Nejste přihlášen/a.
Jdu na 15-ti letou prohlídku a zajímalo by mě co se tam bude dít. Budu si muset sundat i podprdu?
Nic zásadního. Prohmatají ti bříško, poslechnou srdce a plíce, podívají se jak vidíš, možná jak slyšíš, ohneš se, zkontrolují ti poklepem ledviny, zkontrolují páteř, jestli není křivá, podívají se na nohy, jejich postavení, jestli jsou stejně dlouhé, dole jestli nejsou ploché. Možná přineseš moč, vezmou ti krev kvůli krevnímu obrazu, změří tlak. A jestli si budeš muset sundat podprsenku, to nevím, ale i kdyby, věř, že je to pro tvé dobro. Stejně budeš muset dřív nebo později na gynekologii.
Stud stranou, je to přeci lékař, lékařka.
Milá tazatelko,pokud jsi dívka (pravděpodobně Barborka) a čeká Tě preventivní zdravotní prohlídka v Tvých 15ti letech, pak se nemusíš ničeho obávat. Trošku to zlehčím, ale před svým osobním lékařem a před svým osobním právníkem nebudu nic zatajavat. Obě jsou to profese, keré Ti chtějí pomoci, a studem či tajnostmi jim práci jen ztížíš. Vím, že je to asi nepříjemný pocit, ale i kdyby Tě prohlížel pan doktor (a ne paní doktorka), věř mi, že se bude chovat jako profesionál, kterého zajímá Tvoje zdraví (je to jeho zaměstnání a je za to placen), a ne v podstatě Tvůj vzhled či osobní problémy! Jdi tam s důvěrou, a dobře to dopadne, držím palce. Každopádně vím, že Tě nikdo sudnání podprsenky nemůže nutit, a věřím že z prostředí prohlídky a jednání zdravotníků sama vycítíš, že pro Tebe to bude dobře, a blůzku, podprsenku nebo třeba i kalhotky si sama sundáš. Ale určitě to bude jen a jen na Tvém rozhodnutí!
Chudák autorka otázky. Tady je opravdu úroveň. Poradci se dohadují...? Chápete jak musí být 15ti leté dívce?
Baruško neboj se, chápu tvůj stud, ale důvěřuj profesionálům (lékařům).Držím palečky Amlim
Pokud se jedná o 15 letou Barušku ... škoda, že nenapsala, dotaz konkrétněji. Všichni pochopili, že se asi jedná o pravidelné kontroly zaměstnanců po 15 letech zaměstnání. Pokud šlo o dotaz : Je mi 15 a jsem pozavaná na kontolu k lékaři .. Tak je to stejné jako, jsem psal o trochu nahoře. Oči, krk, uši, páteř, váha, míra, otazky zda již máte měsíčky ( ale to by lékař už asi věděl ). Je to jako když jdeš ke kontrole, že Tě něco bolí ... Ostatně v 15 letech si vyber lékaře, ke kterému budeš mít důvěru ... Lékař obvodní nemá právo, pokud ho nepožádáš, o konzultaci, aby Ti prohlížel poprsí nebo intimní partie. Pokud má zájem vědět stav těchno partií, má možnost požádat odborné lékaře na gynekologii, kteří mu zprávu dodají. Copak si nevzpomínáš, jaká byla prohlídka ve 13 letech, je to stejné. p.s. máš lékaře nebo lékařku? Pokud je to žena, myslím, že na prosbu, zda Ti může prohlédnout i prsa, bys nemusela nic namítat. Určitě to nebude dělat ze zvědavosti, ale může odhalit nějakou nesrovnalost. Ale myslím, že Tě o to žádat nebude...
Podprdu si necháš na sobě Celkově budeš jen ve spodním prádle , podle mě tě pouze zváží , změří , poslechne srdce a změří tlak , možná ještě zkontroluje sluch a zrak , zeptají se jestli máš pravidelně měsíčky , jestli si v poslední době nebyla nějak vážneji nemocná, jestli teď bereš nějaké prášky , pak ti zkontrolují páteř a postavení těla a taky hmatem prohmatají rizikové oblasti jako jsou uzliny apod. , nic hrozného a ani bolet tě to nebude
Vím že co se týče kluků tak těm prý v 15 sáhne na koule , prohmatá a ptá se zda jde volně přetáhnout předkožka a jestli nemají problémy s ejakulací , aspoň takhle to popisoval kámoš
Stručně řečeno zažiješ to samé co na 13tileté prohlídce Měj se hezky a ničeho se neboj . LAura
Nevěř jim , kecají..Kromě jmenovaného vyšetření budeš muset sundat poprdu a kalhotky , vystrčíš na ně zadek a oni tě prstem vyšetří.
