Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký ochranný faktor do Řecka?

Od: medunka8* odpovědí: 4 změna:

4.června jedu se svou 2,5 letou dcerkou na dovču do Řecka,poradíte jak silný ochranný faktor v opalovacím mléku?

Mám pro obě 30,myslíte že to stačí?Jsme obě střední typ.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

innkas*
hodnocení

3x

Já jsem byla v řecku minulé září. Bylo pod mrakem, teplo, voda jako kafe, a i když jsme sluníčko ani neviděli (ten den), tak jsem se spálila .U moře jsem byla už mnohokrát v létě a nikdy jsem se nespálila, jenže tentokrát jsem to podcenila právě proto, že sluníčko nesvítilo.

Doporučuji první dva dny pobývat na slunci jen při koupání a pak hezky šup pod slunečník-i pod ním to opaluje-a pak další den můžete po chvilkách na sluníčko .Takhle to dělám pokaždé.Tu maličkou bych vůbec nechávala co nejvíc ve stínu a za každou cenu se vyhýbejte polednímu slunci.

Přes poledne zi zajděte na pokoj, dejte malou vyspinkat, pro vás kafíčko a k vodě až tak po třetí hodině odpoledne, stejně to vedro bývá k nesnesení.

Ochraný FA záleží na vašem typu pleti, ale nezapomeňte, že léto teprve začíná a pokožka ještě není na sluníčko zvyklá, takže volte raději silnější ochranu.

Podle mě by ta 30 mohla stačit, já si beru tak 10-15,ale to je opravdu velmi individuální.

Určitě si vemte každý obyčejné bílé tričko v němž můžete do vody (přes plavky) i když máte trochu citlivá ramena, je lepší jeden den chodit v tričku, než to ještě zhoršit.Věřte mi, že tam to nikomu nepřijde divné.

Já si pro jistotu beru panthenolovu pěnu z lékárny (pro př. spálení) a krém po opalování s panthenolem a každý den večer pečlivě namazat i když se nespálíte.

Přeji krásnou dovolenou!

lidus*
hodnocení

2x

Opalovací krémy kupuji výhradně v lékárně, faktor i víc jak 30 zvláště pro malé dítě. Hlavně si nemyslete, že faktor je všelék a můžete být na sluníčku přes poledne, nezapomeňte pro dceru klobouček je skoro důležitější než krém.Skoro vám to Řecko závidím už 3roky jsem u moře nebyla.

pb®
hodnocení

2x

Co nejvyssi a nebyt na slunicku cely den, jak ja rikam, plizit se stinem. Klobouk, bryle, lehke ale co nejvic zahalujici obleceni, treba dlouhe volne saticky. Nezapomenout mazat usi a narty u nohou, ochrannou vrstvu opakovat po kazdem koupani, jinak kazde 2-3 hodiny. Ja mam sice tmave vlasy i oci, ale vim, ze spalit se da i se 60 tady v CR, pokud je clovek cely den venku.

hodnocení

0x

Určitě být přes poledne s tak malým dítětem mimo slunko. Já vozím faktor 30 i více, na obličej 50, neb se mi tvoří pigm. skvrny. To slunce u moře je jiné, než u nás. A jak již bylo psáno, ze začátku velmi opatrně a po chvilkách, a každý večer poctivě mazat panthenolem. A určitě dcerce triko, či košilku, hlavně přes ramínka a klobouček, nebo Vám dovolenou propláče. Tak hezkou dovču, závidím Vám, tady z toho počasí!*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]