Nejste přihlášen/a.
Zdravím,snad jsem tady dobře a není to jen pro ženy..
Je mi jednatřicet a poslední dva roky jsem si nechal narůst dlouhé vlasy na ramena.Zatím se mi líbí a baví mě,ale z praktického hlediska bych měl pár otázek:
1) Potřebuju nějak vyřešit padání do čela a trochu ty vlasy zkrotit.Nějaké sponky víceméně fungujou, čelenka se postupně sveze, culík občas používám,ale nebaví mě jak to tahá za vlasy. Asi by se mi nejvíc líbil nějaký šátek,ale vůbec nevím jak se uvazuje a jestli se dá použít klasický čtvercový nebo je třeba nějaký speciální.
2) Myju si je cca dvakrát týdně klasickými šampony, které nepravidelně střídám.Asi třikrát za poslední rok jsem si nechal zkrátit konečky.Ale je mi jasné, že jako péče je to málo. Několikrát jsem zkoušel i balzám Garnier s výtažkem z medu, docela dobré výsledky,ale nevím jak často to používat a jestli není něco lepšího,levnějšího a nejlépe čistě přírodního.
3) Vlasy jsou hnědé a mám v nich docela dost šedivých vlasů. Nevypadá to asi moc dobře,je to v těch hnědých dost vidět,nevím jestli je jich třeba 100 nebo 200, nepočítal jsem je.Barvit vlasy se mi určitě cnechce,ale co s nimi?Vytrhat? Pomůže to?Nebo vyrostou znovu?A co mi zůstane,když mi budou postupně šedivět a já je budu postupně vytrhávat? Jak vůbec vlas zešediví?Najednou?Nebo postupně od kořínků?
1) Nevím, jak máte vlasy nad čelem dlouhé, ale do stran líp drží delší vlasy. Když jsem si kdysi nechávala růst dlouhé vlasy a potřebovala jsem, aby mi dorostla ofina, hodně mi pomohla čelenka. Šátek můžete použít místo čelenky, neměl by tak klouzat. Složíte ho do trojúhelníku a poskládáte rožkem dovnitř na šířku, jakou chcete. Vznikne něco jako stuha, kterou pak uvážete buď stejně jako byste použil čelenku (tedy nad čelem a šikmo za uši, svážete pod vlasy), nebo můžete zachytit vlasy jako Vinetou čelenkou těsně pod hranicí vlasů.
2) Péči chválím - není to až tak málo, balzám můžete použít po každém mytí, ale stačí ho trošička (podle délky vlasů, mně na krátké stačí trocha velikosti kuličky o průměru 1 cm, rozetřu po dlaních a utřu do konečků vlasů). Přírodní výživa pro vlasy je olivový olej a žloutky. Jednu dobu jsem si myla vlasy tak, že jsem ve skleničce rozmíchala dávku šampónu na jedno mytí a jeden žloutek.Polovinou této směsi jsem si umyla vlasy a polovinu uložila do ledničky na příště. Bylo to docela znát, přestala jsem to dělat z pohodlnosti.
3) Netrhejte, nepomůže to. Bude Vám skutečně růst víc a víc šedivých vlasů, až se postupně vymění. Já osobně na to kašlu (mám 50 let). Vlas nešediví postupně, ten prostě šedivý naroste a jak přirozeně vlasy vypadávají a dorůstají, začnou dorůstat už jen šedivé. Nemusíte se zrovna barvit, můžete použít třeba přeliv (Palette shampoo), jenom byste měl dbát na to, aby se co nejvíc podobal přirozené barvě Vašich vlasů, do barevných experimentů bych nešla. Přeliv se časem (po pár týdnech) vymyje a můžete ho použít znovu. Barva Vám obarví vlasy natrvalo (nebo aspoň nadlouho) a odrůstající kořínky by nepůsobily dobře, šediny by se ještě zvýraznily.
Počtěte si na www.vlasy.cz.
padání vlasú dopředu do očí a čela, znamená nekvalitní strih, já bych navštívila kadernický salön, nemusí být ani exte luxusní a drahý, jen aby tam dobře stříhali, a řekněte jim o Vašem problému, prostříhaní zvadu na na bocích by to padaní vlasů dopředu mělo vyřešit, kvalitní střih vydrží dlouho. Tam Vám poradí s i barvou, nebo přelivem na šedé vlasy.
Balzám je nejlepší používat po každém mytí (rozčesat a řádně pak vymýt aby vlasy vrzali pod prsty) jednou za 1-2 týdny můžete požít i kůru nebo masku na vlasy.
Proti šedivění:
PABA (kyselina para-aminobenzoová) patří do skupinu vitaminů B _ vit. B10. Pomáha udržovao zdravou pleť, nehty a vlasy. Chrání pokožku před negativním vlivem UV záření. U starších lidí podporuje k návratu farby u šedivých vlasů na původní. Pozitivně působí při onemocnění pokožky zvané vitiligo (jde o strátu pigmentu na pokožke). Chráni plíce před škodlivým působením ozonu, který se nachází ve smogu a v cigaretovem dymu. Proto její užívání je vhodné pro kuřáky. Podporuje krvetvorbu a podíli se na využití bílkovin ve svalech (funguje jako koenzym). Zvyšuje tvorbu inzulinu a estrogenu. Skracuje celkovou dobu regenerace. PABA je vhodná při vyšším tlaku, trávicích potížích a depresích. Z těla se rychle uvolňuje a neukládá se do zásoby.
Způsob užívání: 1 tableta denně
PABA 370 mg
Nejlepsi stranka s panskymi dlouhymi vlasy, kterou jsem dodnes nasla je: http://www.mlhh.org/
I pro ty, kdo neumi anglicky, je tam mnoho fotek.
Co si z jejich zkusenosti pamatuji:
- vlasy si umyji, vyfrotyruji a nechaji prirozene uschnout
- nedoporucuji pouzivani balzamu
- nebarvi se - jsou pysni na to, co maji
- vlasy pry nejlepe drzi ve volnem culiku (na krku, ne vysoko na hlave), v pravidelnych intervalech pouzita (jak-se-to-jmenuje-ta-gumicka-v-latce?)
- gumicky nedoporucuji - rvou vlasy
- pouzvaji i spony
- spi v culicich nebo copancich
Preji uspech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.