Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé tečky - komedony

Od: aknetka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím Vás o radu jak se zbavit černých teček (např. krém, maska, cokoliv.)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Zkuste pohledat v archivu, už se tady to téma probíralo několikrát. Někde jsem vyštrachala, nebo mi to snad přišlo mejlem, (a sem již také psala) návod na pleťový peeling, který pleť dobře čistí i od teček - ale pravda není to všelék a zase se objeví. Je to jednoduché - lžička dvě olivového oleje a do toho obyčejná sůl, tak aby vznikla jakási pasta. Tou pak potíráte obličej, dvakrát třikrát do týdne - seškrábe zbytky kůže, olivový olej kůži promastí, ale není ucpaná (arimas s olejem určitě poradí více).

Věřím, že pomůže i vhodně zvolený make-up. Kdysi mě poučila dermatologicky proškolená osvícenákosmetička, že dobrý make-up (podotýkám dobrý) kůži chrání před nečistotami, nikoliv ucpává póry - takže pleť se "zatáhne" make-upem a nemůžou do ní částečky prachu atd. Večer make-up odstraníte, jak jste zvyklá. Je to investice do dobré značky a dobrého kusu výrobku, ale bohatě se Vám vrátí lepším pocitem a zdravější pletí, nadto make-up dlouho vydrží.

No a osobně kromě výše zmíněného peelingu (ten používám velmi málo, jen když mám dojem, že se mi pleť zhorší, což, klepy klep, není moc často) nedám dopustit na Dove tekuté mýdlo a jejich obyčejný krém. Dobře promastí a přitom nemáte dojem vrstvy tuku na obličeji. Arimas, kterou si dovolím citovat (a snad se na mě nebude zlobit) často doporučuje k promáznutí olivový olej, snad napíše o jeho použití víc. Kdyby se neozvala, tak o něm aspoň budete vědět.

Hezký den, Pů *slunce*

Po peelingu, jak píše Pu, zkuste od Garnier samohřejivou masku se zinkem, dobře vyčistí póry.Je tam psané nechat působit 3 minuty, ale můžete i déle, je to účinnější.

laura303*
hodnocení

0x

Žadný peeling,maska či cokoliv jiného nevyčistí póry do hloubky , jen odstraní vrchní část černých teček takže budou méně viditelné. Na tohle doporučuji zajít si do kosmetického salónu :) Sestra tam byla asi před měsícem se stejným problémem , pleť jí vyčistily pomocí DIAMANTOVÉ MIKRODERMABRAZE - Jde o kombinaci jemného mechanického obrušování pomocí jemných diamantových nástavců za současného blahodárného působení vakua.

Pleť jí dokonale vyčistily a nakonec jí ještě poradili , jak správně předcházet černým tečkám do budoucna. To vše za pouhých 300kč :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]