Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podepisovani dani

Od: makyna111 odpovědí: 4 změna:

prosim o radu v roce 1012jsem pracovala od 1ledna do 31kvetna pak jsem odesla ted se maji podepisovat dane mam je take podepsat i kdyz jsem nepracovala cely rok?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Jedná se o zažádání o ročního zúčtování daňových záloh. Není to povinné, ale je to pro vás jednoznačně výhodné. Do 15.2.2013 si u mzdové účetní svého posledního zaměstnavatele zažádejte o roční zúčtování daní. Pracovala jste jen do května, je tedy pravděpodobné, že se vám celá odvedená daňová záloha v rámci ročního zúčtování vrátí formou přeplatku na dani.

Při ročním zúčtování daňových záloh si můžete z daňového základu odečíst např. zaplacené úroky z úvěru na bydlení, zaplacené pojistné na životní pojištění, příp. uhrazené penz. připojištění (platíte-li nad 500 Kč měsíčně). Dále se odečítají dary (např. darování krve), příspěvky odborové organizaci.

doplněno 21.01.13 06:30:

oprava: zažádání o roční zúčtování

makyna111
hodnocení

dekuji moc hned ucetni zavolam kdy ma cas,ze se stavim.pekny den.

hodnocení

0x

Nebudete podepisovat žádné daně, ale Prohlášení poplatníka k dani (růžový dvojlist). Co nejdřív se spojte se mzdovou účetní a domluvte se s ní, že byste chtěla, aby Vám bývalý zaměstnavatel udělal roční zúčtování daně. Řekne Vám, co pro to máte udělat.

makyna111
hodnocení

dobry den,dekuji takze to musim dat to prohlaseni nebo to neni povinne?jinak musim tam udavat do toho prohlaseni ze jsem v dobe prace byla na rodicovskem prispevku?jinak nevite co vse se muze dat do dani?a co vse budu potrebovat k tomu priznani?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]