Nejste přihlášen/a.
Mám problém se suchou , dehydratovanou pletí Každý den na ni plácám různé kosmetické přípravky a je to v pohodě. Stačí ale jeden den , kdy nemám čas a pleť se mi loupat , připadám si jako had co stahuje kůži
Před týdnem jsem byla v nemocnici a tam jsem samozřejmě svou kosmetickou výbavičku neměla , přijela jsem domů a pleť vypadala jako spálená
. Nemáte nějaké tipy , jak tomu loupání předcházet i bez spousty pleťových krémů , neznám nikoho kdo by měl stejný problém . Co tedy dělám špatně? Proč se mi pleť tak vysušuje?
bezva funguje toto body milk mívají v Normě za 49,- v Akci
500 ml
Herb Extract- přírodní kosmeti | |
Tělové balzám Canabis | |
Regenerační tělový balzám s konopným olejem, Účinně ošetřuje vysušenou a popraskanou pokožku. Vhodné i pro citlivou pleť + krém na ruce a nehty s Collagenem 100ml při objednávce nad 500 Kč ZDARMA |
Obrázek na stránkách VIVACO
Možná bych to zkusila i zevnitř. Vitamín F, vitamín E, olivový olej, slunečnicová semínka, dýňová semínka.
Neboj mám v lince mouku Cannabis, občas do něčeho přihazuji. A ostatní pochutiny taky mohu a mám zásoby.
Opravuji fytoestrogeny.
hella® : no , ale už mě nebaví na to pořád něco dávat jeden den nemám čas a večer místo paplání různých přípravků na obličej po osprchování rovnou zapadnu do postele a ráno zuřím
V každém případě se někde podívám po tom Vichy Nutrilogie a vyzkouším
Zkusit se má vše
amlim®: No mladá jsem , je mi pouhých 15. Určitě se někde poohlédnu i po hydratační řadě BeautyCycle a časem dám vědět jak to dopadlo.
@atrama : No já nevím, že by pomohlo obyčejné sádlo? . Navíc mi doma nic takového nevedem, protože od nás doma to nikdo nejí , takže nevím zda by nebylo zbytečné , koupit vaničku sádla v obchodě , zvláště když u nás se prodávají po 1kg , což je celkem dost a kdyby nepomohlo , tak ho jen tak všechno vyhodit?
malvinka® : Zní to lákavě body milk 500 ml jen za pouhých 49,- , jenže nebude to nějaký ,,šunt"? Ta cena mi přijde celkem dost nízká , takže přemýšlím zda by to té mé pleti spíše neublížilo , dát na ni tělové mléko za pouhých 49,- . Máte ho vyzkoušené?
marenka® : Mařenko , že by mohl být problém uvnitř mě nikdy nenapadlo. Možná bude problém v tom že mi chybí nějaký vitamín , či nějaká jiná látka v těle
Možná to nakonec bude stravou. V každém případě jste mi dala do hlavy myšlenku s nadějí , že ještě někdy bych se mohla obejít bez všech možných hydratačních krému
. Děkuju
pokaždé když čtu vaše rady kdekoliv jinde , tak mi přijdou jako nejrozumnější ze všech
Jste vážně úžasná
Děkuju vážně moc všem Všechno se pokusím vyzkoušet a snad mi to pomůže
. Jen mě ještě napadá že ty problémy s pletí mám od letních prázdnin minulého roku. Kdy jsme na 14 dní jeli do Bulharska , tam jsem se opálila ( trochu i spálila ) víc než kdykoliv jindy tady v Česku a od té doby mám tyhle problémy se suchou pletí
Myslíte , že to spolu souvisí?
Díky, to se až červenám No jestli je to následek Bulharska, tak by mohl pomoct Panthenol a ty vitamíny. Pročti si tady tuhle stránku, tam je vyčerpávající popis, na co který vitamínek je dobrý a hlavně kde ho najdeš- myslím zeleninu a ovoce. Takové ty multivitamíny jsou drahé a teď je úžasné období roku, všechno je k sehnání čerstvé, z pole nebo ze sadů.
Mařenko , není přece zač Navíc za pravdu se neděkuje
Děkovat můžu jedině já , za vaše dokonalé odpovědi u různých otázek , ke kterým teď můžu přidat i rady odtud , ohledně pleti.
Panthenol doma mám , jen ne krém ale sprej , postačí ten?
