Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství ve zkušební době.

Od: evina* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

může zaměstnavatel ukončit pracovní poměr ve zkušební době kvůli mému těhotenství? Ve zkušební době může vlastně bez důvodu. Jde mi o to, že jako těhotná nemůžu tu práci vykonávat, musela bych jít na rizikové, ale když to zaměstnavatel zjistí (podle neschopenky) tak mi dá výpověď a budu nahraná, protože budu bez práce a tím pádem nebudu mít nárok na tříleté čerpání RP(7500kč), ale z pracáku je n na čtyřletou variantu :( .

Jak to udělat?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Dobrý den, zaměstnavatel s Vámi může zrušit pracovní poměr ve zkušební době bez ohledu na Vaše těhotenství. Na zkušební dobu se nevztahují ustanovení o tzv. ochranné době, v níž Vám nesmí být dána výpověď.
Jedinou výjimkou je to, že zaměstnavatel nesmí zrušit pracovní poměr ve zkušební době v prvních 14 dnech dočasné pracovní neschopnosti.
Je mi líto.

evina*
hodnocení

Hmm, myslela jsem si to. A netušíte jsetli se zkušební doba prodlužuje o dobu co je v ní člověk nemocný (mám teď 14 dní ošetřování s dcerou)?

marenka*

Podívejte se tady ;) hledampraci.cz/...

abdul*
hodnocení

0x

Pokud jdete na nemocenskou ještě v pracovním poměru, tak na pracák vůbec přece nemusíte.Co se týče bodoucí RP bude pravděpodobně záležet jak jste na tom byla s prací před nástupem do současného zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]