Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím zdejší rádce, zda mají osobní zkušenosti s tímto lékém na ředění krve. Před rokem jsem měla trombozu v lýtku a embolii v plicích. Od té doby stále beru warfalin, chodím jednou za 14 dní na krev, volám následně k doktorce jak to dále brát , zda jeden denně nebo víc. Chodím za čtvrt roku k cévnímu , ale on říká, že se tento lék ničím nedá nahradit a tudíž ho někdo musí brát celý život. Pro mě je to hrozně omezující, nemůžu nikam jet na delší dobu. Musím to brát do konce života, je mi 61 let... Děkuji.
Samozřejmě, že léků na ředění krve je více (patří mezi ně třeba i anopyrin), ale při vašem popisovaném stavu bude mít doktor pravdu, když mluví o jeho nenahraditelnosti. A i kdyby nějaká vhodná náhrada byla, pak má-li být účinná, nutně může být bez pravidelných testů i nebezpečná (viz třeba heparin, který se může používat jen v nemocnici pod lékařským dohledem). Takže problém, se kterým by přicházela v úvahu nějaká možnost řešení, je organizační. Například ten problém s odcestováním: laboratoře jsou všude, a jistě by bylo možné dostat doporučení a zařídit si ty testy v novém místě. A to volání doktorce... nějaká dohoda možná není? Asi přejít k jinému lékaři by nebylo řešení, ale když vylíčite, jak vás to trápí, nenašla by se nějaká dohoda? Já nevím, jaká, to záleží na možnostech a vstřícnosti paní doktorky. To holt není problém odborný, ale lidský. Ale jak tu někdo píše, z hlediska zdravotního buďte vděčná za tuhle možnost, trombózy mohou být opravdu smrtelně nebezpečné. Asi vás to neutěší, ale znám lidi, kteří mají tyto problémy v daleko masivnějším měřítku a není to žádná legrace. Takže vám přeji, abyste to vše zvládala co nejlépe a užívejte si života v maximální míře, kterou vám Váš stav dovolí; cítím s Vámi.
Mě je padesát. Taky beru Warfarin, taky musím chodit na krev. Teď jsem byla na operaci, musela jsem ho vysadit a píchat si heparin. Momentálně beru obojí, dnes jsem byla na krvi, odpoledne si zavolám o výsledek a jeto . páni, vždy´t je to přeci úžasný - jen JEDNOU za čtrnáct dní jít na krev a vědět, že jsem v pořádku
. Co by měli říkat například cukrovkáři?
Neberte se tak tragicky, jiní jsou na tom daleko hůř.
P.S.: Výsledek v laboratoři mají ještě ten den, tak si ho vyzvědněte tam. Přeci víte, jaké musíte mít hodnoty. A v případě, že jsou špatné, tak to konzultujte s lékařkou.
V TV asi před týdnem říkali, že je na trhu nový lék (podobný warfarinu), který má nižší nežádoucí účinky. Neřekli jeho název.
Přítel taky už v 31 letech bere warfarin, navíc je docela nemehlo, takže má kvůli warfarinu takové šílené modřiny na nohách, že kdyby mě chtěl udat za domácí násilí, tak mu policajti budou muset uvěřit
Takže se půjdeme poptat obvoďáka nebo příp. na hematolku, jak to s tím novým lékem je.
Také jsem o tom léku slyšela zkusím zjistit něco bližšího, jestli už ho lékaři předepisují. Děkuji všem za účast a odpovědi. Mě by zajímalo, jestli někdo kdo to bral, už to brát nemusí, jelikož se vyléčil.
To záleží na tom, proč ho bral. Pokud má nějaký sklon k tvorbě sraženin. tak to nevím, ale někteří pacienti ho berou preventivně po nějaké operaci, ortopedické například, která je s tímto rizikem spojena. To byl múj případ a já už ho neberu, poté co lékaři usoudili, že je vše bezpečně zhojeno (Vysoká korekční osteotomie bérce; laicky řečeno, uřízli mi nohu, co byla do O, a přišili ji rovně.)
A proč vás to omezuje? Beru taky nějaké léky na ředění krve, není to sice tak akutní jako u vás, ale žiju normálně. Večer zobnu prášek a jsem vpoho.Prý taky to mám nadosmrti.
Omezuje mě to v tom, že musím jezdit každých 14 dní ráno na krev, a za dva dni volat k doktorce, někdy je to hodně zředěné, prý může dojít k vykrvácení do těla, nebo k tromboze. Zubní mi řekla, že potřebuju vytrhnout zub, ale jen v nemocnici ,vysadit Warfalin, a pak se to dá, ale jsou i jiná omezení.Když to neberete, tak vám dávají injekce do břicha, a pak se to celé rozhodí a znovu zkoušíte kolik toho brát, je to nebezpečné. Je na to i dieta, ale to by člověk nesměl vit. C?
Manžel bere stejný lék už víc jak dva roky, nijak ho to neomezuje a hladinu mu měří po 3měsících. Snad jen musí dávat pozor na vitámín K.To kolik léku berete musí určit na základě testů lékař. Varfarin může být vysazený a nahrazený lékem méně účinným jen pokud výsledky trombo... v krvi jsou stabilní.
Já si každý druhý den píchám Betaferon, to by jste teprve poznalo co je to omezení aktivního života.
Jednou za 3 měsíce bych to brala, ale každých 14 dní? Pak volat k doktorce, která nemá stále čas, jak jsem dopadla, minule mi to stálo 150 Kč jen se dovolat. Ted s tím zubem, budou mi to asi dělat v nemocnici, zase svolení musí dát lékař a warfalin vysadit, poté se musí rána zašít. Chtěla jsem si na ta místa dát zubní náhrady, ale to je zase velká operace. Žiju jen od 14 dní ke 14ti dnům, odběr krve, volání, seřízení, a zase odběr atd... Jak dál z toho bludného kruhu?
Každý jsme jiný a máme jiné nemoci. Nechci být poslem špatných zpráv, ale zdá se mi, že Váš stav zůstane už napořád takový. Někdo potřebuje třeba třikrát týdně na dialýzu, a taky to lepší nebude. Vy musíte jednou za 14 dní na odběr. Neházejte flintu do žita! Můžete přeci žít úplně normálně - na víkend jet na chatu, na týden jet na dovolenou - všechno přece stíháte! Není důvod trpět, jsou na tom lidi hůř. Tak se radujte z toho, co máte. Nejste na tom přece tak špatně!
Nezlobte se, ale připadá mi, že problém zveličujete. Ten přípravek se jmenuje navíc Warfarin Orion, znám ho celkem dobře, má žena ho bere od jejich 41 let. Jistě, brát prášky a chodit na krev není nic, co by si člověk zbožně přál, ale jestliže je alternativou zaklepat bačkorama, tak to zase není tak strašný, ne? Prostě žít se musí pokud to jde, nevím co chcete za radu, težko Vám někdo po netu vyřeší problém se srážlivostí krve, obzvláště když se Vám nezamlouvá to, že doktor Váš stav monitoruje ve 14 denním intervalu. Měla byste být ráda, že se o Vás tak stará a monitoruje srážlivost. Je to totiž chůze po tenké lávce, velká i malá srážlivost může skončit dost blbě.
Z "hlediska vyššího principu mravního", myslím tedy z obecného nadhledu, máte samozřejmě pravdu, ale plně chápu, že z osobního hlediska to je problém mírně řečeno nezanedbatelný. Ale bohužel trvalý, a tak prostě nezbývá, než naučit se s ním žít, třeba i připomínáním si toho, že jsou i horší problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.