Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle zesvětlit vlasy

Od: elisa* odpovědí: 2 změna:

Mohu se zeptat, co byste mi poradili, když jsem si obarvila vlasy (naštěstí ne trvalá barva, ale jen šampon na cca 15 umytí), chtěla jsem světle hnědou, ale vyšla mi z toho skoro až černá, nelíbí se mi to a chtěla bych to co nejddříve zesvětlit. Nechci na to patlat nějakou další barvu, kdoví, co by z toho vzniklo. Kromě oplachování heřmánkem, co mi může ještě pomoci?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

1x

Tady nepomůže heřmánek. Nepomůže ani žádná rada - jen zkušená kadeřnice.Už neexperimentuj, věř mi, opravovala jsem spoustu takovýchto pokusů a mnohdy jsme barvu -" jen šampon" stahovali na několikrát.Neptej se na netu, ale zajdi pro radu do kadeřnictví.

laura303*
hodnocení

1x

Pár rad z internetu :

1. Nina

Měla jsem od Redkenu celou řadu na blonďaté vlasy šampon a kůruBlonde Glam.Mám svoje špinavě blonďaté a po těchto přípravcích mi hodně zesvětlely.

2.Sára
citrón s vodkou na sluníčku (na vlasy) trošku zesvětlí ale pouze přírodní vlasy.

3.Hana Marková

Ahojky, taky dobře zesvětluje a neutralizuje "žlutou"blond šampon Silver od Loreal Professional. Ja mam blond melir na hnedych vlasech a vzdycky kdyz chytl trosku do zluta,tak jsem na nej dala tel sampon a nechala tak 10 min pusobit a krasne to asi po trech umytich zneutralizoval do bila.

4. vladus

ahoj všem barvicím kolegyním.já mám takový zkušenosti s barvením,můžu poradit.ta která má vlasy barvené na tmavo a chce mít barvu jinou světlejší,musí použít stahovač chemické barvy,podle potreby i víckrát,vlasy budou dooranžova.až pak teprve normálním odbarvovačem,doodbarvit na blond.chemický stahovač barvy vlasy šetří maximálně,není duvod k obavám,rozpustí jen chemický pigment,ne vlasový..

5. Tatou

souhlasím s Vladus, stahovač chemické barvy je perfektní, taky mi stáhl černou bez větší újmy, určitě šetrnější než to zesvětlovat melírama. Moje přírodní barva je taková středně hnědá myší. Podstoupila jsem to 2x a pak jednou vymývací lázeň a pak jen světle hnědý přeliv. Přikládám foto pro představu jak vypadá původně černý vlas po těchto procedůrách

6. Ronie

Tatou
Ahojky,můžu se zeptat na kolik té tato investice do vlásků přišla?chci jít z černé na světle hnědou,takže taky budu muset podstoupit nějaké odbarvení nebo stáhnutí z černé.Tal by mě zajímalo na kolik cca to výjde v salonu?díky moc

7. Tatou

Já mám sestru kadeřnici, takže mě to stálo akorát to co stojí ty přípravky. Ten stahovač chemické barvy jsem koupila od Vitalitys Art - Color Off Remover (cca 400,-) - celý balení bylo tak akorát na ty dvě použití. Vymývací lázeň je vlastně hodně naředěná melírovací barva (tu měla ségra svojí) a přeliv mám taky od Vitalitys a ten stál asi 2 stovky (mám ale pocit že mi moc nechytl, měla to být světle hnědá popelavá a ještě přímíchané trochu šedé barvy a stejně jsem furt nazrzlá). Myslím že v salonu to bude stát stejně jako stojí jedno barvení, takže počítej s částkou cca 4 - 5 barvení, záleží jak dobře půjde z tvých vlasů ta barva dolů. Je to fakt individuální, ségra po každým barvení čekala napnutá jak dál ta barva bude vypadat, nakonec to kupodivu šlo docela rychle, cca po měsíci a půl mám tuhle barvu. Taky to jde melírama, to je možná rychlejší než tím stahovačem, ale může to poničit vlasy, tohle je určitě šetrnější (ale bohužel taky asi dražší)

Ještě bych zapomněla, že je hrozně důležitý na ty vlasy pak používat fakt kvalitní šampony a kondicionery, nejlépe nějaké profesionální z kadeřnictví, aby nevypadaly jak chemlon po tom odbarvování. Mě ségra doporučila od Schwarzkopf Professional přípravky z řady Bonacure Repair Rescue - šampon, kondicioner a kůru a to je asi další věc, která způsobila že ty vlasy zničený fakt nemám ani trochu. Měli je zrovna před měsícem v akci asi za 600 všechny 3 přípravky. No levná záležitost to zrovna není, ale co by člověk neinvestoval pro krásu svých vlasů, že?

...

Tak snad ti aspoň těchto pár příspěvků vytáhnutých z internetu nějak pomohlo :) Ještě můžu přidat odkaz na přírodní barvení :) Třeba by tě to mohlo zajímat : jitrnizeme.cz/...

Doufám že jsem aspoň trochu pomohla :) Měj se hezky. Laura
doplněno 11.06.10 11:21:

ještě bych chtěla doplnit že v odkazu který sem do příspěvku vložila najdeš ne jen barvení ale i přírodní recept na zesvětlení vlasů :) :

Zesvětlení s rebarborou
Rebarbora nám může vlasy i zesvětlit, a to následujícím způsobem: 3 hrsti jemně mletého kořene, trochu olivového oleje a šťávu z jednoho citronu rozetřeme a doplníme vodou tak, aby vznikla roztíratelná kaše. Necháme 15 minut stát, pak opět doplníme trochou horké vody a štětcem nanášíme barvu na pramínky vlasů. Vlasy obalíme a nasadíme igelitovou čepicí. Hlavu udržujeme v teple nahřátým ručníkem. Podle požadovaného odstínu necháme působit až hodinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]