Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, nemáte někdo nějaký tip na vyřešení našeho problému? Při praní černého oblečení se do pračky nešťastnou náhodou dostal i papírový kapesník. Teď jsou žmolky z něj na veškerém oblečení, nevíte, jak je dostat pryč? Chtěli jsme se jich zbavit pomocí široké izolepy, že bychom je na ni nachytali, ale je to titěrná práce.
Děkuji
tlapka, jen trpělivě obírat za mokra i za sucha. Ono to nejde ani lepicím válečkem na čištění oděvů, ani izolepou. Ta navíc na tkanině může zanechat stopy lepidla. Ten papír z kapesníčku je prostě zapraný v oděvu a po uschnutí je tam skoro přilepený. Jojo, znám to a i když prohledávám před vhozením do pračky kapsy, čas od času mám stejný problém.. Nakonec se vám to podaří odstranit, nebojte. Karina
Zdravim, bud pouzitneco podobne lepiveho izolepe pr jsou takove ty valecky s tvshopu...
A ja osobne se s podobnou chybou vyporadal identickeho pradla vypraneho asu jeste 4x bez prasku a teple vody...
Pak bylo vse ok...
Mozna se to da zkratit rozdelenim na dve hromadky a ouzitim maximalni hladiny vody..
Snad jeste vyzbirat z pradla co nejvice velkych drobku a trosku pobojovat s izolepou..
Problem je ze veskere moderni elektronicke pracky setri vodu jak jen mohou tak ze hladinu vlastne ani nevidite a tak nje to beh na dlouhou trat..ale pokud mate nejaky stary stroj je tam vody do pul okna a je to snadne..
Ono taky to muze pomoct anebo skoro vyresit to namocit ve vane a trochu tomu rucne pomoct..
S pozdravem Adam.
A co dát to oblečení na ramínko, pomocník ať jej drží dole a vyluxovat? (je to jen nápad, nezkoušela jsem to)
Tlapko,nejste sama také se mi to stalo,ale cizí neštěstí...znáte to. Je to hrozná práce,ale mě pomohl ten lepicí váleček,co prodávají v dom,potřebách nebo u i Vietnamcu.Chce to mnohokrát,po každém válení váleček omýt a znovu.Je to k vzteku,ale jde to.Opětovné vyprání nic neřeší.Poslední možnost,oblečení vyhodit.Přeji hodně zdaru!
Zrovna nedavno se mi stala podobna vec a pokud jde o odstraneni z pradla, pomohl jiz zminovany valecek na odstraneni prachu z obleceni. Maji v Ikea, ale i napr. DM drogerii a taky u nas jedni "kamenni Vietnamci".
Muj problem je vsak jiny. Ackoliv uz jsem od te doby vyprala minimalne 8 dalsich pracek, jemne zbytecky jsou stale nekde v bubne nebo kde a tmave pradlo je porad jemne "chlupate". Zkousela jsem dat praci program bez pradla, dale luxovat prazdny a vysuseny buben. Nepomohlo... Nemate nekdo radu na tento problem?
Jana
Já přidám ještě jednu radu, i když to není odpověď pro Janu. Na to možná "kápla" Mařenka. Ale četla jsem minulý týden v jenom časopise, že na čistění zvířecích chlupů je účinná houbička (mokrá i suchá) na nádobí. Myslím, že by sebrala i ty žmolky z kapesníčku. Díky dotazu Jany mně to připomněla, abych to ještě k tomuto tématu vložila. Na houbičku bych si fakt nevzpomněla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.