No vzhledem k tomu , že máme velkou zahradu Kde pěstujeme hodně plodin ( jahody,borůvky,maliny,rybíz,ostružiny, také méně známé ostružino-maliny , angrešt .. ) Takže těch vitamínů mám dost , ale určitě ne všechny které bych mít měla
Stránku vámi doporučenou už jsem si uložila do pc. A v nejbližší době prostuduji
A ještě jednou MOC DĚKUJU
Jestli krém nebo sprey nevím, co se suchosti týče, ale dodáš účinnou látku. Zkus si nanést proužek spreje večer, třeba na kůži na spáncích, nahoře na čele, tam kde máš vlasy a ráno uvidíš. Panthenol hlavně zklidňuje a regeneruje.
Lauro, on může být problém i s ledvinami. Nefungují až tak dobře jak by měly a tvoří se suchá pleť po celém těle, zejména šupinky. Ale takto na dálku nedokážeme přesné posoudit i při sebevětší snaze. Zkus prověřit rodinnou generalogii.
Pleťové mléko mám na poličce v koupelně a jelikož mám s kosmetikou tohoto druhu dobrou zkušenost / Cannabis/ mast např. jedna slečna používá po holení nohou, měla obtíže tvořily se jí zanícené ranky a po natření mastí je v poho. Ta byla za vyšší cenu.
Pokud mám hovořit za sebe tak pleťové mléko má velmí příjemnou vůni. O tu až tak nejde, ale po aplikaci příjemně zvláční pleť. A to už mi není 15. Mám poměrně citlivou pleť a ne každou kosmetiku snesu.
Vepřové sádlo je určitě také učinné, pomáhá nesolené při hojení jizev. Ovšem je zde jedna drobnost. Časem a žlukne a teplo mu nesvědčí. Pokud mám hovořit za sebe, tak já jej raději na chlebík s cibulí:D. Mě by asi vadila mastnota.
V případě, že se rozhodneš jít přímou přírodní cestou vzpomínám si, že je k sehnání olivový olej ve spreji. Což se mi jeví vcelku snadná aplikace.
doplněno 15.06.10 18:19:olouvám se nečetla jsem příspěvky níže o sádle.
Malvinko , pokud bych měla problém s ledvinami tak by se mi jak říkáš tvořila suchá pokožka po celém těle? Nikoliv jen na pleti , nebo ne? No k tomu sádlu se musím přiznat , že na chlebu nebo čemkoliv jiném se mi příčí
, proto nevím zda bych ho snesla na obličeji
. Přírodní cestou?
Zkusit to můžu , i když doteď jsem používala jen kosmetické přípravky , ale ten olivový olej nezní špatně
Seženu , vyzkouším a uvidím
Souhlasím Lauro já jsem myslela obrazně, nechtěla jsem přímo uvést, odér sádla mi vadí.
S tou suchou pletí může být subjektivní pocit, třeba na nohou máš jakou kůži?
Zkrátka se smiřte s tím, že Vaše pleť potřebuje denně hydratovat a počítejte s tím i při jakémkoliv pobytu mimo domov. Jsem na tom podobně, také mám hodně suchou pleť, ale při pečlivé denní péči to není nic neřešitelného. Kamkoliv jedu, vezu s sebou i pár nezbytností, jako je např. hydratační krém (momentálně preferuji Vichy Nutrilogie 2), jelení lůj a krém na ruce. Pak už mě málokdy něco zaskočí .
Ano,to je jediná rozumná odpověď, vaše pokožka potřebuje každodenní péči a hlavně hydratovat kvalitními přípravky. K řešení vašeho problému určitě není Indulona ani vepřové sádlo. Hydratovat znamená vlhčit ne mastit. Mastnota zůstává na povrchu.
Bohužel na těchto stránkách často radí lidé kteří tomu nerozumí.Vaše pleť potřebuje kosmetickou poradkyni, aby vaši pleť mohla správně diagnostikovat, třeba jednoduchou analýzou a navrhnout správné ošetření. To samé je s problémy vlasů.
Já doporučuji a předpokládám , že jste mladá, modrou hydratační řadu BeautyCycle, pleť je však třeba denně ošetřovat.
Sice máte pravdu v tom, že pleť je potřeba hydratovat, ale mastit podle mne také. Ono suchá pleť je široký pojem, může v tom být i "nemastná". Ale napadat někoho, že radí a nerozumí? Já si myslím, že hodně lidí dává osvědčené zkušenosti. No a samozřejmě, že sem nacpete hned svoje Amway že?
