrdé

Od: haanii odpovědí: 4 změna:

Koupila jsem bílé špargle, oloupala jsem je a vařila ve slané vodě 15 minut a poté dala zapéct se šunkou a sýrem. Špargle však byly tvrdé, a po celé délce byla dlouhá vlákna která nešla vůbec rozkousat. Co jsem udělala špatně a čím to je?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten chřest byl starý, špatně skladovaný. Kdyby byl mladý a dobře skladovaný, nebylo by třeba ho vařit tak dlouho a byl by křehký.*nevi*

lidka*
hodnocení

0x

Zde jsem našla správný postup při vaření chřestu:

Základní recept na vaření chřestu

Očištěný chřest dáme do osolené vařící vody s velkou špetkou cukru a s čajovou lžičkou másla. Vaříme mírně pod pokličkou 15-20 minut, slabší chřest 10-15 minut. Máme-li specielní nebo dostatečně vysoký hrnec na vaření chřestu, pak vaříme chřest svázaný pod hlavičkami a ve spodní třetině kuchyňskou nití, cca po 500 g, ve stoje.

A ještě zde: vonavakuchyne.cz/...

Před vařením chřest celý pokaždé oloupejte - tedy ten bílý. Zelený chřest se neloupe celý. A navíc se má spotřebovat co nejrychleji. Možná byl dlouho skladovaný. *nevi* Nevím, jakou roli při vaření hraje ta špetka cukru. Tu doporučují skoro v každém receptu.

doplněno 07.07.10 16:41:

Tak koukám, že také i babkazov si myslí, že byl dlouho skladovaný. Znalci doporučují dokonce hned druhý den po sklizni - to se při koupi v nějakém marketu těžko dodrží. :(

madla*
hodnocení

0x

Zřejmě nekvalitní chřest. Nebo starý, jak tu někdo psal. Příště si raději kupte chřest zelený. Ten takový nebývá.

sebod*

Čerstvý chřest ,ať bílý nebo zelený, nesmí při pokusu o zlomení "pružit". Musí při zlomení pěkně křupnou:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]