Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měsíční kontaktní čočky

Od: medunka8* odpovědí: 7 změna:

Dostala jsem na vyzkoušení kontaktní čočky které se nasadí a za měsíc vyhodí-odpadá tedy denní desinfekce.Máte někdo zkušenost jak je to se čtením?Když si čtu tak hoďku než jdu spát,tak snad si je nemusim vyndat na hodinu a pak nasadit? To by přece bylo zbytečné takovéhle čočky vůbec mít?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Kontaktní čočky jsem vyzkoušela různé, jen si neumím předtavit, že bych je měsíc nevyndala to by oči vypadaly dost děsně.

medunka8*
hodnocení

Ty čočky prý více propouští kyslík tak můžou být takhle dlouho v oku.*frajer*

karina*

medunka8, je hodně druhů těchto čoček ,kyslík propouští všechny, ale jde o to v jakých hodnotách. Nevím jaký máte vy typ čoček. Dcera je kdysi používala ale většinou je na noc vyndávala. To ji ostatně radila i optička a byly to velmi kvalitní čočky. Je to pro oko přeci jenom zdravější. Každý výrobce vám napíše, že se vyndávat nemusí, ale tomu nesmíte až tak úplně věřit.

cocky.cz/... tady máte srovnání i hodnocení uživatelů, třeba tam svoji zn. najdete. zdravím karina

malvinka*
hodnocení

0x

Na noc zcela určitě odkládejte do roztoku.

ven1*
hodnocení

0x

Takové čočky mám taky, ale rozhodně nedoporučuji čočky nosit permanentně celý měsíc, konzultovala jsem to s optikem a tato varianta rozhodně není dobrá! Nosím je většinou 2 dny a 1 noc, je vhodné dát si potom 12 hodin pauzu a oči nechat odpočinout, jelikož jsou čočky uspůsobené i pro spaní (větší propustnost kyslíku) přes noc dá se říct nevadí, ale rozhodně se nedoporučuje spát v nich několik dní v kuse! Já už po druhé noci čočky cítím - takový ten pocit, že čočky chtějí ven, když to tak řeknu. Oko totiž musí dýchat a stálým nošením čoček oko akorát ničíte a po roce se Vám může stát, že Vám lékař čočky ze zdravotních důvodů zakáže, jelikož budete mít oko zničené. Jinak spaní s čočkou není žádný problém, je možné, že ráno prvních pár minut uvidíte špatně než se oko rozkouká, ale jinak čočka není ani cítit :)

volf
hodnocení

0x

Pravděpodobně máte kontinuální kontaktní čočky. Jsou to silikon-hydrogelové kontaktní čočky, které jsou k oku šetrnější a propouští více kyslíku.

lucinkaf*
hodnocení

0x

také nosím takové čočky, jsou na nošení během dne i noci a je to naprosto skvělá věc, od té doby jsem přestala uvažovat o operaci očí. Problémy s tím nemám, naopak mám v nich mnohem lepší "výhled" než v brýlích, nevyměnila bych je za nic. Jinak samozřejmě že v nich i čtu, ale to je u každých čoček, problém se zaostřováním je jen u brýlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]