Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehtova luzka vs kůžička

Od: jerrysek* odpovědí: 6 změna:

zdravim vsechny :)

chci se zeptat, jestli nekdo nemate nejakou radu jak se zbavit takove te kuzicky co prerusta pres nehty..nehtova luzka to tusim jsou... neustale mi to prerusta klidne i pres pulku nehtu a uz nevim co s tim. kdyz to vyroste hodne, tak jsem naposled asi dvakrat udelala to, ze jsem to jakoby zatlacila a odstrihla, protoze ta kuzicka je strasne silna a uz ji tam bylo hodne, takze s tim asi ani nic jinyho udelat neslo... nemate s tim nekdo zkusenost? strasne mi to vadi, protoze kvuli kytare mam nehty uz tak na kratko a jeste kdyz se mi to jakoby opticky zkracuje z druhy strany... nejaka masticka, ktera by to zastavila...? nebo neco takovyho... nejakou radu prosiiim :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

To mam taky. Sice vsude radi, pouze zmekcovat a zatlacovat, ale to u mne nefunguje. Pokud tam kuzicku necham, je dlouha, pak se zacne trhat a udelaji se mi zadery. Takze ja po zmekceni natvrdo odrezavam skalpilkem, pak problemy nemam. U mne je to mozna tim, ze od detstvi trpim atopickym exemem, ktery sice mam pod kontrolou, takze skoro neni videt, ale kuze proste neni uplne zdrava.

laura303*
hodnocení

0x

Kůžička na nechte zásadně nesmí být stříhána nebo zraňována tvrdými předměty. To může mít za následek vyduté a příčnými rýhami poznamenané nehty i bolestivé záněty nehtového lůžka. Kůžička na nehtech by měla být po každém umytí ručníkem zatlačována zpět. Jedna až dvě teplé olejové lázně týdně změkčují okolí nehtů. Pak můžete bez námahy a šetrně kůžičku zatlačit dřevěnou tyčinkou.

Zbavte se přerostlé nehtové kůžičky (to znamená kůžičky těsně kolem nehtového lůžka). Připravte si pro své ruce příjemnou teplou lázeň. Napusťte do misky teplou vodu, smíchejte s trochou tekutého mýdla, přidejte několik kapek citronové šťávy a položte do ní obě ruce alespoň na 5 minut. Pak si ruce vysušte ručníkem, vmasírujte do nehtového lůžka odstraňovač nehtové kůžičky, nechte ho pár minut působit a opatrně ji zatlačte pomocí speciální tyčinky.
zdroj: parfemy.lexia.cz/...

luciferkaa*
hodnocení

0x

mně zatlačení taky nepomáhá, ani s tim "odstraňovačem" a ručníkem už vůbec nevím jak se to dá provozovat, také řádně umyju, namažu a uplně jemně ořežu skalplem, ale tak aby tam kousíček zůstal a ten pak až zatlačím a nemám žádne problémy zatim

khetti*
hodnocení

0x

Ahoooj, já jsem si v lékárně na to koupila změkčovač a odtsraňovač nehtové kůžičky (vypadá to jako průhledný lak), nanesu ho, nechám minutku působit a přebytečná kůžička jde pak krásně seříznout a bez rizika záděru *palec*

radi*
hodnocení

0x

Vidím v nadpisu "kůžička", tak šup sem... a jsem obsahem zklamán! :)

Já bych řekla, že tě zlákalo spíš slovo "lůžka" *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]