Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem bílé špargle, oloupala jsem je a vařila ve slané vodě 15 minut a poté dala zapéct se šunkou a sýrem. Špargle však byly tvrdé, a po celé délce byla dlouhá vlákna která nešla vůbec rozkousat. Co jsem udělala špatně a čím to je?
Zde jsem našla správný postup při vaření chřestu:
Základní recept na vaření chřestuOčištěný chřest dáme do osolené vařící vody s velkou špetkou cukru a s čajovou lžičkou másla. Vaříme mírně pod pokličkou 15-20 minut, slabší chřest 10-15 minut. Máme-li specielní nebo dostatečně vysoký hrnec na vaření chřestu, pak vaříme chřest svázaný pod hlavičkami a ve spodní třetině kuchyňskou nití, cca po 500 g, ve stoje.
A ještě zde: vonavakuchyne.cz/...
Před vařením chřest celý pokaždé oloupejte - tedy ten bílý. Zelený chřest se neloupe celý. A navíc se má spotřebovat co nejrychleji. Možná byl dlouho skladovaný. Nevím, jakou roli při vaření hraje ta špetka cukru. Tu doporučují skoro v každém receptu.
Tak koukám, že také i babkazov si myslí, že byl dlouho skladovaný. Znalci doporučují dokonce hned druhý den po sklizni - to se při koupi v nějakém marketu těžko dodrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.