Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Serotonin v potravinách?

Od: alda* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Poradí mi někdo co z dostupných látek tedy jaká potravina obsahuje serotonin? nechci Farmaka. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bender*
hodnocení

3x

serotonin jako takovy se vytvari v tele biosyntezou z tryptofanu, ktery je obsazen v bananech, mlecnych vyrobcich a dalsich...

vice na zpameti.cz/...

8976*
hodnocení

2x

pokud myslíte hormon štestí, tak zřejmě nic...někomu pomúžou peníze, jinému syntetická výroba - mám dojem , že ani homeopatika neobsahují ...třeba se někdo ozve a dá tip...

Homeopatika neobsahují nic, jen vzpomínku na něco.

1jara*
hodnocení

1x

Máte na mysli serotoninový syndrom?

Serotonin je neurotransmiter. Je přirozenou součástí chemie v našem mozku a působí jako přenašeč informací mezi jednotlivými buňkami.

V okamžiku vzruchu se vyplaví do štěrbin mezi nervovými vlákny, což pociťujeme jako radost, zamilovanost nebo pocit štěstí.

doplněno 06.07.10 15:45:

MDMA čili extáze. Ta biochemickým působením zapříčiní masívní vyplavení Serotoninu do nervového zakončení.

elda*
hodnocení

0x

Dobrý den,

L-tryptofan lze koupit v běžných obchodech s doplňky stravy, sportovní výživou, vitamíny...

matthias*
hodnocení

0x

Čokoláda, nebo heroin :))

aranka48
hodnocení

0x

Serotonin obsahují banány, avokádo, mléčné výrobky?, obiloviny, těstoviny, ale mohu doporučit i výrobek Nervamin, který můžete zakoupit v e-shopu Kouzelná zahrada. Je účinnější a rychlejší při vážnějších potížích. Hodně štěstí :)

akcinoli
hodnocení

0x

Já bych řekla že když ujedu 100km na kole nebo pár hodin pochoduju po horách s banány ke svačině mám serotoninem zaplavenou hlavu :) bohužel jeho nedostatek se dá řešit většinou jen chemicky, pro zachování kvality života ...to je jako kdyby cukrovkář odmítal inzulín...bohužel jsou na světě nemoci, které se bez farmak neobejdou...takžejá to mám tak, že jeho neostatek mě zapříčiňuje absolutní nechuť k ničemu ...Nitsche by byl se mnou spokojenej...bez serotoninu je člověk nihilista :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]