To jsi chtěl slyšet , ty úchyláku, nebo si myslíš , že Tě to všichni sežerou?OMG
Jen slušný dotaz, tarane, máš blbou náladu a chceš prudit, nebo máš nějaký objektivní důvod k formulaci Tvé reakce?
Jsi docent z Plzně , viď?Nepíšeš si ty otázky kolem sexuality sám?Jen se ptám.Ostaním doporučuji přečíst dialog mezi hop a fidonetem z 16.6. První menstruace./ oslovuji hop/
Tarane nejsem ani docent, ani z Plzně. Nejsem ˇv pubertálním věku" abych si podobnými způsoby cokoliv léčil. Samozřejmě Tvoje doporučení respektuji a připojuji se k němu, samotného jsi mě znejistil, ale po přečtení mé komunikace s Fidonetem jsem fakt neshledal nic patologického...
barusek .. mužský nick ... a "podprda"?
p.s. co je patnáctiletá kontrola? To slyším poprvé Možná to znám pod názvem pravidelná dvouletá ( po 50tce každoroční ) ...
no co se tam děje? nic . Vyplázneš jazyk, zakryješ jedno oko, druhé, pak ucho a druhé, rozpažíš, šahneš si se zavřenýma očma na nos a koukne se Ti na křečáky. Copak jdeš na kontrolu poprvé?
Nemusíš se bát.Já byla v květnu na prohlídce a vpohodě,ptala se mě jen na menstruaci a ani jsem si nesundávala podprdu
Já byla také na prohlídce a probíhala tak, že nás všech asi 15 - 20 holek zavřeli do čekárny, tam jsme se museli svléknout jen do kalhotek, takže skoro nahé, do toho se tam motaly naše maminy. Děs. Jen malý dodatek, bylo to před asi 20 lety. Taky si vzpomínám na hromadné očkování před celou třídou do zadku, opřít o lavici a pích. Kluci, holky, všechno naráz, ale to jsme byli podstatně mladší.
Takže jsem byla na tý prohlídce. Všechno bylo v pohodě. Svlékat sem se vážně nemusela. Díky všem co mi poradili. Ještě k těm komentářům...pro Tarana - vážně úchylák nejsem a nevim proč si to myslíš...ale když tě napadlo zrovna tohle, tak o tom asi dost víš že? , Moje méno je fakt Bára, takže ještě jednou díky lidem jako je marenka, hop, myse, laura303, amlim, fidonet a orezavatko...no, snad sem nikoho nevynechala
Milá Baruško, jsem rád, že jsi dopadla OK a že je vše v pohodě, snad jsi zjistila, že další preventivní prohlídky se už nemusíš bát.
Jinak, trošku se zkusím zastat pana Tarana, jeho reakce asi byla unáhlená, ale věř, tady občas opravdu vystupuje "NĚKDO" a přitom je to "NĚKDO ÚPLNĚ JINÝ". A vzhledem k tomu, že jsi se nezaregistrovala, múže se pod nickem "barusek" příště přihlásit kdokoli jiný a dělat problémy. Takže jestli chceš být naše "barusek", zaregistruj se a všichni se Ti s případnými problémy z jakéhokoliv oboru budeme snažit poradit. A taky to funguje obráceně, rád zde vítám mladé lidi s jejich názory, je to poradna bez věkového omezení. A lidem v Tvém věku občas velmi dobře poradí opět člověk v Tvém věku. A tím, že k dotazu se vyjadřují lidé ve velmi širokém věkovém rozmezí, má potom tazatel na výběr z více možností, jak svůj momentální problém vyřešit.
Registrace nestojí žádné peníze, akorát všichni pro příště budeme vědět, že se bavíme s rozumnou patnáctiletou slečnou a ne s nějakým úchylákem, který si náhodou či záměrně zvolil Tvůj používaný ale neregistrovný nick.
Tak zatím papa...
Hope chci se ti omluvit a tý malý taky.Zřejmě jsem to přehnal s tím podezřením.Bylo mě to prostě podezřelý.Trápí mě už 14 dní ischyas a tak jsem nějak nevrlý.Omlouvám se.
Tarane, znám lidi a jejich problémy, možná i proto jsem se Tě zastal, mně se omlouvat nemusíš. Naše milá "barusek" to asi taky kousla, snažil jsem se jí to vysvětlit, uvidíme. A třeba historie potvrdí Tvoji pravdu, kdo ví... Takže přeju zdravíčko a pár dalších dialogů. Ale stejně díka! Tak ..brou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.