Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce vs vedlejší účinky

Od: joolie* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s hormonální antikoncepcí. Nejradši bych jí brala, protože kondomy jsou 1) trapné a 2) je pořád kupovat...

Akorát se bojím vedlejších účinků... Spousta lidí si stěžuje, že jim kvůli tomu vynechává nebo přestává menstruace, že mají menší chuť na sex a podobně...

A za druhé, myslíte, že je bezpečné mít sex jen s pilulkama? Je známé, že kondom zabrání různým nemocem, ale když ten kluk předtím s nikým nespal, tak nemůže být nemocný, nebo ano? Děkuju moc a prosím, zdržte se haterských komentářů, jen tak upozorňuju :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Když mají vedlejší účinky, zajdeš za doktorkou a ta ti je vymění..jinak ano, je to bezpečné jenom s práškama a s tím koho neznáš, bych si ten kondom nasadila i když prášky máš..

martinaa*
hodnocení

0x

Každý doktor by ti měl předem udělat testy, zda HA vůbec sneseš, zda nemáš riziko trombózy apod. Potom by ti měl navrhnout vhodnou HA, ale většinou ti napíší kdeco. Ptej se co nejvíce nízkohormonální antikoncepci, u které jsou problémy s mensesem výjimečné - ovšem každý člověk je individuál, takže nikdo předem neví, co ti sedne. Já mám osobně kroužek na zavádění, jsem oproštěna od otravného polykání pilulek.

A člověk, co neměl sex, by přenašečem být neměl. Záleží ovšem, zda mu to věříš...u náhodných a prvních sexů s novým partnerem je jistější ještě ten kondom. Pilule jsou bezpečné na 99%, takže stálé zbývá ono 1% těch, co otěhotní.

jirkapppp
hodnocení

0x

Hormonální antkoncepce snižuje srážlivost krve a tím zvyšuje riziko vzniku hluboké žilní trombozy, plicní embolie, infarktu a mozkové mrtvice a to i u velmi mladého člověka. Všechny tyto nemoci mohou být bez včasného přivolání záchranky smrtelné příp. s těžkými trvalými následky (ochrnutí).

Před tím než začneš brát HA si nech udělat testy srážlivosti krve a genetické testy na Leidenskou mutaci, která mnohonásobně zvyšuje riziko vzniku výše uvedených nemocí. Pokud ti nechce gynekolog dát udělat testy na Leidenskou mutaci (jsou dražší a tak se šetří), tak si to radši nech udělat za svoje peníze, stojí to za to.

Ty testy si mužeš nechat udělat i sama v nějaké laboratoři, nebo v nemocnici.

Někteří gynekologové už ani HA bez testů na Leidenskou mutaci nenapíšou, ale situace ve zdravotnictví je taková, že pokud nemá doktor jistotu, že ji asi máš tak tě na ní nepošle, pokud si o to přímo neřekne, protože se bojí naštvat zdravotní pojištovnu, tím, že bude svědomitý a poslal by každého.

kilrah
hodnocení

0x

i kluk co neměl žádnou, může být nemocný. Nemoci se totiž nešíří jen pohlavním stykem.

Co se týče HA tak bych si na antikoncepci dával pozor. Rozšteluje ti dobře tvůj organismus a pak jej musíš dát zpět dohromady. Někdy je i obtíž mít děti...

Je to vlastně dobrovolná devastace svého těla za účelem chvilkové zábavy. S tím ale, že farmaceutická firma získala dalšího zákaznika, neboť po HA přicházejí problémy které dotyčná zase řeší tabletkami.

A co se kondomu týče, ten tě před pohlavní chorobou na 100% také neochrání...

hodnocení

0x

Tak nevím, kouření cigaret a pití alkoholu také není zdravé..na rakovinu plic v důsledku kouření zemře určitě více lidí než na komplikace spojené s braním antikoncepce a stejně to od této neřesti nikoho neodradí.

Spoustě žen je naopak antikoncepce předepisována právě proto, aby měly menstruaci pravidelnou nebo jim pomáhá s problematickou pletí atd..takové 2v1. Existuje spousta druhů, když nevyhovuje jedna, bude vyhovovat druhá.

Pokud tedy nemáš žádné zdravotní komplikace, je riziko dle mě docela zanedbatelné.. Nic moc zdravého pro organismus to není, ale osobně kondomy nesnáším, takže hormonální antikoncepci beru. Znám všechna pro a proti, pravidelně mám testovanou krev a za to pohodlí mi to prostě stojí.

doplněno 06.01.14 12:42:

Btw ty kondomy si můžeš odpustit, jen pokud máš jednoho důvěryhodného partnera..s náhodnými známostmi je to nutnost ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]