Nejste přihlášen/a.
Připravuje někdo saláty z listů červené řepy? Chtěla bych vědět, zda je lepší listí nejprve spařit
a jaká je nejchutnější zálivka. Děkuji za radu.
Snadno si lze z listů rostliny červené řepy udělat koření - listy usušíme a pak je můžeme dávat nejen do polévek, ale i do omáček na dochucení.Málokdo ví, že se dají jíst i listy červené řepy - upravovat jako špenát, či do nich balit maso nebo jimi naopak plnit závitky.
Já asi jsem králík, co se týká téměř čehokoliv zeleného - lépe řečeno zeleninového (nemyslím tedy zkažené maso), nemívám problém ochutnat a sníst, zkusím sehnat řepné listy. Ochutnám, a třeba mě nějaké využití napadne...
Dobrý den,
listy červené řepy jsem používala i nespařené do salátů a taky jsem jimi nahradila špenát. Například jsem dělala sýrový koláč s kuřecím masem a místo špenátu jsem dala nespařené listy řepy. Všem to chutnalo
Pro zájemce dávám odkaz na recept: Sýrový koláč s ku/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.