Nejste přihlášen/a.
Prosím vás, existuje nějaký přípravek nebo zákrok při kterém je možné odstranit tmavé pihy? Nemyslím ty od sluníčka, takové ty, kterých se na obličeji udělá hodně, myslím ty, kterých se udělá třeba jen 2-3, ale jsou tmavě hnědé. Velmi mě to trápí, už jen kvůli tomu, že je mám na obličeji
Existuje, u nás to dělají na chirurgické ambulanci. Pihu vyříznou a zůstane vám po ní malinká jizvička. (vypadá jako minivráska)
umrtví. a ničeho se nebojte, ani nebudete vědět, že vám tam něco řežou taky mám vyříznutou pihu. nechávám si je pravidelně, jednou za rok, kontrolovat, a ta jedna mi byla doporučena na vyříznutí. během pár minut bylo hotovo a já už se nemusím bát sluníčka
Nebolí, jenom to opravdu umrtví. Holky si to chodily nechat vyříznout v nemocnici o svačině, za chvíli byly zpět s náplastí a pracovaly dál
Souhlas s tím, co je napsáno výše. Jenom doporučuji dermatologické pracoviště. Ne běžnou chirurgii. Ze dvou důvodů. Umi pihu lépe odebrat, jizva je pak "neviditelná". A hlavně máte záruku řádného hystologického vyšetření (laicky-vyšetření na rakovinu). A opravdu při odstraňování pihy se není čeho bát
Ještě bych doplnila - teď jsem si na to vzpomněla. Naše holka má na zádech fakt velkou, vystouplou pihu v místech, kde má zadní část podprsenky. Právě z toho důvodu jsem s ní byla u kožařky, jestli by nebylo vhodné jí odstranit. Kožní nám to nedoporučila do té doby, než holka doroste, právě kvůli jizvě, která by se mohla s růstem ukázat víc.
Fakt? Tak to díky, ale opravdu. Skočím s ní teda k jinému kožaři, protože mě se ta vystouplá piha pod zapínáním podprsenky doopravdy nelíbí. (jj, taky řekla alespoň do 18ti)
Mařenko. Tohle se mi zdá divný vysvětlení. Jakákoliv jizva se časem více či méně ztrácí. A právě u dětí platí to VÍCE. Přecijenom se jim pokožka obměňuje častěji. Vem to, když se malé dítě třeba řízne a musí mu to zašít. Za pár letech to nevidíš. S těmi pihami a mat.znaménky stojí lékaři proti sobě. Jedna skupina tvrdí, odebrat co nejdříve. Druhá skupina - nechat zhruba do 18let.
Já to samé mám s vnučkou. Má takovou pihu na bradě. Kožní řekl čekat. Šla jsem s ní na specializované pracoviště a tam řekli ined odebrat. A to ne z důvodu, že by si mysleli, že tam má něco špatného. Ale PRÁVĚ PROTO, aby se to nějak nezvrhlo. Takže na podzim jdeme na vyříznutí.
Nedávno jsem byla na konzultaci u kožařky s vystouplými znaménky - nebo bradavičkami, nevím, jak to popsat. Navrhla mi odpaření laserem, jdu na podzim. Ale tato nejsou tmavá. Ta tmavá jsem si nechávala vyříznout a mám klid. měla jsem jedno pod prsem a tam mně v létě svědilo, protože na něj přímo doléhala podprsenka. Jizvička není už ani vidět.
Je ale pravda, že po znaméncích, která jsem si nechala vyříznout nahoře na páteři, jizvu mám. Chirurg (můj známý) mi říkal, že tam se zjizvení špatně předchází, protože ta kůže tam je silná. Ale furt lepší nějaká jizvička než neustálé sledování a kontrolování, zda se nemění znaménko.
Já bych šla na odstranění opět bez váhání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.