Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty - jak vybrat správnou velikost?

Od: pavellll odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Chtěl bych poradit s výběrem bot přes internet. Jedná se mi o velikost. Dosus mám boty č. 39 (mám menší nohu), nedávno jsem si koupil boty s č. 40,5, ty mi byly o něco větší. Ty 39ky mi jsou naprosto v pohodě, v těch 40,5kách mi kloktala celkem noha, i když v ní byly 2 vložky. Zkoušel jsem i č. 40ku, ale taky mi byla větší. Takže snad ta 39ka je dobrá volba. Když jsem si měřil chodilo, naměřil jsem nějakých 25 cm /- do 0,5 cm. Mám vzít 40,5ky, nebo tedy ty 39ky? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

3x

Tak si ty boty co chcete běžte vyzkoušet do kamenné prodejny (pokud je to možné) ale kupte je přes internet.

fany08*

To už by si je ale nemusel kupovat přes net, když už by je měl v ruce, ne?

zuzee*

Ale pokud by byly přes net o dost levnější proč ne? Dělá to tak spousta lidí - v kamenném obchodě se dá obuv, oblečení vyzkoušet a pak na netiu objednat, a je si jistej že to bude pasovat.

hodnocení

1x

Právě proto nic na oblečení a obutí nekupuji na netu nebo na objednávku dobírkou. Každý vcýrobce to má jinak. Není 38 jako 38, a XL jako XL. Dříve, když se kupovaly dětem boty, bez jejich přítomnosti, tak se vzala míra špejlí a ta se v prodejně strčila do boty.;) Ale takhle? Je to o odvaze vyhodit peníze, když boty "nebudou"

fany08*

Přesně tak, oblečení jsem párkrát přes net koupila, spokojená jsem naštěstí byla, mám velikost přibližně 40, ale vím, že jsem kolikrát v kamenných obchodech kupovala na sebe oblečení označené od 38 až po 44, někdy i ta 44 mi byla malá:D, tak si vyberte, boty bych neriskla už vůbec, tam je to podobné, navíc nemusí sedět i v šířce, ale pokud ty boty pán tolik chce musí do toho jít s rizikem, že mu nepadnou, a už vůbec si nedovedu představit reklamaci, která je u bot tak častá. Uf, nešla bych do toho.

hodnocení

1x

Proboha, vy máte hloupou otázku. Když si nejste jistý, kupte si boty v obchodě. Tam si je v klidu vyzkoušíte, na internetu nikoliv.

edita*
hodnocení

0x

Když je vám ta 39 dobrá, tak proč chodit ve větší 40? Posílám odkaz velikostí - píšou tam , že v případě potřeby i vymění, zeptejte se na výměnu i tam, kde nakupujete.

asolo.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]