Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypraný papírový kapesník

Od: tlapka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer, nemáte někdo nějaký tip na vyřešení našeho problému? Při praní černého oblečení se do pračky nešťastnou náhodou dostal i papírový kapesník. Teď jsou žmolky z něj na veškerém oblečení, nevíte, jak je dostat pryč? Chtěli jsme se jich zbavit pomocí široké izolepy, že bychom je na ni nachytali, ale je to titěrná práce.

Děkuji :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

4x

tlapka, jen trpělivě obírat za mokra i za sucha. Ono to nejde ani lepicím válečkem na čištění oděvů, ani izolepou. Ta navíc na tkanině může zanechat stopy lepidla. Ten papír z kapesníčku je prostě zapraný v oděvu a po uschnutí je tam skoro přilepený. Jojo, znám to a i když prohledávám před vhozením do pračky kapsy, čas od času mám stejný problém.. Nakonec se vám to podaří odstranit, nebojte. Karina

lidka*
hodnocení

2x

To je opravdu průšvih. Nepomohlo by vykartáčování mokrým kartáčem? To by možná bylo rychlejší než isolepou. *uf* Tak jsem čistila chlupy od psa z tmavé látky - stačila i mokrá dlaň.

lidus*
hodnocení

2x

také jsem vyprala černou košili s papírovým kapesníkem a jediné co pomohlo bylo máchat,máchat a máchat.

hodnocení

1x

Zdravim, bud pouzitneco podobne lepiveho izolepe pr jsou takove ty valecky s tvshopu...

A ja osobne se s podobnou chybou vyporadal identickeho pradla vypraneho asu jeste 4x bez prasku a teple vody...

Pak bylo vse ok...

Mozna se to da zkratit rozdelenim na dve hromadky a ouzitim maximalni hladiny vody..

Snad jeste vyzbirat z pradla co nejvice velkych drobku a trosku pobojovat s izolepou..

Problem je ze veskere moderni elektronicke pracky setri vodu jak jen mohou tak ze hladinu vlastne ani nevidite a tak nje to beh na dlouhou trat..ale pokud mate nejaky stary stroj je tam vody do pul okna a je to snadne..

Ono taky to muze pomoct anebo skoro vyresit to namocit ve vane a trochu tomu rucne pomoct..

S pozdravem Adam.

marenka*
hodnocení

1x

A co dát to oblečení na ramínko, pomocník ať jej drží dole a vyluxovat? (je to jen nápad, nezkoušela jsem to)

sebod*

a proto my doma papírové kapesníky nepoužíváme, ale utíráme si nos do rukávu :D

:D to mi připomnělo tu lidovou "žádnej neví, kde jsou doma žlíce, a tak žerem rukama..." *smich*

doplněno 26.06.10 23:19:

Jinak papírový kapesníček rozňahňaný v prádle je hnus, velebnosti... ono až to uschne, trochu to opadá, ale ty drobounký vlákýnka v tom černém prádle drží i po dalším vyprání *ee*

ilona*
hodnocení

0x

Tlapko,nejste sama také se mi to stalo,ale cizí neštěstí...znáte to. Je to hrozná práce,ale mě pomohl ten lepicí váleček,co prodávají v dom,potřebách nebo u i Vietnamcu.Chce to mnohokrát,po každém válení váleček omýt a znovu.Je to k vzteku,ale jde to.Opětovné vyprání nic neřeší.Poslední možnost,oblečení vyhodit.Přeji hodně zdaru!

janavasa
hodnocení

0x

Zrovna nedavno se mi stala podobna vec a pokud jde o odstraneni z pradla, pomohl jiz zminovany valecek na odstraneni prachu z obleceni. Maji v Ikea, ale i napr. DM drogerii a taky u nas jedni "kamenni Vietnamci".

Muj problem je vsak jiny. Ackoliv uz jsem od te doby vyprala minimalne 8 dalsich pracek, jemne zbytecky jsou stale nekde v bubne nebo kde a tmave pradlo je porad jemne "chlupate". Zkousela jsem dat praci program bez pradla, dale luxovat prazdny a vysuseny buben. Nepomohlo... :( Nemate nekdo radu na tento problem?

Jana

marenka*

Dívala jste se do filtru pračky?

lidka*

Já přidám ještě jednu radu, i když to není odpověď pro Janu. Na to možná "kápla" Mařenka. *cteni* Ale četla jsem minulý týden v jenom časopise, že na čistění zvířecích chlupů je účinná houbička (mokrá i suchá) na nádobí. Myslím, že by sebrala i ty žmolky z kapesníčku. Díky dotazu Jany mně to připomněla, abych to ještě k tomuto tématu vložila. Na houbičku bych si fakt nevzpomněla. *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]