Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Vždy jsem měla silnou vůli, ale nyní absolutně nevím, co mám dělat. Neustále bojuji s návaly hladu. Pracuji 13 hodin denně, 6 dní v týdnu, jeden den volna, s cestou jsem na nohou 15 hodin denně. Spánek cca 6 hodin. Tento režim jedu už dva měsíce, zhubla jsem 5 kilo, pak během týdnu volna 3 nabrala, prostě to nejhorší pro organismus. Snažím se jíst zdravě, ale chytají mi úplné záchvaty hladu. Nemyslím si, že jím málo, kupříkladu dnes ráno ovesná kaše s jablkem, dvě čajové sušenky (záchvat hladu), twigy tyčinka (záchvat hladu) a jsem stále hladová (vstávala jsem v osm), v práci mám v 16:00 oběd (kuřecí maso, zelenina, kuskus), v 18:30 malou svačinu (ovoce, twigy) a když přijdu domů (02:00) polévka nebo zbytku od oběda. Futruju dost, ale jsem teď tak hladová, že mi hlad ovládá celou mysl. Po tak vydatné snídani mám stále hlad. Úplně cítím, jak začnu přibírat. Včera jsem nebyla líná si jít ještě ve 3 ráno koupit do obchodu aspoň ty čajové sušenky. Mám strašlivé chutě na sladké a to ho normálně jím velmi příležitostně. Nevím již co dál, rady jak zabránit hladu?
Děkuju!
Myslíte si, že jíte hodně, ale jíte málo. Jíst to co vy, tak mám také hlad. Samé přeslazené twigy tyčinky, sušenky, k večeři zbytky od oběda. Máte málo bílkovin a málo kvalitních sacharidů, proto máte hlad a chuť na sladké. Začněte normálně jíst a nebutede mít hlad. S tímhle jídelníčkem si koledujete o rozhození metabolismu.
..."jak zabránit hladu?"... Jíst...
Ale dobře vol, co jíš... Výborné je ovoce a zelenina - pokud máš ráda slané, pak okurek, pokud sladké, ananas. Obé slušně zasytí a přitom z nich nepřibereš...
Píšete, že jste zhubla 5 kg, to znamená, že máte asi jídla málo. Zkuste trochu přidat, a to nejen zeleninu a ovoce, které mají dost vlákniny, ale i třeba si vlákninu koupit, a přidávat jí do smetanových jogurtů a nápojů.
Nevím, jakou jste měla k snídani ovesnou kaši, pokud doma udělanou, tak OK, pokud tu kupovanou, která je v sáčku, tak to opravdu není velká porce, tak je třeba k tomu něco přidat
Jinak v lékárně prodávají spreje HOOLDIA, je to vyrobené z kaktusu a stříká se to pod jazyk, a je to na snižování chuti k jídlu - takových preparátů se dnes prodává více, tak se v lékárně zeptejte.
Kromě fyziologických příčin můžou mít samozřejmě Vaše záchvaty "vlčího hladu" i psychické příčiny...
Pokud Vás to bude trápit i nadále, nebylo by od věci navštívit lékaře.
Při takovém zápřahu je jasné, že tělo prostě potřebuje energii. Zejména rychlou, kterou lze dodat pomocí cukrů. Tím pádem si o to řekne - to jsou ty návaly. A upřímně řečeno (osobně znám takový režim, dokonce jsem v případě nutnosti vydržel několik měsíců spát obden 6 hodin, ačkoliv si nedělám iluze, že mi to sebralo kus života) - přijde mi, že jíte málo na to, kolik potřebujete energie.
Jsem v zahraničí takže všechno je složitější - jít k lékaři atd. Pravděpodobně v květnu v této práci skončím, jsem celý den na nohou, sednu si maximálně v buse cestou z práce a do práce. Ráda bych ještě zhubla v takovém zápřahu a ne příbírala, faktem je, že jsem stále strašně unavená, ale přijde mi, že přibírám, nemám odvahu se zvážit, ale když mi to chytne dokážu sníst ty čajové sušenky (400g) na posezení. Je mi ze mě špatně. Každý den si říkám, začnu se kontrolovat omezím to, ale budím se i v noci hlady. Mám vedle postele ty čajovky, tak si vždy aspoň jednu strčím do pusy ve spánku, je to psychopatické.
Kaši si dělám svou 60 gramů ovesných vloček, jablko, skořice, ždibec třtinového cukru, voda.
No pokud jste v zahraničí a máte tak náročnou práci, myslím, že Vaše problémy jsou hlavně psychického rázu. Dělá to na mně dojem, že jste vynervovaná z práce a odráží se to na Vašem metabolismu. V žádném případě se v tom zápřahu nesnažte zhubnout, ,zkuste na to zapomenout, a nechte hubnutí event. až po návratu domů, až budete v klidu. Snažte se si sestavit vyvážený jídelníček - možná byste měla mít jídelníčky dva - na dny práce, a na dny volna. Na netu určitě nějaké jídelníčky najdete, je tam toho spousta. Hlavně si musíte vytěsnit z hlavy, že jíte moc a že musíte zhubnout. Už Vám tady několik lidí řeklo, že jíe málo. Takhle si zaděláváte na mentalní anorexii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.