Nejste přihlášen/a.
prosim o radu v roce 1012jsem pracovala od 1ledna do 31kvetna pak jsem odesla ted se maji podepisovat dane mam je take podepsat i kdyz jsem nepracovala cely rok?
Dobrý den.
Jedná se o zažádání o ročního zúčtování daňových záloh. Není to povinné, ale je to pro vás jednoznačně výhodné. Do 15.2.2013 si u mzdové účetní svého posledního zaměstnavatele zažádejte o roční zúčtování daní. Pracovala jste jen do května, je tedy pravděpodobné, že se vám celá odvedená daňová záloha v rámci ročního zúčtování vrátí formou přeplatku na dani.
Při ročním zúčtování daňových záloh si můžete z daňového základu odečíst např. zaplacené úroky z úvěru na bydlení, zaplacené pojistné na životní pojištění, příp. uhrazené penz. připojištění (platíte-li nad 500 Kč měsíčně). Dále se odečítají dary (např. darování krve), příspěvky odborové organizaci.
doplněno 21.01.13 06:30:oprava: zažádání o roční zúčtování
Nebudete podepisovat žádné daně, ale Prohlášení poplatníka k dani (růžový dvojlist). Co nejdřív se spojte se mzdovou účetní a domluvte se s ní, že byste chtěla, aby Vám bývalý zaměstnavatel udělal roční zúčtování daně. Řekne Vám, co pro to máte udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.