Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém, holila jsem si nohy novou žiletkou. Nohy jsem měla následně podrážděné, hrozně svědily a byly na nich jako pupínky. Toto přetrvávalo 2 dny. Třetí den po holení (nohy mě pořád svědily) jsem šla ven, když jsem přišla domů, tak se mi na nohách objevily červené pupínky, vypadá to jako krev pod kůží. Nohy mě už nesvědí, ale už to bude skoro týden po holení a červené puntíky mám na nohách stále, přijdou mi pořád stejné, občas mi přijde že lehce světlají, ale nevim. Vstřebá se to nebo to tam budu mít už na pořád? vypadá to hrozně, jak kdybych měla nějakou vyrážku. Mám si to něčím mazat?Děkuji
já po holení nohy natírám desinfekcí (já Alpou) nebo vodou po holení - aby se pory zbytečně nazenítily... zkus to třeba to pomůže.
Mě ještě napadá "sedřít" (samozřejmě jemně a mírně) nohy peelingovou houbičkou/žínkou. Oloupou se šupinky starší kůže, pod kterou můžou zarůstat chloupky. Obvykle se to sice stává po depilaci, ale možná že i holení může chloupek zatlačit pod kůži a pak to dopadne jako u tebe. Dezinfekce, jak radí Myse, je dobrý nápad, akorát mě by asi Alpa zabila. Já chvilku po holení pužívám obyčejné mýdlo (jak doporučuji všude, Dove tekutý nebo sprcháč), a sice s peelingovými granulkami. Ale někomu může nesednout, kůže je trochu podrážděná a kamarádka například nechápe, že něco takového snesu. Na závěr vždy promažu - obyčejným tělovým mlékem, můžte zkusit dětský olej Aviril, jak ho v jiné diskusi doporučuje Mařenka. Všechny fáze popisuji proto, že nelze určit, co z toho by vám mohlo chybět - a nakonec to může být i vodou, typem žiletky.. Každopádně přeji hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.