Marenko, jsem kosmetická poradkyně, původní profesí kadeřnice. Když někdy čtu ty rady - je mi ouzko.Když vás bolí zub, půjdete na oční? Nikoho nenapadám, neberte si nic osobně.Nikam necpu Amway - doporučuji ověřenou a finančně dostupnou kosmetiku, kterou může zákaznice používat 90 dní a v případě nespokojenosti dostane své peníze zpět. Je to fér?
Bez ohledu na to, zda je to fér či ne, je to především vrcholně, ale vrcholně trapné, Amlim. Vy jste vyzkoušela naprosto všechno, co doporučujete? Úúúplně všechno do posledního kousku? A co zrovna Vám dává právo na to hanit rady ostatních? Arimas zde mnohokrát doporučovala na suchou pleť obyčejný olivový olej, protože vyzkoušela kde co a jenom tento jí pomáhá. Jiní doporučují indulonu. Já doporučuji Dove. Ale kamarádce nesedí. Atd atd. Vy na jednu stranu tvrdíte, že tazatelka potřebuje odbornou pomoc kosmetické poradkyně (a proti tomu nic nenamítám), ale zároveň tvrdíte, že vše, co zde lidé doporučují, je špatně, je Vám z toho úzko a nejlepší je ověřená kosmetika Amway. To jste dobrá kosmetická poradkyně? Doporučovat jen jedinou značku (byť ověřenou), aniž jste pleť tazatelky viděla? To je jako by ten zubař dával na výběr jen jednu barvu plomby - protože jej platí jeho výrobce. Nechápu, jak si stále můžete myslet, že Vy se svým Amway máte recept na vše, a ještě se zvládáte obhajovat tím, že jste tzv. odbornice (kosmetická poradkyně) - která ovšem doporučuje na vše jen jednoho výrobce - od kterého bere provizi.
Lauro, a nedostala jsi teď někdy poprvé menstruaci? Jestli ta pleť se ti poté nezhoršila, protože pokud ano, chybělo by ti železo. To má taky vliv na pleť a u dívek v pubertě je anemie (chudokrevnost) právě kvůli měsíčkům hodně častá. (než se s tím tělo popere)
Ne nedostala ... Tu jsem dostala někdy v roce 2007 , což je dosti dávno
A to s tou pletí mi začalo teprve minulý rok
. Co se ovšem týče té chudokrevnosti , tak tou trpím
Doktor mi říkal několikrát , že do budoucna bych neměla uvažovat o dárcovství krve , jelikož jí mám dosti málo sama pro sebe.
S tím sádlem se přidám. Možná, že by stálo za to, koupit trochu bílého špeku a mamka ho seškvaří.
Sama jsem to používala po operaci, kdy mi lékař doporučil jizvu jemně masírovat sádlem. A teď si taky uvědomuji, že měsíčková mast je vlastně v sádle smažené kytky měsíčkyu lékařského.
Je to rozhodně menší částka než za krém a stojí to za vyzkoušení.
Masírovat jizvu? Já jsem měsíc po operaci slepého střeva a po laparoskopii mám 3 jizvy
, takže bych to sádlo kdyžby nepomohlo na pleť mohla vypaplat na ty jizvy
Jinak tu měsíčkovou mast doma mám , nepomohla by ta?
Měsíčková mast asi ano, je to vlastně sádlo. Natřít, nechat působit a pak papírovým kapesníčkem setřít zbytek. A na jizvy taky. Chemické složení sádla je nejbližší k lidskému tuku.
Lauři, taky mě napadlo, co třeba používat jenom dětskou kosmetiku? Takový ten modrý olejíček, Aviril, stojí cca 15,- kaček a je výborný. Já mám lupenku a když mi vyschla až do krve rozpraskala kůže, tak pomohl vždycky. No a na cesty bych si brala nějaké ty už navlhčené ubrousky, co jsou napuštěné olejíčkem pro děti na prdýlky. - to je pořád jedna a ta samá kůže.
A víš co mě ještě napadlo? Jak se ti to zhoršilo ve špitále, tak tam je víc chlorovaná voda, než doma, proto jsi to viděla víc, ale třeba ti vadí právě chlor ve vodě. Zkus si vodu na mytí obličeje převářet.
já přes zimu používam jedině modrou niveu, takou tu klasiku a přes léto nivea baby, ať se nelesknu, mám suchou pokožku,ale hlavné když se mažu kde čím tak se mi hned vyhodí červené fleky s kopřivkou, ale tohle zatim zabírá a není to ani finančně náročné..někdy v zimě jsem si dělala i masku z té modre mastné nivey, normálně jsem si ji na ksicht šoupla víc a pak o cca 10 minut šetřela zbytek a bylo i na 2-3 dny vystaráno..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.